dichtbij
Sante

Effectieve behandeling tegen antibioticaresistente superbacteriën

Cannabis, als een sterk ontwikkeld organisme, zou antibiotica kunnen vervangen die niet effectief zijn geworden tegen resistente superbacteriën.

Bacteriën die resistent zijn tegen antibiotica zijn een oncontroleerbaar probleem geworden in onze wereld; omdat artsen en gezondheidsfunctionarissen te goed weten. Sinds de uitvinding van penicilline en meticilline, het gebruik van deze synthetische chemicaliën op patiënten om "genezen" ... Maar met de tijd, deze antibiotica worden steeds minder effectief, en bacteriën resistent. Maar de cannabis plant, vanwege de geavanceerde genetica, heeft antibacteriële en antimicrobiële eigenschappen die antibiotica te kort schieten zou kunnen vervangen.

De cannabisplant, een oplossing voor overconsumptie van antibiotica

Elke actie heeft een gelijke en tegengestelde reactie, als gevolg van het overmatig gebruik van antibiotica in de vorm van antibiotica resistente bacteriën. Sommigen, zoals MRSA (Staphylococcus aureus resistent tegen methicilline), multiresistente tuberculose (Mycobacterium tuberculosis resistent tegen drugs) en CRE (Enterobacteriaceae resistent tegen carbapenem) zijn bijzonder virulent superbacteriën waartegen westerse geneeskunde niet kunnen verdedigen.

Bacteriën resistent tegen antibiotica

De reden hiervoor is dat door het elimineren van elke bacteriële aanwezigheid van het menselijk lichaam in een bepaald gebied, elimineer je de goede bacteriën die plagen onder controle te houden ... Ons lichaam letterlijk afhankelijk van deze bacteriële evenwicht als de basis van de immuniteit en gezondheid.

Recente rapporten hebben de omvang van het probleem benadrukt. Dit citaat is ontleend aan een rapport getiteld State of the World's Antibiotics, voorgesteld door het CCDEP (Centre for Disease Dynamics, Economics & Policy), een organisatie voor gezondheidsonderzoek in de Verenigde Staten en India:

"Vandaag de dag, een keer behandelbare infecties geworden moeilijk te genezen, stijgende kosten voor de gezondheidszorg voorzieningen, en de patiënt sterfte toeneemt, met kosten voor individuen en de maatschappij. De afname van de effectiviteit van antibiotica is uitgegroeid van een klein probleem met een algemene dreiging, ongeacht het inkomen van een land of de verfijning van het stelsel van gezondheidszorg. "

Superbacteriën, een serieus probleem in de wereld

De CDC (Centers for Disease Control and Prevention) in de Verenigde Staten geschat dat antibioticaresistentie is verantwoordelijk voor meer dan 2 miljoen infecties en 23 000 doden per jaar in het gebied voor een directe kosten van 20 miljard dollars en extra productiviteitsverlies van 35 miljard.


Deze superbacteriën zijn resistent tegen antibiotica die uiteindelijk meer doden kunnen veroorzaken dan kanker ...

In Europa wordt 25 000 geschat op het aantal sterfgevallen toe te schrijven aan antibiotica-resistente infecties, die 1,5 miljard euro per jaar kosten aan directe en indirecte kosten.

Hoewel er geen betrouwbare schattingen zijn van economische verliezen in ontwikkelingslanden; naar schatting sterft 58 000 als gevolg van neonatale sepsis die alleen al in India te wijten is aan resistente infecties.

WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) erkent de omvang van het probleem:

"Antibioticaresistentie bereikt gevaarlijk hoge niveaus over de hele wereld. Elke dag verschijnen er nieuwe resistentiemechanismen en die verspreiden zich over de hele wereld, wat een bedreiging vormt voor ons vermogen om algemene infectieziekten te behandelen. Een groeiende lijst van infecties - zoals longontsteking, tuberculose, bloedvergiftiging en gonorroe - steeds moeilijker of onmogelijk te behandelen omdat antibiotica worden steeds minder effectief ".

