dichtbij
Wetenschap

THCV: krachtige cannabinoïde eetlustremmer

Mensen met bepaalde eetstoornissen of mensen die hun dieet beter moeten reguleren, kunnen ideale kandidaten zijn voor THCV-gebruik.

Cannabis is niet alleen een heilzame plant vanuit een medisch oogpunt, het is ook een zeer complexe plant op zich.

THCV

Tot nu toe is ontdekt dat de plant meer dan bevat 400 chemische entiteiten en meer dan 60 van hen staan ​​bekend als cannabinoïde verbindingen. Een van deze cannabinoïde verbindingen is tetrahydrocannabivarin of THCV. Deze cannabinoïde bevat verschillende geneeskrachtige eigenschappen waar gebruikers van kunnen profiteren en na verloop van tijd worden andere geneeskrachtige eigenschappen onthuld. Hoewel THCV op THC lijkt, verschillen deze cannabinoïden heel erg van elkaar, vooral vanwege de effecten die ze hebben op de eetlust van consumenten.

Hoe is THCV vergelijkbaar met THC?

Voor velen lijkt THCV erg op THC vanwege de toon en het uiterlijk. Hoewel THC en THCV enkele overeenkomsten vertonen, zijn ze ook heel verschillend, vooral met betrekking tot de effecten die ze hebben op consumenten. Aan de ene kant lijken deze cannabinoïden sterk op elkaar in hun chemische structuur. Met andere woorden, THCV ondergaat een proces dat het mogelijk maakt om cannabigerovarininezuur (CBGVA) te worden. Vervolgens ontleedt CBGVA tot tetrahydrocannabivarinecarbonzuur (THCVA). Van daaruit kan de THCVA een proces ondergaan decarboxylatie waarbij het UV-licht of warmte wordt gebruikt om de THCV te creëren.

Bovendien activeren THC en THCV beide specifieke receptoren in ons lichaam. Deze hoofdreceptoren worden genoemd CB1 en CB2. THC en THCV hebben invloed op dezelfde receptoren, het is echter belangrijk om te weten dat deze reactie werkt als een CBI- en CB2-receptorantagonist. Aangezien THCV een CB1- en CB2-receptorantagonist is, betekent dit dat THCV THC blokkeert, wat voorkomt dat cannabisgebruikers hoektanden hebben.

De eetlustremmerende eigenschappen van THCV

Bovendien, zoals velen van jullie weten, hebben we allemaal een endocannabinoïde systeem en het is een zeer complex systeem dat verschillende functies in het lichaam regelt. De eetlust van het lichaam is een van de specifieke functies die het endocannabinoïde systeem reguleert. Onderzoek geeft aan dat tussendoortjes (Het gevoel dat cannabisgebruikers voelen nadat hun eetlust is gestimuleerd) is te wijten aan een reactie in dit systeem. In de loop van de tijd hebben verschillende onderzoeksresultaten het vermogen van THC aangetoond om eetlust te stimuleren en als eetluststimulans te werken.

Werkzaamheid van THCV tegen diabetes van het type 2

Hoewel bekend is dat THC de eetlust stimuleert, heeft THCV het tegenovergestelde effect.

In plaats van de eetlust van gebruikers te stimuleren, onderdrukt THCV de eetlust. Omdat THCV een CB1- en CB2-receptorantagonist is, blokkeert het THC. Als gevolg hiervan ervaren gebruikers geen onbedwingbare trek na het nuttigen van THCV. Andere onderzoeksresultaten wijzen erop dat THCV het gevoel van verzadiging onderdrukt dat soms optreedt na het eten van iets lekkers.

Dat gezegd hebbende, mensen die zijn gediagnosticeerd met bepaalde eetstoornissen of die lijden aan obesitas en die hun voedingsinname beter moeten reguleren, kunnen ideale kandidaten zijn voor THCV-consumptie.

Cannabissoorten hebben een hoog THCV-gehalte en de effecten van THCV

Naast zijn eetlustremmende eigenschappen heeft THCV andere geneeskrachtige eigenschappen, zoals de anticonvulsieve rol ervan. Zo zou THCV kunnen worden gebruikt om de drempel van aanvallen bij mensen met epilepsie en convulsies te verhogen. Bovendien is onlangs ontdekt dat THCV een groot potentieel biedt om te helpen diabetici van het type 2 helpen bij het beheersen van de glycemische niveaus, volgens een studie uitgevoerd in 2016.

Maar de medicinale voordelen stoppen daar niet. THCV kan zelfs helpen bij het beheersen van lichaamstrillingen en tegelijkertijd de motorbeheersingsmogelijkheden verbeteren. Er moeten echter aanvullende onderzoeken en klinische onderzoeken worden uitgevoerd voordat mensen THCV gaan gebruiken helpen bij het beheren van tremors.

Bovendien, na de consumptie van THCV, veroorzaakt deze cannabinoïde over het algemeen een snel begin van psychedelische effecten die gebruikers een gevoel van helderheid geven, dat relatief snel verdwijnt.

Als u THCV wilt consumeren, wat zijn de beste soorten?

Vaak is THCV aanwezig in verschillende soorten sativa-dominante cannabis. Hier zijn enkele van de belangrijkste cannabissoorten met een hoog THCV-gehalte :

Jack the Ripper
Jack the Ripper

Durban Poison

Girl Scout Cookies

Kersentaart

Neem het op tegen OG

Jack the Ripper

Doug's Varin

Pineapple Purps

Denkt u dat de consumptie van THCV de komende jaren zal toenemen? Sommige boeren zijn begonnen zich te concentreren op het produceren van meer hoge THCV-soorten.

Tags: Voedings-cannabinoïdenTHC