dichtbij
legalisatie

Zuid-Korea: eerste stap naar legalisering voor medisch gebruik

Blog-Cannabis

Grote première in het Verre Oosten: Zuid-Korea heeft medicinale cannabis goedgekeurd

In competitie met Thailand en Maleisië won Zuid-Korea vorige week hun eerste gevecht door het gebruik van cannabis voor medische doeleinden goed te keuren. Het is echter een vrij beperkt formaat dat alleen producten bevat die weinig THC bevatten. Certificaten zullen spaarzaam worden toegekend.

Zuid-Korea produceert jaarlijks 14 duizend ton industriële cannabis en is een van de top vijf fabrikanten van hennepvezels naast Nederland, Chili, Frankrijk en China. Ondanks zijn belangrijke rol als producent, blijft cannabis illegaal in het land.

In januari 2018 , de Democratische Partij van Zuid-Korea heeft een wetsvoorstel ingediend om het gebruik van cannabis mogelijk te maken. Dit project werd goedgekeurd deze 23 november door de Nationale Vergadering van het land in het voordeel van de wijziging van de Wet op verdovende middelen beheer gestemd om de weg te openen voor niet-psychoactieve doseringen en voorschriften ingelijst. De medicinale cannabis nog steeds stevig beperkt, maar de goedkeuring van de wet door de centrale overheid wordt gezien als een potentieel keerpunt in de manier waarop het geneesmiddel wordt gezien in traditioneel conservatieve samenlevingen en in een land waar veel dacht dat hij het zou zijn de laatste die het gebruik van cannabis goedkeurt, zelfs als het momenteel slechts een lage THC-dosering heeft.

als gelezen
Brazilië geeft toestemming voor de verkoop van medicijnen op basis van Sativa

Hoe zal het werken?

Om medicinale cannabis te ontvangen, moeten patiënten contact opnemen met het Korea Orphan Drug Centre, een overheidsinstantie die is opgericht om de toegang van patiënten tot zeldzame geneesmiddelen in het land te vergemakkelijken. De goedkeuring zou van geval tot geval worden verleend. Patiënten moeten ook een recept van een arts ontvangen.

Zuid-Koreaanse wetgeving cannabis heeft een belangrijke hindernis in juli overwonnen wanneer deze de steun van het ministerie van veiligheid van voedsel en medicijnen, die zei op het moment dat het vier behandeling Epidiolex, Marinol, Cesamet zou toestaan ​​verkregen en Sativex voor de behandeling van ziekten zoals epilepsie, de symptomen van HIV / AIDS en de effecten van kankerbehandelingen.

Het ministerie zei dat een reeks wetten zal worden gewijzigd en dat tijdens een zitting van de Nationale Assemblee de behandelingsopties voor patiënten met zeldzame ziekten zullen worden uitgebreid.

Een aantal andere landen, waaronder Thailand en Maleisië, vochten om zich bij Israël aan te sluiten als het eerste Aziatische land dat cannabis voor medische doeleinden toestond.

"De legalisatie van medicinale cannabis door Zuid-Korea, hoewel het strak gecontroleerd zal worden met een beperkte selectie van producten, betekent een belangrijke doorbraak voor de wereldwijde cannabisindustrie"

zei Vijay Sappani, CEO van het Canadese bedrijf Ela Capita, een in Toronto gevestigd durfkapitaalbedrijf dat opkomende markten voor cannabis onderzoekt.

"Het belang van Korea als eerste Oost-Aziatische land om medicinale cannabis op federaal niveau toe te staan ​​mag niet worden onderschat. Nu gaat het erom wanneer andere Aziatische landen Zuid-Korea zullen volgen ... "

Interessanter is dat, aangezien de Koreaanse staat geen ondertekenaar is van het VN-Verdrag inzake verdovende middelen, zelfs "gewone" cannabis technisch gezien niet als een gevaarlijk of verboden middel wordt beschouwd.

Tags: AziëLoi