dichtbij
Medische kledij

24-voordelen van CBD (Cannabidiol)

Blog-Cannabis

24-voordelen van CBD (Cannabidiol) -olie in de geneeskunde

Cannabidiol (CBD) is een krachtige natuurlijke chemische verbinding die een belangrijke rol speelt bij de behandeling van verschillende pathologieën. Deze cannabinoïde veroorzaakt geen psychoactieve bijwerking, net als THC (een andere cannabinoïde die ook in de cannabisplant voorkomt). Er zijn veel voordelen van het gebruik van CBD voor onze gezondheid, zowel fysiek als psychisch. CBD is te vinden in verschillende vormen, waaronder olie, het populairst dankzij de snelle opname en effectieve actie.

Wat is CBD?

Cannabidiol (CBD) is een van de meest 113-cannabinoïden, natuurlijke verbindingen die voorkomen in Cannabis sativa - de cannabisplant of hennep. de CBD en THC (delta-9-tetrahydrocannabinol) zijn de 2 belangrijkste actieve bestanddelen die worden aangetroffen in de cannabisplant en de meest herkende en bestudeerde.

Deze cannabinoïde met therapeutische kracht wordt wetenschappelijk erkend. CBD wordt aangetroffen in de bloemen, zaden of stelen van cannabis en hennep. Het wordt verkregen door verschillende extractiemethoden.

Cannabidiol (CBD) is echter in opkomst als een krachtig supplement voor de gezondheid van mens en dier. Het wordt erkend als een veilige ontstekingsremmer die kan helpen tegen verschillende voorheen ongeneeslijke ziekten. CBD-olie kan kanker en prikkelbare darmziekten bestrijden, symptomen van schizofrenie verbeteren, angst verlichten en u helpen beter te slapen. Het menselijk lichaam lijkt voorbedrade voor Cannabidiol. Zo laat CBD veelbelovende voordelen zien voor een verscheidenheid aan aandoeningen. Dit zijn de 23-voordelen van CBD:

Antikanker eigenschappen

CBD heeft veelbelovende eigenschappen tegen kanker. Hoewel THC vergelijkbare antikankereffecten heeft, veroorzaakt het gebruik ervan in hoge doses te veel psychoactieve bijwerkingen.

Het is pas recent dat onderzoekers meer hebben ontdekt over natuurlijke cannabinoïden zoals CBD en hun vermogen om verschillende soorten kanker te bestrijden.

Over het algemeen is CBD veilig en heeft het sterke antitumoreffecten. Het kan worden gebruikt om de effectiviteit van standaardbehandelingen te verbeteren, of zelfs potentieel als antikankerstof alleen. CBD voorkwam de groei van kankercellen en doodde kanker hals, leukemie, long-, schildklier- en darmkanker in de cellen.

Het VBD is veelbelovend in de strijd tegen borstkanker en prostaat, omdat het rechtstreeks tumoren vermindert, pijn verlicht en de effectiviteit van conventionele medicijnen kan verbeteren. Bovendien vermindert CBD ook de groei en invasie van kankercellen van menselijke hersenen (glioom). Dit maakt het mogelijk om te hopen dit soort kanker te bestrijden dat moeilijk te behandelen en sterfelijk is.

CBD vermindert de productie van energie in kankers, wat hun dood veroorzaakt. Het zorgt ervoor dat kankercellen zichzelf doden (apoptose) en stopt meteen groei en verspreiding kanker.

Ontsteking en auto-immuniteit

CBD is een veelbelovende remedie tegen een verscheidenheid aan ontstekings- en pijngerelateerde aandoeningen. cannabidiol werkt op het cannabinoïde systeem van het lichaam om ontstekingen te verminderen, het immuunsysteem in evenwicht te brengen en te beschermen tegen oxidatieve stress.

Ons immuunsysteem heeft sensoren voor cannabinoïden geproduceerd door ons eigen lichaam, evenals voor degenen die we absorberen.

