dichtbij
Wetenschap

Hennepvelden vormen een bron van stuifmeel voor gestresste bijen.

Het blijkt dat bijen mannelijke bloemen in hennepvelden aanvallen om naar pollen voor hun baby's te zoeken.
Blog-Cannabis

Onderzoekers geloven dat hennep een extra bron van stuifmeel voor bijen kan zijn.

Goed nieuws voor bijenliefhebbers: hennepvelden kunnen een voorraad voedingsstoffen bevatten voor uitgehongerde kolonies, blijkt uit een onderzoek door een Colorado State Entomology student. Low-THC-cannabis trekt een breed scala aan bijensoorten aan en zou een bron van stuifmeel in het late seizoen voor bijen kunnen worden.

Industriële hennepplanten, worden onderdeel van het menu van Amerikaanse bijen, terwijl staten pilotprogramma's voor legale teelt creëren. Noch hennep noch andere stammen van de soort Cannabis sativa geteeld voor recreatieve of medicinale doeleinden bieden alleen nectar om eventuele insecten en zijn allemaal afhankelijk van de wind om pollen verspreiden. Toch is een groot aantal bijen verscheen in twee experimentele percelen van hennep tijdens een bijeenkomst ervaring een maand onder leiding van Colton O'Brien, een student in entomologie aan Colorado State University in Fort Collins.

23 van 66 soorten bijen zijn genoteerd aan Colorado in de valkuilen van O'Brien viel, meldde hij november 11 18 Entomologie, de jaarlijkse bijeenkomst van de Amerikaanse en Canadese entomologische samenlevingen. O'Brien en zijn adviseur, Arathi Seshadri, geloven dat dit het eerste overzicht is van bijen in cannabisvelden.

"Je loopt het veld in en je hoort overal zoemen", zegt O'Brien.

Hij ving grote hommels kleine bedekt met een soort van metallic groen zweet en vele anderen die butinait in overvloed groengele pollen verspreid door de mannelijke bloemen.

als gelezen
Canada Voorwaardelijke vrijheid
Gefotografeerd door Amanda Robinson. Foto door USGS PWRC.
Een vrouwelijke Agapostemon virescens verzameld bij Caroline Co. in Maryland.

Bijen hebben stuifmeel nodig om hun jongen te voeden en bij het vangen van vallen in augustus 2016 waren er niet veel andere bloemen die bloeiden. Er is weinig bekend over de voedingswaarde van hennepstuifmeel voor larvenbijen. Maar commerciële henneppercelen kunnen een zeldzame voedselbron worden voor bestuivers in tijden van stress, zei O'Brien. De gezondheid van honingbijen is de afgelopen jaren verslechterd en natuurbeschermers maken zich ook zorgen over het lot van de vele minder bestudeerde wilde bijen. O'Brien drong aan op gewaswetenschappers die strategieën voor het beheer van plagen voor buitenhennep ontwikkelen om de gezondheid van bijen te overwegen.

Ongediertebestrijdingstechnieken voor hennep zijn nog steeds aan de gang. Je kunt je zelfs afvragen welke insecten schadelijk zijn voor hennep, zei entomoloog Whitney Cranshaw, ook van de Colorado State University. Sinds het begin van de twintigste eeuw zijn er nieuwe potentiële bedreigingen ontstaan, toen boeren hennep kweekten met zeer lage concentraties THC, als vezelgewas en andere praktische toepassingen. Antidrugwetgeving maakte de teelt van elke vorm van cannabis uiteindelijk tientallen jaren illegaal in de Verenigde Staten.

als gelezen
Kunnen we een joint in Noord-Korea rollen?
Een gestreepte tweekleurige bij bezoekt een verscheidenheid aan bloemen

De Farm Bill 2014 de VS, maar het verschil tussen hennep minder dan 0,3% THC op het droge gewicht en de rassen van cannabis met een hoog THC-gehalte wiens interesse is voor recreatie en medisch gebruik. Dit onderscheid heeft staten zoals Colorado en Kentucky in staat gesteld om gereguleerde legale teeltprogramma's op te zetten om dit potentieel veelbelovende gewas nieuw leven in te blazen. Maar dit roept nieuwe vragen op over dit oude type planten.

Lees:

HONING VAN CANNABIS
BIJBELS REDDEN

Tags: hennepPlantagestuifmeel