dichtbij
CBD

Cannabinoïde CBD remt psychose

Wetenschappers onthullen hoe cannabidiol (CBD) jeugdpsychose kan bestrijden

600 milligrammen van CBD zijn in staat geweest om de activiteit van hersenregio's gerelateerd aan psychose te verminderen, volgens een nieuwe studie van King's College of London.

Een dosis 600mg van CBD vermindert psychose bij adolescenten

Een nieuwe studie van King College of London onthult dat Cannabidiol (CBD) in staat is om hersenstoornissen bij jongeren met psychose te verminderen.

De resultaten van de studie werden gepubliceerd in het tijdschrift JAMA Psychiatrie, ze bieden het eerste bewijs van hoe cannabidiol werkt om psychotische symptomen te verminderen, vooral bij adolescenten.

Cannabidiol is een niet-psychoactieve molecule die voorkomt in cannabis en unieke eigenschappen voor de gezondheid heeft.

De zuivere vorm (bij 99,9%) van CBD ontving onlangs een Amerikaanse exploitatievergunning onder de naam van het medicijn Epidiolex® (geproduceerd door het farmaceutisch bedrijf GW). Het wordt gebruikt bij de behandeling van ernstige epilepsie zoals het syndroom van Dravet en Lenox Gasteau.

Een precedent in onderzoek

Professor Meshoulam heeft eerder bepaald dat CBD een ideale remedie is voor schizofreniemaar tot nu toe is het niet duidelijk hoe het molecuul de hersenen beïnvloedt om psychose te verlichten.

"De huidige behandeling van mensen met psychose is gebaseerd op geneesmiddelen uit de 50-jaren die helaas niet voor iedereen werken", zei Dr. Seznik in Hacharya, Instituut voor Psychiatrie, Psychologie en Hersenwetenschappen ( IoPPN). Onze resultaten zijn begonnen met het onthullen van "hersenmechanismen" dankzij een nieuwe behandeling die heel anders werkt dan andere antipsychotica. "

De studie van King's College London

De onderzoekers onderzochten een groep 33-jongeren die psychotische symptomen vertoonden, met 19-gezonde controles. Een enkele dosis cannabidiol (CBD) voor 600 mg werd toegediend aan 16-personen en 17 kreeg een placebo-effect.

Alle deelnemers werden onderzocht met een MRI-scanner tijdens een geheugenoefening die de drie gebieden van de hersenen triggert waarvan bekend is dat ze betrokken zijn bij psychose.

En zoals verwacht was de hersenactiviteit bij at-risk deelnemers abnormaal in vergelijking met gezonde deelnemers. De hersenactiviteit van degenen die deze dosis CBD kregen was echter lager dan die van de placebo. Dit suggereert dat CBD helpt de hersenactiviteit op een stabiel en normaal niveau te reguleren.

"Een van de redenen waarom het CBD spannend is, is dat het heel goed wordt verdragen in vergelijking met andere antipsychotica die we tot onze beschikking hebben", zei Bhattacharyya van King's College.

Conclusie

De meeste huidige antipsychotica richten zich op het chemische signaalsysteem voor dopamine in de hersenen, terwijl CBD op een andere manier werkt.

Veelbetekenend is dat de stof zeer goed wordt verdragen en ongewenste bijwerkingen, zoals gewichtstoename en andere metabole problemen die samenhangen met bestaande medicatie, wordt vermeden.

"Er is een dringende behoefte aan een veilige behandeling van jongeren met psychose."

Het Institute of Psychiatry, Psychology and Neuroscience van King's College plant nu een grootschalig klinisch onderzoek met 300-patiënten om het ware potentieel van CBD te testen. Rekrutering voor de test moet beginnen aan het begin van 2019.

De nieuwste bevindingen benadrukken de complexiteit van de cocktail van chemicaliën (cannabinoïden) in de cannabisplant; en in een tijd waarin cannabiswetgeving in veel landen in toenemende mate wordt geliberaliseerd.