Dit interne cannabinoïdesysteem kan uit balans raken bij auto-immuunziekten en ontstekingen, waarvan wetenschappers twee decennia geleden geen idee hadden. CBD werkt op immuuncellen om een ​​groot aantal ontstekingsremmende en antioxiderende reacties te veroorzaken.

Neurodegeneratieve ziekten

CBD beschermt de cellen van de hersenen. Het heeft geholpen de effecten van toxische stoffen tegen te gaan en oxidatieve stress in hersencellen, wat belangrijk zou zijn om te herstellen van een beroerte of andere vormen van hersenschade.

CBD is een sterkere antioxidant dan vitamine C of vitamine E.

Vanwege de ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen is CBD veelbelovend om mensen mee te helpen amyotrofische laterale sclerose (SLA) en misschien hun leven verlengen. Bovendien was hij in staat om de slechte cognitieve functie om te keren in dieren met de ziekte van Alzheimer en de ziekte van Parkinson. CBD beschermd tegen hersenschade (vermindering van bèta-amyloïde toxiciteit) en vermindert de bloedstroom bij dieren.

Over het algemeen lijkt CBD de hersenen te beschermen tegen beschadiging en ontsteking, maar het heeft geen gunstig effect op alle bewegingsproblemen die het gevolg zijn van hersenbeschadiging.

Verlicht symptomen van multiple sclerose

Cannabinoïden kunnen verlichten de symptomen van multiple sclerose (MS). In etude (open) uitgevoerd met 66-patiënten met MS en chronische pijn, verminderde een combinatie van CBD en THC pijn gedurende een periode van 2-jaren. De patiënten bepaalden zelf de dosering en namen zoveel als nodig werd geacht om de pijn te verlichten.

Een combinatie van CBD / THC vermindert spierspanning en helpt om te slapen.

Een combinatie van CBD en THC draagt ​​bij aan spiercontractie, pijn, slaapstoornissen en blaascontrole. Er is echter gemeld dat lagere doses een kleiner effect hebben gehad, dus sommige MS-patiënten hebben mogelijk hogere doses nodig voor verlichting.

Gunstige effecten in het geval van schizofrenie

CBD is een potentiële behandeling voor psychose. Een studie, vond dat wanneer CBD effectief is voor verlichting symptomen van schizofrenie. Met inbegrip van in het geval van sociale terugtrekking, of wanneer de patiënt afgestompt is door emotionele uitdrukkingen. De verbetering was gecorreleerd met de bloedspiegels van anandamide, onze interne cannabinoïde.

als gelezen Cannabidiol (CBD) maakt je slaperig?
CBD is milder dan onze interne cannabinoïden en helpt de balans van cannabinoïden in de hersenen te herstellen.

Studies suggereren dat CBD effecten heeft die vergelijkbaar zijn met die van atypische antipsychotica, maar dan met minder bijwerkingen.

Helpt bij het behandelen van epileptische aanvallen

CBD zou een veelbelovende therapie kunnen zijn tegen epilepsie resistent tegen behandeling. Kinderen die werden behandeld in het CBD profiteerden ook van verhoogde alertheid, een beter humeur en een betere nachtrust. (Somnolence en vermoeidheid waren bijwerkingen.)

In een onderzoek onder ouders van kinderen met therapieresistente epilepsie meldde 84% van de ouders dat de frequentie van aanvallen van hun kind was verminderd tijdens het gebruik van CBD.

Na 3-behandelingsmaand met 98% op olie gebaseerd gezuiverd CBD-extract had 39% van de kinderen met therapieresistente epilepsie een reductie meer dan 50% aanvallen. Na ontvangst van 200 bij 300 mg / dag cannabidiol gedurende maximaal X NUMX maanden - 4,5-patiënten op 7 met gegeneraliseerde secundaire epilepsie en resistent tegen anti-epileptica hadden hun status verbeteren.

