dichtbij
Cultuur en groei

Wat zijn de voordelen van mannelijke planten?

Het praktische gebruik van mannelijke cannabisplanten

Er wordt vaak gezegd dat mannelijke cannabisplanten niet veel doel dienen en vaak het gevolg zijn van een slechte cultuur. Toegegeven, de mannelijke plant produceert geen bloem of THC (of heel weinig). Er is een tendens om het onbruikbaar te vinden ... Het is echter essentieel in de productie van goede vrouwelijke planten, en kan veel voordelen zien in de teelt van cannabis.

De mannelijke cannabisplant

U kunt gemakkelijk een mannelijke plant herkennen naar zijn uiterlijk tot zijn enige verticale groei, dus weinig takken presenterend. Het is een nogal nietige plant met weinig bladeren, in tegenstelling tot de vrouwelijke plant, die de neiging heeft zich in de breedte te delen.

Mannelijke hennepplant in bestuivingsproces

Mannelijke planten worden over het algemeen als nutteloos beschouwd en worden meestal weggegooid. Maar bestuiving door mannen blijft essentieel om meer cannabisplanten te produceren (tenzij ze werken met klonen). Dit is een proces dat over het algemeen het best aan fokkers wordt overgelaten, zodat producenten zich kunnen richten op het produceren van eetbare en pitloze toppen sinsemilla.

Onder de bladeren van de plant. In de mannelijke plant vind je kleine ronde ballen.

Kunnen mannelijke planten worden gebruikt voor iets dat de cannabiskwekers ten goede komt? Verrassend genoeg hebben mannelijke planten meer toepassingen dan mensen denken.

De voordelen van bemesten met een goede buck

De voor de hand liggende functie van mannelijke cannabisplanten is zaadselectie en genetische continuïteit (zie de verbetering ervan). Bij het bestuiven van vrouwtjes, bieden mannetjes de helft van de genetische samenstelling die door de zaden wordt overgeërfd. Om deze reden is het belangrijk om de genetica van mannelijke planten te onderzoeken. Hun vorm, groeisnelheid, resistentie tegen ongedierte en schimmels en weerstand tegen klimaatverandering kunnen allemaal worden doorgegeven om de kwaliteit van toekomstige generaties te verbeteren.

Mannelijke planten worden gebruikt om de genetica van een soort te behouden of te verbeteren.

Maar als je cannabis kweekt om kwantiteit te produceren, moet je mannelijke planten elimineren. Zo voorkom je de bevruchting van de bloemen van de vrouwtjes. Maar als de vrouwelijke plant wordt bevrucht met een goede man, krijg je er een paar zaden hoge kwaliteit (ten koste van de verbruikbare hoeveelheid).

Meer genetische combinaties betekenen meer variëteiten ...

... en als u meer afwisseling hebt, zijn er meer functies om uit te kiezen. Dit betekent niet alleen dat de genenpool in leven wordt gehouden, maar we kunnen ook beginnen te selecteren op pathogeenresistentie, groeisnelheid, algemene gezondheidstoestand; en zelfs verschillende profielen van cannabinoïden en terpenoïden.

Geen mannetjes, geen automatische bloeiende planten

Je hebt misschien gemerkt dat zaadbanken alleen variëteiten aanbieden automatische bloei gefeminiseerd. Dit komt omdat mannelijke planten autoflowering eigenschappen hebben, en deze kunnen worden overgedragen door ze te fokken met stuifmeel van een auto-bloeiende vrouwelijke plant. Je kunt dan gefeminiseerde, autoflowering, echt reproducerende planten produceren. Helaas kunnen deze autoflowering gefeminiseerde planten niet worden gekloond (of met moeite)en zij zullen geen zaden produceren tenzij bevrucht door een man.

Hennepvezel

Als het gaat om hennepvezels, produceren mannelijke cannabisplanten een zachter materiaal, terwijl vrouwtjes verantwoordelijk zijn voor de productie van een grovere en sterkere vezel, zoals voor de hennepbeton.

De zachte vezels van mannelijke planten maken ze wenselijker voor producten zoals kleding, tafelkleden en andere huishoudelijke artikelen.

Concentreer productie

Het kan verrassend zijn om te ontdekken dat mannelijke planten psychoactief van aard kunnen zijn - hoewel veel minder krachtig dan vrouwelijke planten. Planten produceren geen knoppen, maar kleine hoeveelheden cannabinoïden zijn overal in de plant te vinden, die kunnen worden geëxtraheerd om hasj of olie te produceren.

Bescherming van het kweekmedium

Cannabisplanten bieden meer voordelen in de tuin dan de productie van knoppen. Mannelijke en vrouwelijke cannabisplanten produceren aromatische oliën genaamd terpenen, die worden geassocieerd met de bestrijding van plagen en ziekten.

Aangezien mannen ook terpenen produceren, kunt u overwegen om uw mannetjes in een tuin of tuin op te nemen; op voorwaarde dat ze goed gescheiden zijn van de vrouwtjes ...

Gedroogd materiaal van mannelijke cannabisplanten kan ook worden gebruikt om terpenen-rijke oliën te produceren die worden toegepast om insecten en ongedierte af te weren als een natuurlijke spray tegen insecten.

Velden van mannelijke hennep vormen een bron van stuifmeel voor gestresste bijen

Maar de mannelijke hennepplant kan ook enkele insecten helpen, zoals bijen, die momenteel met uitsterven worden bedreigd.

Industriële hennepplanten, worden onderdeel van het menu van Amerikaanse bijen. Echter, noch hennep, noch andere stammen van Cannabis soorten geteeld voor recreatieve of medicinale doeleinden bieden insecten alle nectar ...

Toch verscheen een grote verscheidenheid aan bijen in twee experimentele henneppercelen tijdens een verzamel-experiment.

Bodemverbetering

Daarnaast zijn cannabisplanten diepgewortelde planten met lange wortels die je kunt wortelen. Draaiende wortels staan ​​bekend om hun vermogen om diep in de grond te duiken en arme grond af te breken.

Hierdoor kunnen vocht en voedingsstoffen infiltreren en de bodemkwaliteit verbeteren.

Deze draaiende wortels helpen ook om de grond op zijn plaats te houden, waardoor afvoer van voedingsstoffen en bodemverlies tijdens zware regenval wordt voorkomen.

bestuiving

Zeker, we richten ons grotendeels op vrouwelijke planten, en terecht. Maar het is belangrijk om de kenmerken van mannelijke cannabisplanten te herkennen en te koesteren. Vrouwtjes kunnen de knoppen produceren die we kennen en waar we van houden ...

Maar door de diversiteit van mannen te beperken, kunnen we potentiële voordelen verliezen die we nog niet begrijpen. Sommige mannen hebben stoffen waarvan we niet weten. Professionele telers weten dat een goede man een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van cannabis en als geheel.

La bestuiving met de hand van de "Purple Pineapple Rosenthal's".

Als u probeert te profiteren van een van deze voordelen zonder de bedoeling uw cannabisplanten te bestuiven; houd in gedachten dat cannabispollen goed is voor reizen. Dus over lange afstanden is hij vastbesloten om de juiste vrouw te vinden ...

Het is nuttig om een ​​goed begrip te hebben van de werking van het stuifmeel en zijn bewegingen (door ventilatie).

Vooral voordat u begint aan een van deze alternatieve toepassingen om niet per ongeluk uw eigen planten of die van een buurman te bestuiven ...

Lees:

13 redenen waarom industriële hennep onderdeel zal zijn van de 4.0-industrie

Hennepvelden vormen een bron van stuifmeel voor gestresste bijen

Tags: Landbouw / GrowPlantage