dichtbij
Wetenschap

Verdamping veroorzaakt meer effect op het lichaam

Wetenschappers ontdekken een significant verschil tussen roken en spuiten. Wat is het acute effect van gerookte en verdampte cannabis bij gezonde volwassenen?

Hoe beïnvloedt gerookte of verdampte cannabis de subjectieve effecten, cognitieve prestaties, psychomotorische prestaties en cardiovasculaire metingen bij gezonde volwassenen sterk?

Een studie gepubliceerd in de JAMA onder toezicht van Ryan Vandrey, universitair hoofddocent psychiatrie en gedragswetenschappen aan de Johns Hopkins School of Medicine, THC-toediening met behulp van gecontroleerde methoden. De verschillende manieren waarop THC het lichaam binnendringt, produceren effecten op radicaal verschillende tijdschalen.

Het wetenschappelijke experiment

Deze studie werd uitgevoerd van juni 2016 tot januari 2017 op gezonde 17-volwassenen. Zes ambulant gerookte en verdampte experimentele sessies, met 1-speenweek tussen de sessies, werden in groepen uitgevoerd en THC-doses werden willekeurig toegewezen aan elke groep.

In aanmerking komende deelnemers waren gezond geacht door een herziening van de medische geschiedenis, elektrocardiogram, bloedonderzoek (hematologie en serologie) en lichamelijk onderzoek. Deelnemers gaven aan cannabis te hebben gebruikt, maar ontkenden cannabis of andere illegale drugs te hebben gebruikt in de maand voorafgaand aan hun deelname. urine toxicologische tests voor cannabis, amfetaminen, benzodiazepinen, cocaïne, methyleendioxymethamfetamine (MDMA), opioïden, fencyclidine en werden uitgevoerd met snelle immunoassay kits bij screening en voor elke experimentele sessie Deelnemers moesten vóór elke sessie een negatief resultaat voor alle geneesmiddelen afgeven. Deze studie werd goedgekeurd door het Johns Hopkins Medicine Institutional Review Committee en alle deelnemers gaven hun geïnformeerde toestemming schriftelijk.

Het doel van deze studie was om de farmacodynamiek en farmacokinetiek van gerookte en verdampte cannabis te vergelijken bij gezonde volwassenen. Dit onderzoek strekt zich uit eerder onderzoek door het onderzoeken van meerdere doses THC ingeademd door werven mensen van wie de consumptiegewoonten zijn zeldzaam (hier gedefinieerd als de afwezigheid van de consumptie in de laatste 30 dagen gepaard met een negatief resultaat een urine toxicologie test) en met een volle batterij van farmacodynamische testen (dat wil zeggen, subjectieve effecten van drugs, cognitieve en psychomotorische prestaties en vitale functies).

Resultaat op verschillende doses

Elke deelnemer kreeg nul (placebo), tien of 25 milligram THC en rapporteerde vervolgens hun ervaringen van elke dosis in elke toestand in zes verschillende onderzoeken.

In een cross-over onderzoek, inademing van rook en verdampte cannabis die 10 mg Δ9-tetrahydrocannabinol is discriminerend werken en geringe verstoring van de cognitieve functioneren geproduceerd, terwijl het inhaleren van een dosis van 25 mg THC werd geassocieerd met uitgesproken effecten, verhoogde incidentie van bijwerkingen en significante vermindering van cognitieve en psychomotorische vermogens.

Gespoten cannabis produceerde grotere farmacodynamische effecten en hogere THC-concentraties in het bloed dan gerookte cannabis in gelijke doses. Dit betekent dat significante, soms schadelijke, effecten kunnen optreden bij relatief lage THC-doses bij niet-frequente cannabisgebruikers, en dat deze gegevens daarom in overweging moeten worden genomen bij de regulering van cannabisproducten voor de detailhandel en bij de behandeling van cannabis. opvoeding van mensen die cannabis gaan gebruiken.

Bij rokers bereikte THC-waarden in het bloed een piek van ongeveer 3,8 nanogram per milliliter bloed toen ze 10 milligram THC kregen.

Sprays daarentegen bevonden zich met veel meer THC in hun lichaam en bereikten 7,5 nanogram per milliliter bloed. Deze trend werd herhaald wanneer deelnemers hogere doses ontvingen: de sprays hadden 14,4 nanogram THC per milliliter bloed en rookten alleen 10,2.

resultaat

Spuiten lijkt daarom een ​​effectievere manier om THC in het bloed toe te dienen, maar het heeft ook de ervaring van studiedeelnemers met betrekking tot de THC-dosis veranderd. Dit bewijs dat verdampers de effecten van THC anders voelen, is in tegenspraak met eerder werk dat geen significant verschil tussen de twee methoden liet zien.

De auteurs van dit nieuwe onderzoek beweren dat dit te danken is aan hun nauwgezette experimentele ontwerp: ze hebben hun constante THC-dosering gehandhaafd door zorgvuldig het percentage THC te berekenen in elk lot geneeskrachtig kruid dat wordt gesponsord door de federale overheid.

