dichtbij
legalisatie

New York City op weg naar recreatieve legalisatie vroeg op 2019

Blog-Cannabis

Gouverneur Cuomo pleit voor legalisatie van recreatieve cannabis in New York City door 2019

Gouverneur Andrew M. Cuomo heeft aangekondigd dat hij begin volgend jaar lobbyt om cannabis voor recreatieve doeleinden te legaliseren. Deze beslissing zou meer dan 1,7 miljard aan jaaromzet kunnen opleveren en New York op hetzelfde niveau brengen als verschillende buurstaten.

Volledige legalisatie in New York vanuit 2019

Dit langverwachte voorstel werd geformuleerd in een toespraak die de heer Cuomo afgeleverd Maandag, waarop hij zijn programma presenteert voor de eerste 100-dagen van zijn derde trimester.

"Feit is dat we twee strafrechtstelsels hadden: één voor de rijken en de ander voor iedereen", zei Cuomo, die de onrechtvaardigheid beschrijft die hij zegt "te lang is geweest" gericht op Afrikaans-Amerikaanse en minderheidsgemeenschappen ". "Laten we het recreatieve recreatieve cannabisgebruik voor eens en voor altijd legaliseren", voegde hij eraan toe.

Tien andere staten en Washington DC hebben cannabis gelegaliseerd voor recreatieve doeleinden en hebben nieuwe belastinginkomsten toegewezen aan een verscheidenheid aan initiatieven, waaronder scholen en transport.

als gelezen
Hoofd van de Duitse politiebond voor decriminalisering

Burgers die voorstander zijn van sociale legalisatie

Deze waanzin volgt op een rapport dat in juli door een commissie van het ministerie van Volksgezondheid werd vrijgegeven en dat de heer Cuomo de leiding had over het studeren.

Naast de belastinginkomsten die worden gegenereerd door de verkoop van cannabis, kan de zogenaamde recreatieve legalisatie ook de opioïde crisis verlichten en de raciale verschillen in het strafrechtsstelsel verminderen.

Bovendien zou een populair voorstel zijn om het geld naar het instortende New Yorkse metrosysteem te kanaliseren. Anderen zeiden dat de fondsen moeten worden geïnvesteerd in zwarte en Latijns-Amerikaanse gemeenschappen die onevenredig zijn getroffen door de rechtszaken.

Een onderzoek van de Quinnipiac University in mei liet dat zien 63% van New Yorkers waren voor het legaliseren van cannabis.

Lees:

New York: de voordelen van legalisatie wegen zwaarder dan de nadelen

De burgemeester van New York beveelt dat de politie de wietrokers alleen laat.

Tags: LoiNew YorkUS