dichtbij
Wetenschap

Facebook gebruikt kunstmatige intelligentie om drugs te bestrijden

Blog-Cannabis

Facebook, Google en Twitter werken samen om te helpen bij het bestrijden van opiaatverslaving.

De drie reuzen van technologie werken samen in een nieuwe alliantie, "Tech Together"Een programma om de opioïde crisis te bestrijden. Het doel is om betere werkwijzen te promoten en samen te werken aan manieren om verslaving te behandelen. Tegelijkertijd Facebook en Instagram gebruiken AI om drugshandelaren te identificeren die hun sites gebruiken.

Proactieve detectietechnologie

Hiermee kunnen platforms drugsgerelateerde afbeeldingen verwijderen voordat ze door gebruikers zijn bekeken of gemarkeerd.

"Onze technologie is in staat om inhoud te detecteren die afbeeldingen van medicijnen bevat en detecteert de intentie om te verkopen met informatie zoals prijs, telefoonnummers of gebruikersnamen voor andere sociale media-accounts" zei Kevin Martin, hoofd van het Amerikaanse openbare beleid op Facebook.

Parallel hieraan, Susan Molinari, manager beleid en overheidsrelaties bij Google, sprak op een evenement georganiseerd door het Center for Safe Internet Apotheken (CSIP), een Amerikaanse organisatie zonder winstoogmerk, zei dat 50 000-zoekopdrachten over specifieke opioïde-geneesmiddelen werden dagelijks uitgevoerd in de zoekmachine.

Ze voegde eraan toe YouTube organiseerde ook reclame voor drugsgebruikers om liefdadigheidsinstellingen te promoten die hulp bieden aan verslaafden.

als gelezen Kunstmatige intelligentie ontketent de diepten van het cannabisgenoom

Mark Zuckerberg, chief executive van Facebook, heeft al aangegeven dat het platform de introductie van technologie zou overwegen om proactief meer inhoud met betrekking tot drugs te verwijderen.

De vice-president van het Amerikaanse openbare beleid op Facebook, Kevin Martin, zei in een druk op artikel dat "Tech Together" zal voldoen aan voor de eerste keer op dinsdag in Washington, DC, waar hij zal worden vergezeld door deskundigen en organisaties die werken aan preventie, behandeling en herstel maatregelen te bespreken die moeten worden genomen om deze epidemie te bestrijden. "

Het sociale netwerk zal ook updates delen over zijn laatste inspanningen om zijn beleid af te dwingen dat de verkoop van drugs verbiedt, inclusief de proactieve detectie van dit soort inhoud, evenals zijn werk met partners. Martin zei dat Facebook momenteel werkt met lokale en nationale organisaties zoals SAMHSA en Partnerschap voor drugsvrije kinderen. Mensen die opioïde-informatie op Facebook en Instagram zoeken, worden doorverwezen naar de informatiepagina van de nationale telefoonhotline SAMSHA en andere bronnen met gratis en vertrouwelijke informatie over behandeling en opioïdenbehandelingen.

Het sociale netwerk werkt ook met de Computer Forensic Research Lab van de University of Alabama in Birmingham om meer te weten te komen over hoe daders hun activiteiten verbergen, zoals het gebruik van nieuwe namen voor drugs. Volgens hem kunnen menselijke moderators pagina's, groepen en hashtags bekijken die mogelijk verband houden met drugsgebruik en met trends.

Martin schrijft ook: "Door het vastleggen van meer berichten automatisch, deze technologie laat ons team om zijn expertise te gebruiken om de rekeningen, pagina's, groepen en hashtags te onderzoeken, evenals het werken met experts om opkomende trends te identificeren . "

"We zullen blijven investeren in technologie om de verkoop van illegale drugs op onze platforms te voorkomen, om voorlichting en onderwijs te verhogen en om mensen in contact met de steun en middelen te zetten", besluit Martin.

als gelezen Vereniging van koffie en cannabis

Met deze service kunnen Facebook vrienden, families en ondersteunende netwerken om elkaar te helpen in moeilijke tijden, waardoor het makkelijker voor mensen die last hebben van drugsverslaving of helpen hun familieleden krijgen de kracht die ze nodig hebben in dit maakt battle. We kijken uit naar onze nieuwe alliantie met de industrie en manieren vinden om onze impact door samenwerking en ondersteuning van het belangrijke werk van onze partners te verhogen. "

Tags: afhankelijkheidopioïdentechnologie