dichtbij
Medische kledij

Medische legalisatie voor de staat Missouri en Utah

Blog-Cannabis

Overwinningen in Missouri en Utah Expand Movement for Medical Cannabis

De staat Missouri en Utah hebben de legalisatie en toegang tot medische cannabis verenigt. Dit zijn de 31e- en 32e-staten die het therapeutische gebruik van cannabis goedkeuren. Eerder, afgelopen juni, werd Oklahoma de 30e-staat om cannabis te legaliseren. Deze reeks overwinningen weerspiegelt de acceptatie van de cannabisplant en het therapeutische gebruik ervan.

Missouri

De kiezers in Missouri hebben 3 afzonderlijke voorstellen bestudeerd om cannabis voor medische doeleinden te legaliseren. De drie voorstellen trachtten het gebruik, de aankoop en het bezit van cannabis te legaliseren en stelden de staat in staat een wettelijk kader voor gelicentieerde klinieken in te stellen.

Maar dinsdagavond wordt slechts één van de voorstellen aangenomen. In Missouri, deAmendement 2 legaliseert medicinale cannabis en legt een 4 belasting% op alle cannabisverkopen. Bovendien zullen deze inkomsten worden gebruikt voor gezondheidszorgdiensten voor veteranen.

Missouri treedt toe tot meer dan 30 andere staten die het therapeutische gebruik van cannabis hebben gelegaliseerd.

Deze maatregel werd met meer dan aangenomen 65% van de stemmen. Degenen die legaal cannabis willen consumeren, moeten eerst een aanbeveling van een arts ontvangen. Een klassiek model waarmee apotheken cannabis kunnen verkopen aan patiënten.

Utah

Voor Utah lijkt de legalisatie gecompliceerder, hoewel er al van werd verwacht dat de kiezers de Proposition 2 . Met deze wet kunnen patiënten legaal cannabis voor medische doeleinden gebruiken, bezitten en kopen voor omstandigheden zoals:

 • HIV
 • multiple sclerose
 • posttraumatische stressstoornis
 • epilepsie
 • autisme
 • kanker
 • en de ziekte van Alzheimer.
als gelezen Cannabis tegen alcohol: waarom is de gevaarlijkste van de twee legaal?

Gedurende een periode van 14-dagen kan een kaarthouder met een staatsvergunning maximaal aanschaffen 56 gram van cannabis. Echter, de maat verbieden cannabis direct te roken; maar het staat verdamping, eetbare producten toegediend enz. toe En, uitgaande van 2021, zullen houders van deze fokkaarten die meer dan 160 km van een kliniek leven door de staat worden toegestaan ​​om te cultiveren tot 6-installaties voor medisch gebruik.

Legalisatie in Utah met enkele compromissen ...

In oktober accepteerden staatswetgevers echter een wetsvoorstel met enkele compromissen. Als het project wordt gestemd tijdens de vergadering:

 • Sommige deelnamevereisten zouden worden verwijderd terwijl andere zouden worden toegevoegd.
 • Lokale autoriteiten zouden meer macht hebben om dispensaria in hun gebieden te verbieden.
 • Voor apotheken is een apotheker met een vergunning vereist en de winkels worden hernoemd apotheken.
 • Alle eetbare producten zouden worden verboden (...) naast het direct roken van cannabis, maar andere manieren van consumeren zouden nog steeds zijn toegestaan.
als gelezen Dreiging van een Ni-legalisatie of decriminalisering in Frankrijk
Deze (compromis) wet lijkt de steun te hebben van een aantal belangrijke spelers in de staat, en de Mormoonse Kerk ....

Dit wetsvoorstel vereist echter een volledige stemming in de wetgevende macht van de staat. Gouverneur Gary Herbert, bijvoorbeeld, riep op tot een speciale sessie om deze te adopteren compromis.

Een reeks nuttige overwinningen

In juni vorig jaar werd Oklahoma de 30e-staat om cannabis voor medische doeleinden te legaliseren, met sommigen problemen met betrekking tot de toegankelijkheid ervan... Cannabis blijft echter een stof die in de Verenigde Staten als illegaal wordt beschouwd. En ondanks de inspanningen van staten om het federale verbod terug te draaien, blijft cannabis illegaal volgens de wet. Hoewel president Donald Trump zijn steun toont voor een mogelijke versoepeling van het federale verbod.

De neiging van staten is dat wel daag het federale verbod uit. Dit pleit voor een wettelijke regeling die momenteel een culturele verschuiving weerspiegelt naar meer acceptatie van cannabis. vandaag twee van de drie Amerikanen zijn voor legalisatie. En meer dan de helft van de staten in het land hebben cannabis in een of andere vorm gelegaliseerd.

5.0
02
Blog-Cannabis
Tags: LoitherapeutischeUS