dichtbij
Sante

Behandeling en verlichting van letsels aan het ruggenmerg

Blog-Cannabis

Hoe kunnen CBD en THC ingrijpen in geval van een dwarslaesie?

De laesies van het ruggenmerg zijn een van de meest verwoestende wonden. Zelfs een lichte verwonding aan het ruggenmerg kan je verlamd maken, je armen of benen niet kunnen voelen of bewegen. De reden dat ruggenmergletsel zo pijnlijk is, is omdat ze zenuwen bevatten die verantwoordelijk zijn voor het verzenden van berichten tussen de hersenen en de rest van je lichaam. Al in de 1970-jaren begonnen studies het vermogen van cannabis om pijn en spasticiteit te bestrijden bij patiënten met ruggenmergletsel te documenteren. Tegenwoordig biedt cannabis voor medische doeleinden een behandeling voor patiënten die deze symptomen behandelt die zo'n slechte invloed kunnen hebben op de kwaliteit van het leven.

Laesies van het ruggenmerg

Er zijn er in de buurt 12 000 nieuwe gevallen van laesies alleen in de Verenigde Staten elk jaar en 250 000 blijven uitgeschakeld vanwege hun verwondingen. Ruggenmergletsel kan het onvermogen tot bewegen veroorzaken en kan zelfs het functioneren van de organen van het lichaam beïnvloeden. Maar de meest voorkomende laesiegebieden zijn de thoracale en cervicale delen van de wervelkolom. Het kan blijvende invaliditeit veroorzaken, en zelfs de dood bij kinderen en volwassenen.

Twee hoofdtypen ruggenmergletsel

Volledige verwonding en onvolledig letsel. Een volledige verwonding betekent dat er geen functie meer is die lager is dan het niveau van de verwonding. In dit geval is er geen beweging of gevoel, waardoor beide zijden van het lichaam op deze manier worden beïnvloed. Dit kan elk niveau van het ruggenmerg beïnvloeden. Aan de andere kant betekent een onvolledige blessure dat er altijd een functie onder het niveau van de blessure is. Dat betekent dat het altijd mogelijk is om een ​​ledemaat te bewegen of om bepaalde delen van het lichaam te voelen.

Ruggenmergletsel beïnvloedt sensorische en functionele motorische vaardigheden en veroorzaakt hevige pijn.

Enkele van de meest voorkomende problemen bij patiënten met ruggenmergletsel zijn ondraaglijke pijn, spierpijn en slaapproblemen. Ruggenmergletsels (SCI) zijn zeldzaam maar kunnen permanente en verwoestende effecten hebben op het dagelijks leven en het welzijn.

Toch heeft onderzoek nog een lange weg te gaan om effectieve medicijnen voor ruggenmergletsel te ontwikkelen zonder bijwerkingen of verslavend potentieel.

Cannabis in gevallen van ruggenmergletsel

Een grote meerderheid van mensen met ruggenmergletsel (SCI) lijdt eraan Douleurs chroniques. De pijn kan maanden of zelfs jaren na het letsel duren. De pijn veroorzaakt door letsels van het ruggenmerg kan het hele lichaam beïnvloeden, zelfs in gebieden waar u geen sensatie meer kunt voelen.

Terwijl 4-patiënten op 5 die lijden aan ruggenmergletsel lijden aan chronische pijn, is het noodzakelijk om een ​​geschikt medicijn te vinden om de kwaliteit van leven te herstellen.

Studies hebben het vermogen van cannabis om veel van de typische symptomen van dwarslaesie te behandelen, waaronder pijn, spasticiteit, slapeloosheid en depressie, bevestigd. Enige verbetering in blaas- en darmbeheersing werd ook opgemerkt. Cannabinoïden, de medicinale stoffen die in cannabis worden aangetroffen, bieden deze verbazingwekkende diversiteit aan symptoomverlichting voor LM-patiënten.

als gelezen
Een theekransje voor het Engelse parlement

Pijnverlichting

Het vermogen van cannabis om de pijn van een groot aantal aandoeningen te behandelen, is misschien een van de best gedocumenteerde voordelen. Maar opioïde analgetica zijn meestal de eerste behandeling die wordt aangeboden ... Naast opioïden zijn krachtige pijnstillers, ze hebben een behoorlijk hoge prijs om te betalen.

Opioïden hebben schadelijke bijwerkingen, zijn niet ideaal voor langdurig gebruik en ze creëren zo'n verslaving dat ze tot de dood kunnen leiden. van de studies laten zien dat het gebruik van opioïden voor de behandeling van ruggenmergletsel het herstel kan belemmeren en, nog erger, zelfs de pijn kan verergeren.

