dichtbij
Wetenschap

De zandvlieg werd sterk aangetrokken door de Sativa

Blog-Cannabis

De zandvlieg (bloedzuiger), de Diptera Psychodidae wordt sterk aangetrokken door de cannabisplant Sativa, maar waarom?

Bloedzuigende vliegen (zandvliegen) staan ​​bekend om infectieziekten - maar een onderzoek laat zien dat ze sterk worden aangetrokken door de cannabisplant Sativa. Volgens een artikel gepubliceerd in het tijdschrift Proceedings van de National Academy of Sciencesde resultaten kunnen implicaties hebben voor de bestrijding van zandvliegpopulaties (Diptera Psychodidae) wereldwijd. Dit is belangrijk omdat, net als nauw verwante muggen, zandvliegen gevaarlijke ziekten kunnen verspreiden ...

Cannabis Sativa trekt een grote populatie bloedzuigende vliegen aan

L 'Onafhankelijk meldt dat een internationaal team van wetenschappers ontdekte dat Cannabis Sativa, in verhouding tot zijn overvloed, veel vaker dan verwacht door zandvliegen werd geconsumeerd. Wat suggereert dat het erg aantrekkelijk was voor insecten.

de tseetseevlieg
Door het genoom van de tseetseevlieg te ontcijferen, de vector van slaapziekte. Wetenschappers banen de weg voor nieuwe perspectieven in de strijd tegen dit insect.

Van vliegen is bekend dat ze infectieziekten dragen, zoals leishmaniasis, die zweren en veel andere virussen veroorzaakt. malaria. Volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift eLife, brengt het dier de mens over naar ongeveer 60% van nieuwe ziekten. Onderzoekers moeten dus nieuwe manieren vinden om deze infectieuze pathogenen bij dieren, vooral vliegen, te detecteren. En voordat er een epidemie uitbreekt ...

als gelezen Een röntgenscanner gemaakt van hennep

Cannabis sap in de zandvlieg

de wetenschappers die vliegen bestuderen zoals de bloedzuigende vlieg, tseetseevliegen over de hele wereld, van Brazilië tot het Midden-Oosten, hebben gemerkt dat de inhoud van de maag van vliegen veel meer bevat dan cannabis sap.

Cannabis blijft illegaal in alle landen waar wetenschappers werken. Ze vonden de planten dus niet in het wild behalve enkele struiken zoals hier in Kazachstan.

Zandvliegen zuigen bloed in bepaalde stadia van ontwikkeling. Inderdaad, ze voeden zich ook met het zoete sap van planten. In gebieden waar vliegen veel voorkomen, cannabis sativa groeit zelden vanzelf . Het is slechts een klein deel van de beschikbare voedselbronnen. Bovendien moet een voedsel dat zo vaak voorkomt in de maag van vliegen één ding betekenen. zij worden sterk aangetrokken door deze stof.

Wetenschappelijk mysterie

Voor de studie - geleid door Ibrahim Abbasia van het Israel-Canada Institute of Medical Research en de Hebrew University of Jerusalem - gebruikten onderzoekers lichte vallen om zandvliegen te vangen in zes unieke gebieden verspreid over Brazilië, Ethiopië, Kazachstan en Israël. Vervolgens gebruikten ze de volgende generatie gensequencingtechnieken om de soorten meel die vliegen aten te bepalen.

"We dachten dat zandvliegen die planten aten erfelijk materiaal [DNA] hadden van de planten die ze hadden geconsumeerd. "Zei meneer Warburg.

De studie besluit op een verrassende toon, enorme hoeveelheden cannabis sap bevonden zich in de maag van deze vliegen ... Maar de vreemdste, er is geen receptoren voor cannabinoïden in het lichaam van vliegen. Dus de exacte aard van de attractie wordt nog steeds begrepen en vereist verder onderzoek ...

als gelezen Nieuwe moleculaire targets werken samen met CBD

Cannabis Sativa, toekomstige vliegenval?

Vliegen worden meestal vastgehouden met behulp van lieve lokazen om hun populaties in probleemgebieden onder controle te houden. Het toevoegen van cannabisplantmateriaal of zelfs aas-extracten kan hen helpen vangen. En deze Sativa-cannabisvallen kunnen meer vliegen vangen en de overdracht van ziekten verder verminderen.

Tags: Diermilieuziektes