De resultaten tonen aan dat spuiten op zijn minst een effectievere methode is dan roken voor de toediening van THC, zegt Nadia Solowij, een psycholoog aan de universiteit van Wollongong, in haar commentaar:

Spuiten, verbranding vermijden, die THC verbrandt en schadelijke bijproducten produceert, produceert veel minder "side smoke": dezelfde rook die niet wordt gevonden in de longen van de persoon die verdampt. Het is een intrapulmonaal toedieningssysteem dat veiliger is dan roken, omdat het door verhitting in plaats van het plantenmateriaal verbrandt, de vorming van toxische pyrolytische verbindingen, waaronder koolmonoxide en carcinogenen, vermijdt. Er zijn echter weinig harde bewijzen uit klinische onderzoeken of epidemiologische studies om aan te voeren dat het een veiliger optie is, "zegt Solowij.

Het team concludeert dat spuiten de blootstelling aan sommige verontreinigende stoffen door verbranding kan verminderen, wat in wezen hetzelfde argument is dat nog steeds voorstander is van e-sigaretten. De vraag is of dit betekent dat verdamping eigenlijk veiliger is, maar nog steeds niet is opgelost.

Beleidsverandering

Het beleid en de regulering van cannabis ondergaat radicale hervormingen in de hele ontwikkelde wereld. Op het moment van schrijven van dit rapport is het medicinale gebruik van cannabis goedgekeurd in 30 Amerikaanse staten en is niet-medicinaal gebruik toegestaan ​​in 9-staten. Veel landen in de Europese Unie en andere landen hebben ook toestemming gegeven voor medicinale doeleinden zoals Australië en niet-medicinale doeleinden zoals Uruguay en Canada. Naast deze beleidswijzigingen zijn de waargenomen nadelen van cannabisgebruik afgenomen. Deze veranderingen hebben ook een nieuwe markt gecreëerd, waardoor de toegang is verbeterd en de ontwikkeling van nieuwe producten en formuleringen is gestimuleerd.

In het verleden werd cannabis voornamelijk gerookt met behulp van verschillende instrumenten zoals zeehonden, pijpen en waterpijpen. Sprays: analoog aan elektronische sigaretten, zijn naar voren gekomen en worden een steeds populairdere methode voor het toedienen van cannabis, vooral in staten waar niet-medicinaal gebruik mogelijk is, zoals in Californië. Cannabis sprays spuiten hete gedroogde cannabis of geconcentreerde cannabisextracten en / of harsen, waardoor een inhaleerbare damp ontstaat. Sproeien gaat gepaard met minder toxische blootstelling (bijv. Polycyclische aromatische koolwaterstoffen) dan traditionele rookmethoden, waardoor het product aantrekkelijker wordt.

Zorgvuldig experimenteel ontwerp

De vragen waren bedoeld om te beoordelen hoe de deelnemers vonden de volgende gevoelens: Algemene effecten: aangenaam of onaangenaam, ziekte, verhoogde hartslag, angst en / of nervositeit of paranoia, ontspanning, alert kracht, motivatie, opwinding, honger of zonder eetlust, droge mond, droge ogen, rood en / of prikkelbaar, keelpijn en hoesten, moeilijkheden bij het routinewerk, geheugenverlies, vermoeidheid, enz.

De meeste eerdere studies omvatten het gebruik van enkelvoudige doses THC, relatief lage concentraties (1,7% - 6,9%), kleine steekproefgroottes en aspiratieprocedures die niet overeenkwamen met de natuurlijke patronen van consumenten die variatie in de afgifte van doses. Bovendien werd de mate waarin cognitieve en psychomotorische beperkingen verschilden door de methode om cannabis in te ademen (dwz rook of damp) niet systematisch beoordeeld.

Gezien de groeiende populariteit van verdamping en betere toegang tot cannabis op de groeimarkten van geneesmiddelen en niet-geneesmiddelen, gecontroleerde studies vergelijken van de acute effecten van gerookte cannabis administratie en gespoten bij de consument essentieel en kan doseringsrichtlijnen informeren.

Conclusie

Verkopers en consumenten moeten zich ervan bewust zijn dat inhalatie van cannabis met een verdamper meer uitgesproken effecten kan hebben dan traditionele methoden met tabak.

In deze studie, de deelnemers noteerde een stijging van subjectieve effecten, cognitieve en psychomotorische aandoeningen, acute cardiovasculaire effecten van THC-concentraties in het bloed na het inhaleren van rook en verdampte cannabis. Opvallend was dat verdampte cannabis meer significante veranderingen in studieresultaten produceerde dan gerookte cannabis.

Toekomstige studies moeten de effecten van sprays en andere nieuwe methoden van cannabistoediening bij consumenten met verschillende ervaringsniveaus onderzoeken. De farmacokinetische en farmacodynamische profielen zullen waarschijnlijk aanzienlijk variëren per product en per consument.

Om de beste Vapos van het moment te vinden, klik hier

Tags: Sigaret électroniqueJAMAverdamping