dichtbij
legalisatie

Texas decriminaliseringsrekening ingediend

Blog-Cannabis

Texas plant in 2019 de decriminalisering van cannabis in de vorm van een forfaitaire boete

Vertegenwoordiger Joe Moody heeft een wetsvoorstel ingediend (voor het eerst geïntroduceerd door Tom Angell van "Marijuana Moment"), over de decriminalisering op maandagochtend voor de legislatuur van 2019, Texas. De tekst van de wet stelt een forfaitaire boete voor, afhankelijk van de hoeveelheid cannabis.

Decriminalisering in Texas

De republikeinse partij in Texas heeft officieel de decriminalisering van cannabis in juni goedgekeurd. Het programma van de partij zegt nu dat het de wetswijziging ondersteunt "cannabisbezit een civiel strafbaar feit maken, geen strafbaar feit".

Maart voor cannabis georganiseerd door NORML in 2015. Dit is de eerste betoging voor de hervorming van cannabis in Texas. (Foto: Matthew Busch, voor het Express-nieuws)

Als het wordt aangenomen, "een persoon die bewust of opzettelijk een bruikbare hoeveelheid cannabis bezit, 28 gram, is niet schuldig aan een overtreding, maar is aansprakelijk voor een maximale burgerlijke boete van 250 $ "Volgens de tekst van de rekening.

Einde arrestaties wegens bezit van cannabis

Moody's wetsvoorstel over decriminalisering zou dit sentiment weerspiegelen. Dit maakt een einde aan de arrestaties wegens bezit van cannabis. Dus de wet vervangt het risico van gevangenisstraf of het strafregister voor "delinquenten" door een eenvoudige boete.

als gelezen Zuid-Korea: eerste stap naar legalisering voor medisch gebruik
"De wetgeving inzake burgerlijke sancties is het eerste ding dat ik heb ingediend op de eerste dag van indiening van de 86e sessie. Er was een ongelooflijke uitstorting van steun ondertekend sinds de laatste sessie, de officiële Republikeinse en Democratische platforms van Texas keuren zowel dit soort hervorming. "- Joe Moody, in een persbericht.

Cannabishervormingen worden steeds populairder in de Verenigde Staten. Bovendien hebben politici niet echt een keuze, ze moeten zich aanpassen of achterop raken. Volgens Gallup steunt tweederde van de Amerikanen nu de federale legalisatie van cannabis.

5.0
02
Blog-Cannabis
Tags: LoiNieuwsUS