dichtbij
legalisatie

Griekenland beschouwt medicinale cannabis goedgekeurd als een kip met gouden eieren

Blog-Cannabis

ATHENE (Reuters- Griekenland heeft maandag de eerste vergunningen aan particuliere bedrijven verstrekt voor de teelt van medicinale cannabis in het land, als onderdeel van een poging een bloeiende markt van naar schatting enkele miljarden euro's te exploiteren.

Griekenland heeft vorig jaar cannabis voor medische doeleinden gelegaliseerd en in maart het verbod op de teelt en productie opgeheven. Twee vergunningen zijn maandag uitgereikt en 12 andere zullen tegen het einde van het jaar worden uitgegeven, zei het ministerie van Economie en Ontwikkeling.

"De belangstelling is enorm, vooral uit Canada en Israël ... sommigen van hen (potentiële investeerders) zijn enorm", vertelde Stergios Pitsiorlas, de vicepremier van de economie, aan een conferentie. "De legalisering van cannabis voor recreatieve doeleinden wordt niet bestudeerd," zei Pitsiorlas in antwoord op een vraag over het onderwerp.

Pitsiorlas zei dat de eerste op cannabis gebaseerde medicijnen ongeveer 12 op 18 maanden op de markt zouden moeten zijn. De industrie is voornamelijk exportgericht, zei hij.

Duizenden patiënten in Griekenland geloven dat ze cannabis gebruiken om ernstige medische problemen te bestrijden, hoewel de autoriteiten geen exacte cijfers hebben.

Verschillende landen, waaronder Groot-Brittannië, Duitsland, Italië en Denemarken, staan ​​al het voorschrijven van medicinale cannabis toe en in juni werd Canada het tweede land ter wereld, na Uruguay, om volledig te legaliseren marihuana, eindigend met een verbod op 90-jaren.

Onder het Griekse vergunningensysteem zouden op cannabis gebaseerde geneesmiddelen op recept verkrijgbaar zijn. Hij zou niet worden gesubsidieerd door de ziekteverzekeringsstelsels van de staat, zei gezondheidsminister Andreas Xanthos.

De eerste geautoriseerde cannabis-kassen worden gevestigd in Larisa, Centraal-Griekenland en Korinthe, Peloponnesos. Verwacht wordt dat de 14-licenties meer 750-banen zullen creëren en een investering vertegenwoordigen van ongeveer 185 miljoen (212,05 miljoen).

"Onze boodschap is dat het land open staat voor investeringen", zegt Vassilis Kokkalis, vice-minister van Landbouw.

Griekenland beschouwt medicinale cannabis goedgekeurd als een kip met gouden eieren
5 (100%) 1 stemmen

Abonneer u op de nieuwsbrief

Vind al het nieuws gratis

copyright © Nieuwsbrief BLOG-CANNABIS