dichtbij
legalisatie

Israël: autorijden onder medicinale cannabis is toegestaan

Blog-Cannabis

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu en de minister van Volksgezondheid laten gedrag toe voor patiënten met een recept voor medicinale cannabis, maar ...

Een regeling ondertekend door de Israëlische premier Benjamin Netanyahu en minister van Volksgezondheid Yaakov Litzman, ondertekend door de Israëlische premier Yaakov Litzman, bepaalt dat patiënten die met medicinale cannabis worden behandeld, een voertuig kunnen besturen; na enkele uren zijn verstreken. De politie protesteert echter tegen en blijft de chauffeurs verbaliseren. Verkeersveiligheid stelt het ministerie van Volksgezondheid voor om de regelgeving te wijzigen, nu worden screeningtests goedgekeurd in Israël ...

Een wereldprimeur voor patiënten die worden behandeld met medicinale cannabis

Premier Benjamin Netanyahu, en ook de minister van Volksgezondheid in Israël, tekenden een verordening autoriseren van rijden op de weg voor patiënten die worden behandeld met medicinale cannabis. Voor de eerste keer, en onder bepaalde voorwaarden, patiënten worden niet langer beschouwd als criminelen zodra ze een stuurwiel raken ...

Deze resolutie is gebaseerd op het feit dat cannabis blijft 3 weken in het lichaam; en dat het onmogelijk is om te bepalen of het een risico is om onder invloed te rijden. De conditie is echter als volgt en lijkt redelijk realistisch: patiënten (met een vergunning) kunnen er een voertuig achterna rijden 3-uren zijn verstreken (sinds hun laatste gebruik van cannabis).

als gelezen In Illinois kunnen ouders medicinale cannabis op school toedienen
Benjamin Netanyahu en minister van Gezondheid Yaakov Litzman, resolutieleiders die patiënten toelaten om te rijden.

Ondanks deze ondertekende richtlijn is er echter meer dan 6 maanden; De Israëlische politie lijkt niet op de hoogte te zijn ... De nationale autoriteit voor verkeersveiligheid is ook tegen het voorstel van het ministerie van Volksgezondheid.

Nieuw aanbod van verkeersveiligheid ...

Arrestaties en opnames gaan door. Maar het is nu duidelijk dat advocaten en juridische diensten vertrouwen op de krant van Netanyahu. De politie lijkt echter niet klaar om deze regeling te accepteren; en verzet zich tegen deze maatregel door patiënten voor te stellen gratis reizen met het openbaar vervoer.

Als gevolg van dit verschil zal het ministerie van Volksgezondheid de vorige verordening, de hoeveelheid THC in het lichaam, aanpassen ... Afgezien van het gratis vervoer, zal het voorstel van dit nieuwe amendement op de verkeerswet de THC-snelheid 5-nanogrammen per ml. In Colorado is de limiet bijvoorbeeld ingesteld op 15-nanogrammen per ml. Dit vertegenwoordigt voor zeer regelmatige consumenten, een tarief veel te laag ...

De beruchte "Draeger"(Draeger DrugTest 5000), effectief in Canada, zal binnenkort effectief zijn in Israël.

Deze zeer lage snelheid van 5-nanogrammen per ml kan overeenkomen met meer of minder regelmatige rokers die sinds 2 weken niet hebben gerookt ... En dit zal geen patiënten helpen die een medische behandeling ondergaan ...

als gelezen Maleisië voorziet in zelfontplooiing na autorisatie

Ministerie update, goedgekeurde screening tests

Het voorstel zou niet lang op zich laten wachten, maar het blijft onduidelijk voor medicinale cannabispatiënten. Sterker nog, op maandag de afgevaardigden steunden de wet geïnitieerd door minister Gilad Erdan en parlementslid Eitan Cabel. Politie kan screeningstests uitvoeren op chauffeurs ...

"Een politieagent kan de chauffeur naar urine en bloedonderzoek sturen, zelfs als de speekseltest negatief is", MK Eitan Cabel (foto: Noam Rivkin)

Opgemerkt moet worden dat het amendement verschillende belangrijke feiten negeert, waaronder het feit dat cannabisresten nog uren of zelfs dagen na het gebruik van cannabis achterblijven in speeksel - zodat bestuurders die niet hebben geconsumeerd cannabis voor of tijdens het autorijden kan ook schuldig worden bevonden. Bovendien weten we dat cannabis dat niet is gevaarlijk rijden.

Uiteindelijk zal de staat Israël een onderscheid moeten maken tussen de patiënt en de vermeende misdadiger ... De wet die het rijden onder medische vergunning toestaat, bestaat wel. En voorlopig blijft het patiënten verdedigen met een medische vergunning op de wegen in Israël.

Tags: gedragdoorlichtingIsraëlLoiPolitique