dichtbij
legalisatie

Michigan wordt de 10e-staat om recreatief gebruik te legaliseren

Blog-Cannabis

Kiezers in Michigan hebben zojuist Proposition 1 aangenomen, dat cannabisgebruik voor volwassenen legaliseert

Technisch gezien zal het 1-voorstel pas vanaf november 16 van kracht worden, nadat de uitslag van de verkiezing door de minister is gecertificeerd. Maar vanaf de inwerkingtreding van de wet kunnen volwassenen van 21 jaar en ouder cannabis consumeren en bezitten. Michigan wordt de 10e-staat om het recreatief gebruik van cannabis te legaliseren.

Een opmerkelijke legalisatie in Michigan

Vanaf november 16, de voorstel 1 zal volledig effectief zijn. Dus, volwassenen (meer dan 21 jaar) zullen in staat zijn om op hen te bezitten tot 70 gram van cannabis. Bovendien kunnen individuen maximaal opslaan 284 gram thuis, op voorwaarde dat ze op slot en veilig zijn.

Le Michigan Regulation and Taxation of Marihuana Act is opmerkelijk bij de andere recreatieve legalisaties. Omdat deze wet de teelt van planten thuis en in goede hoeveelheid toestaat ... Aldus kunnen de inwoners van meer dan 21-jaren (met toestemming van de eigenaar) cultiveren tot 12-installaties thuis (de meest gebruikelijke standaard is 4). De staat legt echter een discretieplicht op, de planten moeten niet zichtbaar zijn op straatniveau en moeten worden beveiligd.

als gelezen Deze kinderen uit Connecticut worden behandeld met medicinale cannabis

Naast deze voorschriften zijn boeren dat ook vrij om te cultiveren - en te oogsten - zoals ze willen. Individuele verkopen zijn echter niet toegestaan. Maar cannabis kan dat ook zijn gratis aangeboden.

Onderscheid tussen recreatief en medisch gebruik

Daarnaast maakt Michigan een onderscheid tussen recreatief en medisch gebruik van cannabis. Medische klinieken en zorgverleners mogen bijvoorbeeld geen recreatieve gewassen aan recreatieve gebruikers verkopen. Het distributiesysteem voor medische cannabis uit Michigan en de regels die ervoor gelden, blijven hetzelfde als vóór de 6 in november.

Medische productie zal uitsluitend worden gereserveerd voor patiënten met een kaart.

Consumenten in Michigan zullen ofwel hun eigen oogst moeten planten of ongeveer een jaar wachten voordat de staat licenties creëert en uitgeeft. En als de staat deze deadline (namelijk november 2020) niet respecteert, kunnen gemeenten de afgifte van vergunningen zelf regelen. Kortom, het duurt een jaar of misschien een beetje langer voordat de cannabisindustrie is geopend.

Openbare plaatsen en privéplaatsen

De wet verbiedt het roken of het verspreiden van cannabis op openbare plaatsen. Maar het valt nog te bezien hoe het zal worden geïnterpreteerd met betrekking tot eetbare consumptie (een gegoten koekje ziet eruit als een eenvoudig koekje).

Grondbezitters hebben het recht om het gebruik van cannabis op hun eigendom te verbieden. Maar ze kunnen de consumptie ter plekke niet verbieden in eetbare vormen; noch om op een andere manier te discrimineren van het gebruik ervan. Bovendien biedt de wet gemeenten de mogelijkheid om commerciële ruimtes te creëren voor de consumptie van cannabis, zoals sigaarlounges.

als gelezen VN vertragingen stemming over cannabis

Rijden op de weg

Rijden onder invloed van cannabis is tegen de wet. Maar we weten niet precies hoe dit zal worden toegepast. Veel screeningstests kijken alleen naar de aanwezigheid van cannabismetabolieten. Wat gelijk staat aan het testen van bestuurders om ervoor te zorgen dat ze vorige week twee glazen wijn dronken ...

Werkgevers en consumenten

Werkgevers kunnen werknemers wettelijk verbieden cannabis te gebruiken tijdens werkuren. De wet suggereert dat werkgevers het recht behouden om in te huren en te vuren op basis van cannabisgebruik. En het maakt niet uit waar en wanneer het gebeurt, zoals momenteel het geval is voor tabak ... Maar legalisering in Michigan lijkt een voorbeeld van individuele vrijheid en tolerantie te zijn. Het is dus grotendeels mogelijk dat de wetgeving zich de komende tijd steeds opnieuw zal ontspannen ...

Tags: LoirecreatiefUS