dichtbij
Lifestyle

Denver Teen Education Campaign

Blog-Cannabis

Denver Group lanceert een vreemde educatieve en televisiecampagne over cannabis voor tieners

Denver, Colorado, lanceert een nieuw initiatief, een educatieve (en preventie) campagne over cannabis voor tieners. Sommigen maken zich zorgen over de afbakeningslijn tussen de verspreiding van informatie en de verspreiding van angst ...

"Weeded Out" televisiepreventieprogramma

Het programma maakt deel uit van de afdeling Dokumentenbeleid van de stad Denver. Het programma wordt gepresenteerd in de vorm van een dynamische quiz en heeft tot doel jongeren informatie te geven over een hele reeks cannabisproblemen. Het nieuwe tv-programma heet "Weeded Out." En het uitgangspunt is simpel .... De facilitator stelt veel vragen over marihuana. En tieners proberen het te beantwoorden. Als u een fout maakt, bent u "geëlimineerd" .... Hier een video toont je de intensiteit (zie de belachelijke) van de show ...

De show lijkt op een Jeopardy-quiz. Kinderen staan ​​achter podia en beantwoorden vragen over cannabis ...

Op het einde elimineert de show genoeg concurrenten om te komen tot ongeveer negen finalisten. Aan het einde van het spel bestreek het programma een breed scala aan informatie. In het bijzonder is de show richt zich op de mogelijke gevolgen voor de gezondheid van het gebruik van cannabis ... Maar het ook "werpt een licht" op cannabis beleid, en een aantal andere aanverwante onderwerpen. Het programma zou worden gefinancierd door marihuana omzetbelasting.

Volgens CBS This Morning wordt de show getoond aan tieners in de stad Denver.

Vorig jaar zag Denver alleen dichterbij 45 miljoen in cannabisbelastingen. Tot nu toe zou de stad iets meer hebben uitgegeven 3,5 miljoen voor de lancering en werking van het nieuwe onderwijsprogramma voor adolescenten.

De jongeren opleiden?

Op het eerste gezicht wil het nieuwe programma jongeren de informatie geven die ze nodig hebben om hen te helpen weloverwogen beslissingen te nemen over cannabisgebruik. In feite heeft het wettelijke kader van Colorado voor cannabis altijd een deel van de belastinginkomsten toegewezen om dit type onderwijsprogramma te financieren.

Deze trends lijken de gemeenschappelijke angst voor tegenstanders van cannabis uit te dagen dat legalisering geen groter gebruik onder jongeren katalyseert.

Het is interessant om op te merken dat het cannabisgebruik onder tieners de afgelopen jaren is afgenomen ... Volgens de stad Denver is het aantal kinderen dat zegt dat ze in de afgelopen 30-dagen gras hebben gegeten, gestegen van 26% naar 21% in de afgelopen twee jaar. Vergelijkbare trends zijn waargenomen in andere staten waar onkruidwetgeving van kracht is.

Programma's zoals het "Weeded Out" -spel van Denver lijken bij te dragen aan deze verminderingen van het aantal tieners ... Maar sommige roepen ook vragen op.

In het bijzonder zijn sommigen bezorgd dat deze en andere soortgelijke programma's jongeren een bevooroordeeld beeld van cannabis geven. Veel van deze programma's leggen de neiging om sterk de nadruk te leggen op de potentiële risico's van cannabis. Tegelijkertijd geven ze vaak heel weinig informatie over de mogelijke voordelen van cannabis voor de gezondheid

Volgens CBS This Morning beginnen sommige tieners in Denver zich af te vragen wat voor soort informatie ze krijgen van het nieuwe programma van de stad. Bijvoorbeeld, een tiener vertelde de media:

"Er zijn duidelijk medische voordelen voor [cannabis], anders zou het niet legaal zijn". Na het horen van de informatie van het programma beschreef de student de spelshow als "slecht gebalanceerd".

Sommigen vragen zich af of deze programma's niet onbedoeld de grens overschrijden tussen jeugdonderwijs en de verspreiding van overdreven angsten ...

Tags: AddictionpuberColoradodrugVerbodUS
G|translate Your license is inactive or expired, please subscribe again!