dichtbij
Cultuur en groei

Jersey-boeren gebruiken hennep om hun gewassen te verbeteren

Blog-Cannabis

Jersey-boeren gebruiken hennep als een oplossing voor bodemproblemen, en nog veel meer

Hennepproducenten in Jersey, de grootste van de Kanaaleilanden tussen Engeland en Frankrijk, voegen hennep toe aan de lokale landbouwmix. Boeren beschouwen hennep als een oplossing voor bestaande problemen veroorzaakt door de langdurige aardappelteelt en gebruik te maken van biomassa en zaden.

Hennep behandelt Jersey landbouwgrond

Na jarenlang interesse in hennep zijn partners Dave Ryan, Kevin Mars en Blair Jones bij elkaar gekomen om Jersey Hemp te creëren, in de hoop deze plant weer tot leven te brengen. Het bedrijf werd geboren in 2017, omringd door een bepaald mysterie. Omdat slechts een paar details zijn verstrekt naar de media bij vertrek ...

Nadat ze een teeltvergunning hadden gekregen, plantten de drie partners hennep op Warwick Farm, ooit de kwekerij van Jersey. Vorig jaar hebben ze een kwart hectare gekweekt voor experimentele gewassen. Maar dat cijfer is gestegen naar 30 hectares dit jaar. Daarnaast werd hennep op grote schaal op het eiland geteeld; maar de cultuur is de laatste decennia afgenomen ... Volgens CEO David Ryan:

"In de tweede helft van de negentiende eeuw werd hennep op grote schaal geteeld in Jersey om vezels voor zeilen en touwen in de scheepsbouwindustrie te maken" - "Sommigen zeggen dat Quennevais (een regio in Jersey) is ontstaan ​​uit de Jerriais chanvrière, wat betekent "land waar hennep werd gekweekt".

Het probleem van plagen aanpakken

We herkennen hennep als een super vloerreiniger besmet. Maar het team onderzoekt of hennep de problemen van een bepaald ongedierte kan aanpakken die het gevolg zijn van intensieve aardappellandbouw. Deze plaag, ook bekend als aardappelcysteaaltjes (of NKPT).

als gelezen Hoe te kiezen tussen groeien binnen of buiten?
NKPT vertegenwoordigt een significante bedreiging voor aardappelgewassen omdat het wortels en knollen beschadigt.

"We zijn ons ervan bewust dat de intensieve teelt van de aardappel de grond heeft overgenomen. Hennep kan een deel zijn van de oplossing voor deze problemen, "zei Ryan.

Naast aardappeltelers werkt Jersey Hemp ook met enkele van de melkveehouders op het eiland.

"We bouwen relaties met hen op voor een geplande aanpak van bodemsaneringsprojecten en we treden op als een pauze of opflakkering van het gewas." Zei Ryan.

Naar verwachting zullen Jersey-boeren door hennep te gebruiken in de vruchtwisseling aanzienlijke besparingen realiseren op hun kosten voor landbeheer.

Verhoog boerderijinkomen

Jersey Hennep hoopt ook inkomsten te genereren voor boeren door hun grond en andere activiteiten te verhuren. Boeren kunnen ook subsidies ontvangen als ze geen overtollig herbicide gebruiken voor het beheer van hun velden.

Het was het eerste jaar dat het gewas op grote schaal groeide. In het testperceel van vorig jaar werden vier variëteiten getest voor zaad en vezels:

  • Futura 75,
  • Uso31,
  • Fedora 17
  • en Secuieni Jubileu
als gelezen Portugal keurt de productie van medische cannabis goed

Echter, dit jaar hebben ze alleen 30 hectaren Finola gekweekt "om de oogst dit jaar te vergemakkelijken en voor de zaadopbrengst".

Prestaties boven verwachting

Beide seizoenen zijn succesvol geweest. Maar ze boden ook unieke uitdagingen. Ryan verklaart:

"We hadden elk jaar hoger dan verwachte opbrengsten voor zaden en biomassa."

Ondanks de moeilijkheden tijdens de zomer 2017, die erg regenachtig en stormachtig was; en ondanks het feit dat 2018 het op één na populairste en droogste jaar ooit was. Tot nu toe heeft de regering van Jersey hun project gesteund. "De schoonheid van ons kleine eiland is dat we een hechte band hebben met onze regering."

Hij gelooft dat dit een goede zaak is voor communicatie en ook om grip te krijgen op de complexe problemen rond de hennepindustrie. De relatie "helpt ons om positief en effectief vooruit te komen." Het opnieuw verschijnen van hennep maakt deel uit van een breder initiatief om de landbouwsector in Jersey te diversifiëren, met ook thee- en honinggewassen geplant. in andere delen van het eiland.

Tags: hennepPlantage