dichtbij
legalisatie

In Marokko is 50.000 hectares gewijd aan cultuur

Blog-Cannabis

Marokko eerste producent in Europa

Het in Marokko gekweekte cannabisgebied is gestabiliseerd tijdens de laatste 10, met een gebied tussen 47 000 en 50 000 hectare.

Dit is ook 47 000 ha voor alleen 1 147 ha vernietigd (2,4%), volgens het Bureau van de Verenigde Naties voor drugs en criminaliteit (UNODC) in zijn nieuwe rapport. Met deze zone zou het Koninkrijk een externe productie bereiken die wordt geschat op 38 000-ton (T), terwijl de interne productie 760-ton (T) is. Marokko behoudt dus zijn positie als 's werelds toonaangevende producent van cannabishars. Andere landen vallen ook op in dit gebied, zoals Moldavië, waar de productie 10.000 T, Paraguay (8.349 T) of Mexico (8.334 T) bereikt.

Dit resultaat is het resultaat van aanzienlijke uitroeiingsinspanningen in de afgelopen tien jaar, volgens EFEOm 134 000 hectare opgenomen in 2003 47 om 000 hectare twee jaar later, toen de Verenigde Naties en de Marokkaanse regering gezamenlijk hebben uitgevoerd een gedetailleerde studie van het areaal.

Vorig jaar heeft de arealen voorzien 713 ton hasj, die 117 ton werd in beslag genomen door de diensten van de wetshandhaving, volgens bronnen bij de zitting van de Nationale Narcotica Board (Spanje). Deze zelfde bronnen vermelden de moeilijkheden van de Marokkaanse autoriteiten om dit gewas volledig uit te roeien en, bovenal, om alternatieve gewassen voor boeren te vinden.

als gelezen
Hoe mannelijke en vrouwelijke planten te identificeren

Vanuit een puur politie perspectief, benadrukten zij Marokko gebrek aan beheersing van 3 500 24 kilometer kustlijn 24 uur, dat is meer een illusie dan de vraag vanuit Europa gestaag toeneemt.

Marokko verbiedt kif-teelt

EFE herinnert eraan dat de cannabisteelt voornamelijk geconcentreerd in en rond het Rifgebergte en onderhoudt 90 000 families, maar dat de belangrijkste begunstigden zijn de drugsdealers in Europa.

Tags: Landbouw / GrowMaroc