dichtbij
Wetenschap

6-planten met therapeutische cannabinoïden anders dan cannabis

Blog-Cannabis

Wat zijn cannabinoïden?

We horen veel over de term cannabinoïde nu dat de legalisering zit in de lift, maar wist je dat er zijn veel verschillende soorten van cannabinoïde vinden in meer dan 8 anders dan de plant cannabis planten?

Een cannabinoïde is een van nature voorkomende stof die voorkomt in planten, met name in de plant Cannabis Sativa. Van de 480-verbindingen die in cannabis worden aangetroffen, worden 66 ervan als cannabinoïden beschouwd. Cannabinoïden zijn lipidemoleculen die allemaal tot op zekere hoogte werken op de cannabinoïde-receptoren, die een primaire component van het endocannabinoïdensysteem zijn.

Er zijn drie soorten cannabinoïden, hieronder samengevat:

  • fytocannabinoïden : Cannabinoïden geproduceerd door planten.
  • endocannabinoïden : Cannabinoïden geproduceerd in het menselijk en dierlijk lichaam.
  • Synthetische cannabinoïden : cannabinoïden geproduceerd in het laboratorium.

De meest genoemde cannabinoïden (deklassieke cannabinoïden") Inclusief THC, CBD, THCV en CBC. Het belangrijkste verschil tussen cannabinoïden is de mate waarin ze psychologisch actief zijn. CBD gaat over 40% van de cannabishars, en THC is de enige plantaardige cannabinoïde die alleen een duidelijk psychoactief effect produceert.

Dan zijn er de cannabinoïde receptoren, CB1 en CB2. In de afgelopen jaren is gemeld dat verschillende andere niet-cannabinoïde plantaardige bestanddelen aan deze CB-receptoren binden en functioneel daarmee interageren.

Gezondheidsvoordelen van cannabinoïden

De medische voordelen van cannabinoïden zijn veelbelovend. Onderzoek wijst uit dat cannabinoïden het vermogen hebben om:

  • Angst verminderen
  • Verminder ontstekingen en verlicht pijn
  • om misselijkheid en braken veroorzaakt door chemotherapie te beheersen
  • Kankercellen doden en de tumorgroei vertragen
  • Ontspan gespannen spieren bij mensen met multiple sclerose
  • Stimuleer de eetlust en verbeter de gewichtstoename bij mensen met kanker en aids
  • Helpt de hersenen te genezen
als gelezen
Nieuwe drankjes met wateroplosbare cannabinoïden

Aan de andere kant hebben Canadese wetenschappers dat ontdekter zijn waarschijnlijk veel meer cannabinoïden dan eerder werd gedacht.

6 Andere planten dan sativa-cannabis die cannabinoïde-achtige verbindingen bevatten

Zwarte peper (Piper nigrum)

Zwarte peper bevat een hoog gehalte aan terpeen, beta-caryophylleen (BCP) genoemd. Dit geeft zwarte peper (en sommige soorten cannabis) zijn smaak en peperaroma. PCO functioneert ook als een cannabinoïde en heeft bindingsaffiniteit met de CB2-receptor. Onderzoek suggereert dat de ontstekingsremmende verbindingen van deze terpeen deze geschikt maken voor de behandeling van ziekten zoals artritis en osteoporose.

Lijnzaad (Linum usitatissimum)

Zeer recent is gebleken dat vlaszaden cannabinoïde-achtige verbindingen produceren die sterk lijken op CBD, die zeer vergelijkbare ontstekingsremmende effecten lijken te hebben. Het onderzoek waaruit het bleek, toonde ook aan dat het industriële productieproces van weefsel uit lijnzaad de CBD-activiteit niet beïnvloedt. Deze resultaten suggereren nieuwe medische toepassingen voor vlasproducten, in het bijzonder voor het weefsel als een verbandmateriaal met ontstekingsremmende eigenschappen.

Cacao (Theobroma cacao)

Naast het lichaam met een grote dosis magnesium, cacao bevat ook verschillende chemicaliën zoals theobromine, fenylethylamine, tryptofaan en anandamide. Cacao beïnvloedt het endocannabinoïdensysteem door het uitschakelen van het enzym FAAH. Dit enzym breekt de endocannabinoïde genaamd anandamide. Uit onderzoek is beschrevenanandamide natuurlijke versie van THC voor het lichaam. Daarom voel je je ontspannen en gelukkig na het eten van heerlijke donkere chocolade.

Zwarte truffels (Tuber melanosporum)

De onderzoekers vinden dat zwarte truffels te creëren dezelfde anandamide (aka "geluk molecule") die cannabis en cacao. Zoals hierboven vermeld, is een endocannabinoidanandamide nature door het lichaam die stemming en pijnperceptie reguleert door binding aan CB1 ontvanger.

Hepatic of Marchantiophyta (Marchantiophyta)

Inheems in Nieuw-Zeeland, de lever, levert een ongewoon soort cannabinoïde (de zogenaamde perrottetineinique zuur) die zeer nauw verbonden is met THC. Deze cannabinoïde is bekend voor de behandeling van bronchitis en verlichten galblaas problemen, lever en blaas.

als gelezen
Beide ware full-spectrum extracties

Neem nooit verse lever - altijd inslikken door infusie of kruidenextract. De dosis mag nooit 3,8 gram gedroogd kruid overschrijden (ongeveer 4 theelepels van een infusie van 3-6%.

Chinese Labrador (Rhododendron anthopogonoides)

Labrador, dat een aanzienlijke groei doormaakt in Noord-Amerika, is een van de meest antimicrobiële planten op aarde. Volgens onderzoek kan de essentiële olie die wordt geëxtraheerd uit de Chinese rododendron alles van stafylokokken tot kankercellen doden.

Een studie in 2011 bleek dat "twee nieuwe chroman derivaten en het type chromeen cannabinoid genoemd anthopogocyclolique zuur en anthopogochromique zuur en vijf verwante verbindingen bekend als synthetische analoga van cannabinoïden: de cannabichromene (type CBC), de cannabicyclol (CBL type) en cannabicitran (type CBT) werden geïsoleerd met geranyl orsellinic zuur in Chinese anthopogononoïdes".

De cannabisplant was een pionier in de ontdekking van het endocannabinoïdesysteem in ons lichaam. Tegenwoordig ontdekken botanisten en natuuronderzoekers dat cannabinoïde-achtige moleculen in planten vaker voorkomen dan eerder werd gedacht. Alle hierboven genoemde planten hebben waardevolle therapeutische eigenschappen. Velen van hen zijn eeuwenlang als traditionele remedies gebruikt. We beginnen nu pas te begrijpen waarom ze zo nuttig zijn gebleken.

Voor meer informatie over associatieve medicinale planten

Tags: cannabinoïdengeneeskrachtige planten