dichtbij
legalisatie

In Uruguay kost de narcotrafic 22 miljoenen dollars

Blog-Cannabis

Legale cannabis in Uruguay raakt de drugshandel

Dit cijfer is overgenomen uit het laatste rapport van het Instituut voor de regulering en bestrijding van cannabis. De staat probeert de productie te verhogen om aan alle vraag te voldoen.

De Uruguayaanse regering heeft veroorzaakt verliezen van 22 miljoen dollar aan drugshandel sinds de implementatie van de wet die cannabis van 2013 reguleert, meldde woensdag het Nationaal Instituut voor de Regulering en Controle van Cannabis (Ircca).

"Er wordt geschat dat het volume van het geld dat is opgehouden worden omgeleid via de illegale markt sinds de invoering van de openbare orde overschrijdt 22 miljoen," de Ircca in het vijfde verslag over de toestand van de markt geregeld cannabis in november 30 2018.

De wet inzake de regulering van cannabis, onder de regering van José Mujica (2013-2010) in 2015 aangenomen, opgericht drie juridische manieren te verkrijgen voor niet-medische doeleinden: de lokale cultuur, het lidmaatschap of het lidmaatschap clubs en geregistreerde apotheken.

als gelezen
Rijden onder invloed van Amerikaanse tieners

Na zijn goedkeuring zei Mujica dat het een 'nederzetting' was die een realiteit valideerde die al bestond onder de neus van burgers, 'op een hoek van de straat, voor de ingangen van middelbare scholen'.

De verordening, voegde hij eraan toe, was gemaakt met de bedoeling om "een tot nu toe illegale markt toe te eigenen en te onthullen in het licht van de dag.

Groei- en thuislidmaatschap clubs zijn operationeel sinds 2014 en de derde optie, verkoop van apotheken, sinds 19 juli 2017.

Ircca erkende dat zelfs distributie door verkoop in apotheken de bestaande vraag niet dekt. Om deze reden heeft het Instituut aangegeven dat het werkt aan een nieuwe oproep aan de producerende bedrijven voor de 11 volgend februari, terwijl het de nieuwe eisen van apotheken bestudeert om erkende verkooppunten te worden.

In november 2018 steeg het aantal mensen dat op gereguleerde wijze toegang had tot marihuana door de drie rijstroken met bijna 10% vergeleken met het cijfer uit het vorige rapport van september, voegt het rapport toe.

als gelezen
Nederland is klaar om cannabis te legaliseren

Vanaf november 30, en na 17 maanden van gezamenlijke operatie van de drie toegangsroutes, mochten 41 376-mensen op gereguleerde wijze toegang hebben tot marihuana.

Hiervan 31 565 geregistreerd als kopers in de apotheek, 6 980 Ircca worden als binnenlandse producenten geregistreerd en 2 831 zijn geregistreerd als lid van een van 110 bestaande clubs.

Tussen de 19 juli 2017 en de november 30 van vorig jaar waren 383 280-apotheektransacties, in totaal 1 916-ponden verkocht.

Hiervan 61,5% werden verkocht in licentie apotheken in Montevideo en de 38,5 18% nog in de andere afdelingen van het land, met een gemiddelde dagelijkse verkoop 5 961 gram (5,96 kg).

Tags: LoiVerkeerUruguay