dichtbij
legalisatie

Medische legalisatie in Thailand

Thailand keurt therapeutisch gebruik van cannabis goed voor medische en wetenschappelijke doeleinden

Thailand heeft dinsdag de legalisatie van medicinale cannabis goedgekeurd. Dit is de eerste legalisatie in deze regio van Azië, waar de wetten tot de strengste ter wereld behoren ...

Thailand legaliseert medicinale cannabis

Thailand, een land dat tot 1930 jaar, die wordt gebruikt om cannabis te gebruiken voor medische titel, uitgeroepen tot de wijziging van de wet op de verdovende middelen 1979 ... Het verbieden van het gebruik ervan en nog veel meer, het land afgekondigd de strengste wetten ter wereld tegen cannabisgebruikers ...

Maar deze dinsdag 25 december 2018, de Nationale Wetgevende Vergadering aangekondigd door televisie aan de Thaise bevolking dat het het therapeutische gebruik van de cannabisplant definitief heeft gelegaliseerd, voor medisch gebruik en wetenschappelijk onderzoek.

"Dit is een nieuwjaarsgeschenk van de Nationale Wetgevende Vergadering aan de Thaise regering en de mensen," zei Somchai Sawangkarn, voorzitter van de redactie.

Einde van een taboe in Zuidoost-Azië?

Ondanks de medische legalisatie van cannabis in de wereld, blijft de plant illegaal en taboe in Zuidoost-Azië. De wetten tegen cannabis zijn de strengste ter wereld ... In Indonesië, Maleisië en Singapore kunnen sommige van deze wetten de doodstraf maken voor cannabissmokkelaars ...

Maar in Thailand was de belangrijkste controverse over legalisering octrooiaanvragen van buitenlandse bedrijven. Wat de toegang tot medische cannabis moeilijker maakte voor Thaise patiënten. Bovendien zullen onderzoekers nu profiteren van hun cannabisextracten in hun wetenschappelijke vooruitgang.

"We zullen eisen dat de overheid al dergelijke verzoeken in te trekken voordat de wetgeving van kracht wordt," zei Panthep Puapongpan, decaan van Rangsit Institute of Integrative Medicine en Anti-Aging.

Sommige Thaise verdedigers hopen dat de goedkeuring van dinsdag de weg vrijmaakt voor de legalisatie van recreatief gebruik. Tijdens het wachten
Thailand is een voorbeeld voor de buurlanden, die ongetwijfeld het einde van deze repressieve en retrograde wetgeving zullen toestaan ​​...

Lees:

Zuid-Korea, een eerste stap op weg naar medische legalisatie

Maleisië overweegt medicinale cannabis

Thailand: de wet zal onderzoek naar medisch gebruik mogelijk maken

Tags: AziëLoi