Vermindert angst

Studies hebben aangetoond dat CBD aanzienlijk vermindertanxiété en ongemak veroorzaakt door in het openbaar te spreken met een dosis 600 mg. CBD heeft ook de angst verminderd die wordt veroorzaakt door het gebruik van THC.

CBD in doses tussen 300 en 400 mg verminderde de angst bij gezonde mensen en patiënten met sociale fobieën

De onderzoekers suggereren dat het effectief zou kunnen zijn voor paniekstoornis, obsessief-compulsieve stoornis en posttraumatische stressstoornis.

Verlicht pijn

Onderzoeken suggereren dat cannabinoïden een nieuwe klasse medicijnen kunnen zijn voor de behandeling van chronische pijn.

Cannabidiol, vooral in combinatie met THC, heeft veelbelovende resultaten in de behandeling van postoperatieve pijn, chronische pijn geassocieerd met multiple sclerose, kanker, reumatoïde artritis en neuropathische pijn.

We hebben receptoren voor cannabinoïden door het hele lichaam, maar het eerste type - CB1 - is erg dicht in de paden van pijn in de hersenen, ruggengraat en zenuwen. Het tweede type - CB2 - is belangrijker voor het immuunsysteem, maar is ook betrokken bij ontstekingen. Door zachtjes op beide routes te handelen, kunnen onze interne cannabinoïden en CBD balans de pijn en ontsteking.

Gunstig voor reumatoïde artritis

Vanwege de zijne ontstekingsremmend effect, CBD kan gewrichtspijn en zwelling verlichten - en de gewrichtsvernietiging en ziekteprogressie verminderen.

CBD produceert significante verbeteringen in de intensiteit van bewegings- en rustpijn, slaapkwaliteit en ontsteking. Er werden geen ernstige bijwerkingen waargenomen.

De toediening van CBD beschermde de gewrichten tegen ernstige schade, verminderde progressie en veroorzaakte een verbetering van artritis. les chiens.

Verlicht misselijkheid en verhoogt de eetlust

CBD-olie helpt de voedselgevoeligheden te verminderen. En, volgens het National Cancer Institute, verhoogt CBD de eetlust door zich te binden aan cannabinoïde-receptoren in het lichaam.

Lage dosis CBD vermindert de misselijkheid en het braken geproduceerd door toxische geneesmiddelen.

Voor kankerpatiënten kan een uitgebalanceerde combinatie van THC en CBD de beste optie zijn om de eetlust te verminderen en te verminderen misselijkheid. De "high" van THC is meestal te sterk en CBD kan helpen om deze psychotrope effecten te verminderen, maar vermindert de eetlust niet.

Verminderde incidentie van diabetes

Cannabidiol kan de afbraak van insulineproducerende cellen van de pancreas en de productie van inflammatoire cytokinen in diabetici. Een studie, die naar 4 657 volwassen mannen en vrouwen keek, vond dat het huidige gebruik van marihuana geassocieerd was met een afname van 16% nuchtere insulinespiegels en een verminderde tailleomtrek, een factor gerelateerd aan het begin van diabetes.

De onderzoekers verklaren dat CBD werkt door insuline te remmen en uit te stellen

Deze gegevens versterken de hypothese dat CBD, waarvan bekend is dat het veilig is voor mensen, uiteindelijk kan worden gebruikt als een therapeutisch middel voor de behandeling van kanker. vroege fase 1 diabetes van de ziekte.

Verbeterde gezondheid van het hart

Studies tonen aan dat CBD de hartslag en bloeddruk verlaagt als reactie op angst of stressvolle situaties. Het CBD heeft ook beïnvloed de functie van witte bloedcellen en bloedplaatjesaggregatie. We vinden hem zelfs te zijn therapeutisch in gevallen van een beroerte. Een aantal preklinische studies hebben ook gunstige effecten van CBD aangetoond in een reeks stoornissen van het cardiovasculaire systeem.

CBD vermindert de cardiovasculaire respons op stress na een enkele dosis CBD (600 mg)

Er is echter nog meer werk nodig om het vermogen van het CBD om de ontwikkeling van te voorkomen, aan te tonen hart- en vaataandoeningen bij de mens.