Zonder de juiste behandeling kunnen patiënten met ruggenmergletsel hun leven lang met chronische pijn leven.

Maar de Cannabis is 100% natuurlijk en veilig, en kan zelfs de meest ernstige pijn behandelen die door ruggemergverwondingen wordt veroorzaakt. Een rapport gepubliceerd in het Journal of Pain bespreekt de effecten van cannabis bij de behandeling van neuropathische pijn veroorzaakt door ruggenmergletsel:

42-patiënten ontvingen ofwel gespoten cannabisbevattende 2,9% van 6,7% THC (dat is relatief weinig), een placebo. De patiënten hadden vervolgens de mogelijkheid om 4 opnieuw te inhaleren bij 8. Na het driemaal te hebben herhaald, ontdekten de onderzoekers dat cannabis nuttig was om de pijn van patiënten te verlichten. Maar wat nog belangrijker is, zij vonden dat de laagste dosis 2,9% THC het meest effectief was bij het behandelen van de neuropathische pijn...

THC en CBD

Tetrahydrocannabinol (THC), hoewel stereotiep als de psychotrope verbinding van cannabis, heeft zijn eigen medische waarde bij de behandeling van dwarslaesie. Verschillende onderzoeken tonen aan dat THC veel symptomen van LM verbetert, waaronder douleur, spasticiteit, blaascontrole en slapeloosheid.

Cannabidiol (CBD) wordt langzaam maar zeker een naam op het gebied van analgetica.

Studies hebben niet alleen de opmerkelijke pijnstillende eigenschappen van CBD aangetoond, maar ook het vermogen om spasticiteit te verminderen en motorische functie verbeteren bij patiënten met LM.

als gelezen
Overweldigd door het succes van de CBD in Frankrijk, wil de minister van Volksgezondheid wetten maken.

Spasticiteit van de spieren

Spierspiersyndroom is een aandoening die het gevolg is van een oncontroleerbare samentrekking van de spieren. Het kan spraakstoornissen veroorzaken en de bewegingen van een persoon beperken. over 65 om 78% mensen met ruggenmergletsel lijden aan spierspasmen. Een studie uitgevoerd door onderzoekers van de afdeling Geneeskunde aan de Universiteit van Manitoba in Canada onderzocht de effecten van een synthetische cannabinoïde genaamd Nabilone op 12-patiënten, die een significante afname in spierspiersheid rapporteerden.

ander etude uitgevoerd door 2007, dit keer door het Zwitserse centrum voor ruggenmerglaesies, onderzocht de impact van THC op spierspiersyndroom. De onderzoekers evalueerden 25-patiënten met dwarslaesie, die allemaal orale THC kregen.

Patiënten meldden verlichting van spierspiersheid na THC-behandeling, dus concluderen de onderzoekers dat THC inderdaad een effectieve en veilige behandeling is voor spierspasmen.

Blaascontrole

Het ruggenmerg speelt een belangrijke rol bij de controle van de blaas. Wanneer uw blaas vol is, communiceert het brein met het ruggenmerg om de sluitspier te ontspannen. Zodra deze boodschap is verzonden, passeert de urine het lichaam. Wanneer een persoon een dwarslaesie heeft, kunnen de hersenen deze berichten niet langer verzenden en verlamming resulteert in een onvermogen om de blaas te controleren. Dit resulteert in een overactieve blaas.

Maar in 2001 leidde het Zwitserse centrum voor ruggenmerglaesies a etude om te evalueren hoe cannabis gunstig kan zijn voor een overactieve blaas veroorzaakt door een dwarslaesie. Patiënten ontvingen THC rectaal of oraal gedurende een periode van 6 weken.

Conclusie

Veel meer mensen worden zich bewust van de analgetische potenties van cannabis, maar de reden waarom het zo goed werkt, is een grotendeels onbekend verhaal. Onderzoek heeft bijgedragen tot een beter begrip.

Maar ondanks duidelijke resultaten zoals steenwater, blijft de ontwikkeling van op cannabinoïden gebaseerde geneesmiddelen voor dwarslaesie geblokkeerd ...

Het is duidelijk dat cannabis, zelfs in zijn ruwe vorm, patiënten voorziet van een betrouwbare verlichting van de symptomen van ML. Verder onderzoek naar het herstel van de zenuwfunctie en de groei van nieuwe cellen door cannabisverbindingen belicht de toekomst van mensen met chronische pijn en andere ziekten.

Tags: cannabinoïdenGeneeskundeEndocannabinoid-systeem