dichtbij
legalisatie

Volgens de FDA is CBD illegaal, ook al is het gemaakt van hennep

Blog-Cannabis

CBD-gebaseerde productie wordt als illegaal beschouwd door de FDA, terwijl hennepteelt nu is toegestaan ​​in de Verenigde Staten.

De hennepindustrie heeft nog wat werk te doen om een ​​legale status te verkrijgen voor cannabidiol (CBD) ... Ondanks de hennepwetgeving op landbouwgebied ondertekend door president Donald Trump; CBD als een ingrediënt in voedsel of voedingssupplementen (of andere) blijft illegaal voor de Food and Drug Administration (FDA)

CBD-geïnfuseerde producten die zijn verboden door de FDA

Kort daarna legalisatie van hennep in de Verenigde Staten met de handtekening van president Trump, de FDA koelde het enthousiasme af en zei dat ondanks de hoop, CBD-gebaseerde producten illegaal blijven ...

Volgens de nieuwe wet wordt cannabis met minder dan 0,3% THC als legaal beschouwd, ongeacht de hoeveelheid andere cannabinoïden die het bevat, waaronder CBD. Dit heeft geleid tot krantenkoppen, waaronder in belangrijke kranten zoals Bloomberg, dat het CBD legaal is. In het licht hiervan heeft de FDA snel haar reactie gepubliceerd ...

"Aangezien hennep geen verboden stof is volgens federale wetgeving, zijn we ons bewust van de groeiende publieke belangstelling voor cannabidiol (CBD)," schreef de FDA al vroeg in de aankondiging van de leider van de organisatie. , Scott Gottlieb.

Omdat volgens federale wetgeving elk deel van cannabis als een gevaarlijke en verboden drug wordt beschouwd, inclusief alle componenten, stelt de Food and Drug Administration (FDA) dat CBD niet is toegestaan, zelfs als het wordt geproduceerd van de plant.

"Alle elementen van cannabis zijn illegaal, ongeacht de bron waaruit ze zijn gemaakt", zegt de FDA

Aberratie?

In feite is het CBD legaal in de Verenigde Staten zolang het is afgeleid van hennep, maar zodra het een component op zichzelf wordt, wordt het opnieuw beschouwd als een "deel van cannabis" en als gevolg daarvan wordt het illegaal .

als gelezen
Edibles worden binnenkort belast op basis van hun THC-gehalte

Na deze aankondiging herhaalt de FDA haar eerdere waarschuwingen tegen bedrijven die CBD verkopen zonder een vergunning en in veel gevallen vooral degenen die de belofte bieden om verschillende ziekten te behandelen.

Volgens de FDA: "Het is niet alleen een overtreding van de wet, het kan ook patiënten in gevaar brengen"

Een economische tegenstrijdigheid

In het licht van deze aankondiging, lijkt het erop dat de droom van een economische ontwikkeling van de CBD, geschat op 20 miljarden dollars door 2022, niet wordt gerealiseerd ...

Sommigen hadden voorspeld dat het CBD illegaal zou zijn, gedeeltelijk omdat het farmaceutische bedrijf GW een paar maanden geleden een historische toestemming van de FDA had ontvangen om de markt te betreden. Synthetisch CBD, op 99,9% (Epidiolex)

Het is zeer waarschijnlijk dat deze zaak in een vroeg stadium of later voor de rechter zal worden gebracht, wetende dat er zeker mensen zullen zijn die op de een of andere manier CBD produceren en op de markt brengen.

CBD is de laatste jaren een trend geworden, vooral omdat deze cannabinoïde niet psychotroop is zoals THC. In veel Europese landennet als Zwitserland wordt het CBD verdeeld via een vrijhandelsstelsel.

Tags: hennepFDALoiUS