Bevordert de botgroei

Hoewel veel minder bekend, hebben onze botten ook slecht bestudeerde cannabinoïde-receptoren. CBD zou de genezing van gebroken ledematen in muizen kunnen verbeteren. De CB1-receptor reguleert de maximale botmassa door de effecten van osteoclasten, botresorptie en leeftijdsgebonden botverlies. Dit betekent dat het toegediende CBD heeft bijgedragen aan het versterken van de callus van de breuk, het kraakbeen dat de breuk regelt.

De CB1-receptor is daarom uniek omdat het de maximale botmassa reguleert door een effect op de osteoclastische activiteit, maar beschermt tegen leeftijdgerelateerd botverlies door het reguleren van botcellen.

CBD en THC werden getest, maar alleen CDB-geactiveerde genetische routes die ook de collageenstructuur.

Behandelt depressie

Studies hebben dat aangetoond antidepressieve effecten van CBD waren snel, continu en vergelijkbaar met die van een gemeenschappelijk tricyclisch geneesmiddel, imipramine, ook bekend als Tofranil.

als gelezen Fibromyalgie, "de onzichtbare ziekte"
CBD zou ook nuttig kunnen zijn voor de behandeling van psychiatrische stoornissen die betrokken zijn bij het veranderen van stress-coping-mechanismen, zoals depressie.

Behandeling van inflammatoire darmaandoeningen

Studies tonen aan dat CBD een goede kandidaat kan zijn voor het normaliseren van intestinale motiliteit bij patiënten met inflammatoire darmaandoeningen.

De combinatie van CBD en THC kan ontstekingen verminderen en symptomen van buikpijn, diarree en verlies van eetlust verlichten.

CBD kan de ernst van darmontsteking door deactivering van de gamma-receptor. Deze wordt geactiveerd door prolifererende peroxisomen (PPAR-gamma).

Bescherming tegen bacteriën

CBD heeft enige antimicrobiële activiteit aangetoond tegen staphylococcus aureus resistent tegen methicilline (MRSA), een bacterie die infecties veroorzaakt die moeilijk te behandelen zijn.

Cannabidiol kan beschermen tegen de gekkekoeienziekte

Studies tonen aan dat cannabidiol prionen remt, de eiwitten die levensbedreigende neurodegeneratieve ziekten veroorzaken zoals Creutzfeldt-Jakob en gekkekoeienziekte.

In het betreffende onderzoek is de overlevingstijd van de muis met enkele weken toegenomen.

Vermindert dyskinesie

CBD (in combinatie met een TRPV-1 blocker) verminderde de symptomen van dyskinesie in de muis. CBD vermindert de productie van inflammatoire markers.

Dyskinesie veroorzaakt onwillekeurige bewegingen.

In vergelijking met de baseline verminderde CBD de hoeveelheden sleutelenzymen die dyskinesie veroorzaken. CBD, in combinatie met een TRPV-1-antagonist, vermindert dyskinesie door in te werken op CB1- en PPAR-gamma-receptoren. Kortom, CBD vermindert de expressie van inflammatoire markers COX-2 en NF-kB.

Hulp bij de behandeling van slapeloosheid

Onderzoek wijst uit dat het nemen van CBD voor het slapengaan de slaap verbetert bij mensen met slapeloosheid. Het kan helpen om door te slapen ontspannende en anxiolytische effecten.

CBD lijkt eigenlijk voordelen te hebben ten opzichte van THC, wat de kwaliteit van de slaap op de lange termijn kan verminderen.

Cannabisgebruikers met slapeloosheid verkiezen zelfs veel hogere soorten CBD als slaapmiddel en zijn minder snel verslaafd

Behandeling van stoornissen van alcohol en andere drugs

Studies suggereren dat CBD therapeutisch zou kunnen zijn voor aandoeningen die verband houden met alcoholgebruik en andere medicijnen. CBD is effectief tegen mentale en psychische gezondheidsproblemen, inclusiefverslaving "schadelijk". Het drinken van veel alcohol gedurende vele jaren veroorzaakt alcoholische leverproblemen door het constant verhogen van de ontstekingsniveaus.

