dichtbij
Wetenschap

Ontdek 21 nieuwe onbekende cannabinoïden

Blog-Cannabis

Canadese wetenschappers hebben ontdekt dat er waarschijnlijk veel meer cannabinoïden zijn dan eerder werd gedacht. Deze ontdekking kan de wetenschap revolutioneren en ons begrip van het omringende effect.

Onderzoekers van de University of British Columbia wilden meer duidelijkheid over de onderscheidende effecten van cannabissoorten. Daarom is de onderzoekers gewerkt aan de hypothese dat het onderscheidend effecten van cannabis stammen niet alleen afhankelijk zijn van hun THC en CBD - noch de relatie tussen deze twee cannabinoïden - maar vooral omdat de effecten van het spectrum mogelijk is het veel breder dan wordt verondersteld (entourage-effect). Dit zijn de 21 onbekende cannabinoïdenblootgelegd door deze ontdekking:

THC en CBD zijn minder belangrijk dan we denken

De studie " Chemometrische analyse van cannabinoïden: chemotaxonomie en domesticatiesyndroom "Werd gepubliceerd in het tijdschrift natuur. De ontdekking is consistent en zal zijn weerslag hebben in de hele cannabisindustrie. Het zou de wetenschappelijke prestaties die we hebben over de cannabisplant in twijfel kunnen trekken.

De onderzoekers zijn van mening dat de twee cannabinoïden het belangrijkst vonden, de THC en CBD, zijn niet zo belangrijk in de rijkdom van een cannabisplant. Jarenlang waren recreatieve gebruikers vooral geïnteresseerd in de aanwezigheid van THC in cannabis (een bekend psychoactief ingrediënt ...). Sindsdien hebben we de aanwezigheid van CBD herontdekt, wat net zo belangrijk is, op medisch gebied, of zelfs meer, omdat deze cannabinoïde het mogelijk maakt om de werking van THC te rationaliseren; en daarom om deze negatieve effecten tijdens de therapie te verminderen.

als gelezen
Afrodisiacum in kleine doses
"THC en CBD vormen slechts een klein deel van de puzzel", zeggen de onderzoekers.

We weten dat THC en CBD vanaf het begin een leidende rol spelen. Sinds enkele jaren krijgen de medicinale eigenschappen van de cannabisplant steeds meer aandacht. En dit is niet gerechtvaardigd volgens deze studie ... Inderdaad, de uitgevoerde tests hebben aangetoond dat de gecombineerde aanwezigheid van THC en CBD alleen vertegenwoordigt 36% diversiteit en totale chemische effecten. De 64% resterend zijn te wijten aan andere cannabinoïden ...

Het entourage-effect vormt de kern van het onderzoek

Als gevolg van deze kennis, wetenschappers EM Mudge, SJ Murch en PN Brown beweren dat dit antecedent begrip van cannabis is genoeg ... Het kan niet alle effecten en de genetica van een stam van cannabis te overwegen, vooral als u zich richten op een of twee cannabinoïden ... Om een ​​soort te classificeren, moeten alle cannabinoïden worden overwogen.

Dit nieuwe onderzoek geeft aan dat er een "gecompliceerde relatie bestaat tussen de chemische componenten van cannabis". De onderzoekers verwijzen naar de bevindingen dat sommige cannabinoïden geassocieerd zijn met THC-productie. Terwijl anderen correleren met CBD-productie.

De complete interactie van alle cannabinoïde en terpenische verbindingen in het endocannabinoïdesysteem van het lichaam staat bekend als het "surround-effect". En volgens dit onderzoek is het wiel onvolledig ...

Dit wordt hetentourage effect, en al jaren zeggen experts dat de medicinale werking van cannabis niet afhankelijk is van sommige cannabinoïden ... Dit is het synergie tussen al deze cannabinoïden bepaalt de kwaliteit van de cannabisplant. En tot nu toe, 113 cannabinoïden zijn ontdekt. Het kan echter ook nodig zijn om deze kwestie opnieuw te bekijken in het licht van dit nieuwe Canadese onderzoek.

als gelezen
Een derde van de cannabidiol-producten wordt nauwkeurig geëtiketteerd

21 nieuwe cannabinoïden ontdekt

Tijdens het onderzoek werden 33 verschillende soorten cannabis grondig onderzocht. Ze zijn afkomstig van wettige 5-producenten die een licentie hebben om op de Canadese markt voor medicinale cannabis te opereren.

De grafieken beschrijven de cannabinoïde-inhoud van de verkregen 33-stammen, gerangschikt van de laagste totale THC-totalen tot de hoogste totale THC.

De eerste extracten zijn afkomstig van deze soorten, die vervolgens werden onderzocht door UV-spectroscopie. Dit is een techniek waarbij de aanwezigheid en concentratie van bepaalde stoffen kan worden bepaald met behulp van ultraviolet licht.

Deze extracties werden eerst gedaan om duidelijk te maken dat de onderscheidende effecten van cannabissoorten niet alleen afhankelijk zijn van THC en CBD. Maar tot hun verrassing hebben wetenschappers ook ontdekt 21 niet-geïdentificeerde componenten die lijken op cannabinoïden.

Onbekende cannabinoïden waarvan de niet-doelgerichte metabolomische analyse heeft vastgesteld dat ze gemeenschappelijk zijn voor alle groepen stammen.

Meer onderzoek is nodig om te bepalen of we deze stoffen echt onder de cannabinoïden kunnen opnemen. En om te begrijpen hoe deze onbekende cannabinoïden invloed hebben op het effect van cannabis. Het goede nieuws is dat dit onderzoek aantoont dat we nog maar aan het begin staan ​​van een ontdekkingsreis ...

Tags: CanadacannabinoïdenZoeken