Dr. Keiji Fukuda, adjunct-directeur-generaal van het WHO's Department of Health Security, zei naar verluidt:

"Zonder dringende en gecoördineerde actie van vele belanghebbenden, is de wereld op weg naar een post-antibioticum ... Gewone infecties en kleine verwondingen, die tientallen jaren kunnen worden behandeld, kunnen opnieuw doden."

De verbazingwekkende eigenschappen van cannabis

Bacteriën zijn slim genoeg om antibiotica op verschillende manieren te dwarsbomen. Hoewel de natuur (en de mens) een probleem heeft gecreëerd, heeft de natuur ook een oplossing gecreëerd. Het blijkt dat er misschien een antwoord is op het probleem van overconsumptie van antibiotica en bacteriën die resistent zijn tegen antibiotica: cannabis ...

Schema: Hoe resistente bacteriën zich verspreiden

Hoewel het in de 1930-1950-jaren is gedemoniseerd vanwege de bedreiging voor bepaalde industrieën, waaronder die van farmaceutische producten, is de wetenschappelijk bewezen waarheid naar voren gekomen. Cannabis heeft verbazingwekkende medische eigenschappen die we net beginnen te begrijpen.

Er werd op gewezen dat de cannabisplant en zijn cannabinoïden, waarvan de cannabidiol (CBD) hebben honderd voordelen, zoals anti-carcinogeen, neuroprotectief, antipsychotique en ontstekingsremmend.

Een antibacteriële en antimicrobiële plant

Welnu, nu kunt u nog een geweldige medische eigenschap toevoegen aan de lijst: antibacterieel of antimicrobieel. En niet alleen tegen gewone bacteriën.

Een studie van 2008 getiteld Antibacteriële cannabinoïden van Cannabis sativa onthult dat de cannabinoïden een krachtig antibacterieel vermogen hebben, inclusief tegen MRSA:

"In bacteriën kunnen genen van ouders worden geërfd of kunnen ze worden verkregen van niet-verwante genetische elementen op mobiele genetische elementen zoals plasmiden. Deze horizontale genoverdracht (HGT) kan de overdracht van antibioticaresistentie tussen verschillende soorten bacteriën mogelijk maken. Resistentie kan ook spontaan optreden door mutatie. Antibiotica elimineren drugsgevoelige concurrenten, waardoor resistente bacteriën zich kunnen reproduceren door natuurlijke selectie. "

De top vijf cannabinoïden (cannabidiol, cannabichrome, cannabigerol, tetrahydrocannabinol en cannabinol) vertoonden krachtige activiteit tegen verschillende stammen van Staphylococcus aureus
methicilline-resistente staphylococcus aureus (MRSA).

De cannabisplant is een zeer ontwikkeld organisme

Alle indicaties zijn dat de verbindingen door planten zijn ontwikkeld als antimicrobiële afweermiddelen. Deze verbindingen (cannabinoïden) richten zich specifiek op bacteriële cellen ... wat suggereert dat we het antwoord op onze problemen in de natuur moeten vinden; en niet in het laboratorium ... Dit versterkt het idee dat planten ongelooflijke organismen zijn waarvan de letterlijke overleving van de menselijke soort afhangt.

Het is duidelijk dat de cannabisplant een sterk ontwikkeld organisme is; vooral als ze fytochemicaliën heeft ontwikkeld die antibioticaresistente bacteriën kunnen te slim af zijn en deze kunnen verslaan; en de meest virulente superbugs.

"Gezien de beschikbaarheid van stammen van C. sativa die hoge concentraties niet-psychotrope cannabinoïden (CBD) produceren; deze plant vertegenwoordigt een interessante bron van antibacteriële middelen om het probleem van multigeneesmiddelresistentie in MRSA en andere pathogene bacteriën te behandelen. Deze vraag heeft enorme klinische implicaties. Omdat MRSA zich over de hele wereld en in de Verenigde Staten verspreidt; hij is momenteel verantwoordelijk voor meer sterfgevallen per jaar dan aids. "Conclude de auteurs van de 2008-studie

De cannabisplant kan de sleutel zijn voor het herstellen van de verwoestende schade die de wereld heeft aangericht door de overconsumptie van antibiotica.

Tags: cannabinoïdenGeneeskundeZoekenbehandeling