Alcoholmisbruik drinkt te veel. Verslaving is het onvermogen om te stoppen met drinken. In de meeste gevallen consumeren verslaafden hun hele leven alcohol. Het lijkt erop dat cannabis (en CBD) slechts gedeeltelijk beschermt. Hoe meer we drinken, hoe minder cannabis kan helpen.

De ontstekingsremmende eigenschappen van THC en CBD kunnen voorspellen dat cannabisgebruik de ontsteking veroorzaakt door alcohol kan verminderen en zo de ontwikkeling van een leveraandoening kan helpen voorkomen.

Help stoppen met roken

Onderzoek suggereert dat inhalatie van cannabidiol gedurende een week zou kunnen vermindering van het aantal sigaretten dampen van ongeveer 40%, zonder dat er meer nicotine nodig is.

Het CBD is zo effectief in stoppen met roken dat veel online communities advies geven, en adviseert het te gebruiken.

CBD is poly-farmacologisch. Dat betekent dat het meerdere en verschillende manieren tegelijkertijd in het lichaam kan beïnvloeden. De hoofdontvangers zijn betrokken tijdens destoppen met rokenen dit kan als bruut worden beschouwd. En, natuurlijk, CBD zal de perfecte kandidaat zijn als een verzachtend middel voor nicotine en dus voor roken.

Speel een rol bij psoriasis

CBD vermindert de groei van huidcellen (keratinocyten) en speelt een potentiële rol in de behandeling van psoriasis. Er zijn verschillende onafhankelijke onderzoeken van derden die hebben aangetoond dat met CBD geïnfundeerde topische producten kunnen helpen bij het verlichten van jeuk, zwelling en roodheid geassocieerd met CBD.eczeem en andere inflammatoire huidaandoeningen.

Onderzoek heeft herhaaldelijk aangetoond dat CBD-olie kan helpen bij het kalmeren van vele huidaandoeningen

Kan acne behandelen

CBD verlaagt de lipide-synthese en proliferatie van menselijke talgklieren en heeft een ontstekingsremmend effect op de talgklieren, waardoor het potentieel heeft als een therapeutisch middel bij de behandeling van de talgklieren.acne .

CBD controleert effectief potentiële puistjes.

Dosering en bijwerkingen

CBD wordt over het algemeen goed verdragen en veilig in hoge doses, en het gebruik ervan is chronisch bij mensen. Echter, uitgesproken doses CBD kunnen serotonine nabootsen, wat de psychoactieve effecten van THC lijkt te verhogen. En bij zeer hoge doses kan CBD eigenlijk angst veroorzaken (via activering van TRPV1-receptoren).

De dosis CBD kan variëren van 100 mg tot 3 g per dag, afhankelijk van het beoogde gezondheidsprobleem.

150 mg CBD-olie en tweemaal per dag verlicht angst en ontsteking. Ter bescherming van de hersenen (zoals in het geval van de ziekte van Alzheimer) en ter vermindering van ontstekingen en spiersamentrekkingen (MS), doses 100 naar 600 mg CBD zijn gebruikt in klinische studies. 300 mg per dag was genoeg om angst in klinische onderzoeken te verminderen. Maar hierboven 400 mg, CBD wordt minder effectief voor angst, maar beter voor pijnverlichting.

Doses tot 800 mg CBD per dag zijn gebruikt om psychose en schizofrenie te behandelen. De hoogste doses CBD die in de onderzoeken werden gebruikt waren tot 3,5 g CBD-olie per dag voor zeer ernstige aanvallen bij kinderen en jonge volwassenen met epilepsie.

Vind de informatie over medicinale cannabis en de therapeutische eigenschappen ervan

Tags: Huile de CBDtherapeutische