dichtbij
legalisatie

Legalisatie in Saint Vincent en de Grenadines voor medische doeleinden

Saint Vincent en de Grenadines keuren rekening op medische cannabis

St. Vincent en de Grenadines (SVG) maakten geschiedenis als het eerste lid van de Organisatie van Oost-Caribische Staten (OECS) om cannabis te decriminaliseren voor medisch en wetenschappelijk onderzoek.

Volgens een persbericht gisteren vrijgegeven door de OECSNamens de SVG, minister van Landbouw, zei Saboto Caesar dat de goedkeuring van het wetsvoorstel in december 11 betekende dat hetCaribisch eiland was nu gepositioneerd om een ​​wereldwijde hub te worden voor medicinale cannabis, niet alleen in termen van hoogwaardige productie, maar ook van onderzoek.

"De planning van deze innovatieve industrie is zorgvuldig uitgevoerd gedurende een lange periode in nauw overleg met de landbouwsector en veel verschillende spelers om het maturiteitsniveau te bereiken dat we vandaag kennen."

De economische voordelen die deze streng gecontroleerde en gereguleerde industrie zou moeten brengen in termen van directe werkgelegenheid, het creëren van ondersteunende industrieën en buitenlandse investeringen worden algemeen erkend en aanvaard.

"SVG is uniek omdat onze groeiomstandigheden geschikt zijn voor de productie van medicinale cannabis van de hoogste kwaliteit die beschikbaar is op de wereldmarkt, wat wordt erkend door het toegenomen beleggerssentiment en de vragen die we regionaal en internationaal, "zei Caesar, volgens het communiqué van de OECS.

De directeur-generaal van de OECS, Dr Didacus Jules, feliciteerde de voorzitter van de OECS en SVG Ralph Gonsalves en Caesar voor hun "bold leiderschap" in het creëren van een modern kader voor medische cannabis industrie.

"Namens het bestuur van de OECS, wil ik speciale hulde te brengen aan het geachte Sabato Caesar, de jongste parlementaire vertegenwoordiger op de leeftijd van 37 jaar, voor zijn onvermoeibare inzet voor het creëren van economische kansen door landbouw in het gebied van de OECS - agri scheepvaart initiatief is een ander succesvol programma, "zei Dr Jules.

Tags: CaribbeanLoiPolitique