dichtbij
Wetenschap

Vrouwen zijn meer kans om reguliere consumenten te worden

Blog-Cannabis

Hoe beïnvloedt cannabis het hormonale systeem van vrouwen en waarom zijn ze meer kans om vaste gebruikers te worden?

Terwijl de samenleving de impact van cannabis op mens en dier onderzoekt, is er een interessante ongelijkheid ontstaan. Studies suggereren inderdaad dat vrouwen vaker cannabisgebruikers zullen worden. Dit komt door een complex netwerk van effecten op de vrouwelijk hormonaal systeem dat lijkt te worden gemoduleerd door cannabinoïden.

Cannabisgebruik verschilt per geslacht

Metastudie van cannabisonderzoek toont vrouwen - vaker gebruik van cannabis, meldt het regelmatig Science Daily. De beoordeling van het onderzoek gepubliceerd in de Frontiers review onderzocht een breed scala van dier- en mensstudies van het gebruik van cannabis en het endocannabinoïdesysteem bij zoogdieren en vergeleek deze bevindingen met veranderingen in hormonen en hormonale systemen van het lichaam en het daarmee samenhangende gedrag.

Het is duidelijk dat de risico's en de resultaten van cannabisgebruik verschillen naargelang het biologische geslacht. Mannen lijken meer kans om cannabis te proberen en hogere doses te consumeren. Vrouwen lijken meer geneigd om een ​​gewoonte van regelmatige consumptie te testen en ontwikkelen.

Ondanks een lager cannabisgebruik, gaan vrouwen over van het eerste gewricht naar een meer gebruikelijke gewoonte dan mannen.

In feite verschillen mannen en vrouwen in prevalentie en frequentie van cannabisgebruik, gewoonten en redenen voor consumptie. Maar ook door de kwetsbaarheid voor het ontwikkelen van een aandoening gerelateerd aan cannabisgebruik.

als gelezen Chef-kok in kruiden en terpenen

Gerelateerde dierstudie

Het onderzoek bij ratten laat zien dat het vrouwelijke hormoon estradiol beïnvloedt bewegingscontrole, sociaal gedrag en filtering van sensorische input in de hersenen. Alle doelen bij het nemen van cannabis - door het endocannabinoïdesysteem te moduleren, beïnvloeden op hun beurt de productie van estradiol.

Estradiol of estradiol is een natuurlijk derivaat van cholesterolmetabolisme. Dit hormoon is nodig om de vruchtbaarheid en secundaire geslachtskenmerken bij vrouwen te behouden.

Dr. Liana Fattore, co-auteur van de studie, Senior Researcher bij de National Research Council of Italy en President of the Mediterranean Society of Neuroscience:

Meer specifiek, vrouwelijke ratten hebben verschillende niveaus van endocannabinoïden en gevoeliger receptoren dan mannelijke ratten in sleutelgebieden van de hersenen. Deze binden aan deze functies, met significante veranderingen langs de menstruatiecyclus. "

Daarom zijn de interacties tussen het endocannabinoïde systeem et het breinniveau van dopamine - de neurotransmitter van "plezier" en "beloning" - zijn afhankelijk van seks. Volgens Dr. Fattore varieerden de effecten echter afhankelijk van de bestudeerde cannabinoïden, de stam, de geteste dieren en de duur van blootstelling aan hormonen.

Een ander hormonaal systeem

De onderzoekers denken dat dit te wijten is aan een complex netwerk van effecten op het hormonale systeem. Deze verschilt van het ene geslacht naar het andere en lijkt gemoduleerd door de cannabinoïden. Testosteron bij mensen verhoogt het risicogedrag. Hoewel oestrogeen bij vrouwen sociaal gedrag lijkt te beheersen en sensorische inputs te filteren.

als gelezen Gebruik van CBD om de effecten van cortisol te bestrijden
Cannabinoïden veranderen de niveaus van verschillende hormonen in het vrouwelijk lichaam; die het gedrag van vrouwen kan beïnvloeden.

Deze gedragsveranderingen zullen, volgens individuen, feedbackloops creëren die het niveau van hormonen in het lichaam verder zullen wijzigen. Maar verder dan wat cannabis direct verantwoordelijk kan maken ... Echter, menselijke gegevens tot dusverre zijn consistent met het idee dat oestradiol reguleert de vrouwelijke respons op cannabinoïden.

"De bloedspiegels van de enzymen die de cannabinoïden afbreken, fluctueren gedurende de menselijke menstruatiecyclus. En beeldvormingsstudies tonen aan dat hersenniveaus van cannabinoïde-receptoren toenemen bij veroudering bij vrouwen. Dit weerspiegelt in elk geval veranderingen in estradiolgehaltes (estradiol) ".

Net als bij dieren hebben mannen en vrouwen verschillende genetische en hormonale gedragingen. Bovendien behandelen ze informatie anders, zien ze emoties op verschillende manieren en zijn ze verschillend kwetsbaar voor de ontwikkeling van drugsverslaving.

Liana Fattore zegt: "Vrouwen lijken meer neurochemisch kwetsbaar te zijn voor het ontwikkelen van verslaving."

Dr. Fattore gelooft dat het essentieel is om ons begrip van de interacties tussen cannabinoïden en geslachtshormonen te verdiepen. Om de impact van het toenemende cannabisgebruik te beoordelen en de gevolgen aan te pakken.

Tags: cannabinoïdenNeuroscienceEndocannabinoid-systeem