dichtbij
Wetenschap

Decontaminatie door gammabestraling

Blog-Cannabis

Is gamma-bestraling van cannabisplanten voor medisch gebruik een betrouwbare decontaminatietechnologie en waarom?

Bestraling heeft meer dan 50 jaren van bewezen gebruik bij de productie van geneesmiddelen en voedingsmiddelen. Het is veel beter dan andere alternatieven, zoals de toepassing van pesticiden en fungiciden of het gebruik van begassing, chemische behandeling of schadelijke stoom. Medische cannabisproducenten gebruiken gammabestraling om cannabis te steriliseren. Is het een betrouwbare technologie voor decontaminatie en waarom?

Feiten over de medische bestraling van cannabis

Gamma-instraling is nog steeds een zeer controversieel onderwerp. Activistische organisaties zoals de Organic Consumers Association en The Food Commission zeggen dat bestraling de kwaliteit van de productie schaadt door de moleculaire ketens af te breken. Ze beweren dat bestraling het verlies van 85% vitaminen kan veroorzaken en de natuurlijke spijsverteringsenzymen kan beschadigen. Wat hen in theorie moeilijker verteerbaar maakt voor mensen ... Wanneer is het echt voor cannabis?

Voor grote industrieën is bestraling momenteel de beste, schoonste en meest betrouwbare technologie voor het verwijderen van natuurlijke schimmels in cannabisplanten. Dit is een gebruikelijke en goedgekeurde methode om microbiële contaminatie in industrieën te verminderen. Hoewel er enig bewijs is tegen dit proces ...

Principes van bestraling

Elektromagnetische straling is essentieel voor het leven op aarde. We gebruiken radiogolven om te communiceren, microgolven voor koken en infrarood in sauna's. Zichtbaar licht, dat ons in staat stelt om onze positie te bepalen, is ook essentieel voor de voedselproductie. Een gammastraal is de hoogfrequente elektromagnetische straling van een foton. Dit proces wordt genoemd gamma-radioactiviteit.

Gammastralen zijn indringender dan alfa- en betadeeltjes, maar zijn minder ioniserend. Ze zijn van dezelfde aard als röntgenstralen, maar hebben een verschillende oorsprong en frequentie. Ultraviolet licht stimuleert de productie van vitamine D, röntgenstralen worden gebruikt om ziekten te diagnosticeren en te behandelen. Gamma-stralen om medische apparatuur te steriliseren en cannabisplant ...

Minimale schade aan cannabis

Nieuw onderzoek naar het effect van gammastraling op gedroogde cannabis wordt gepubliceerd in het Journal: Grenzen in etnopharmacology. De onderzoeksresultaten toonden geen verandering in THC, CBD of vochtgehalte.

als gelezen CBD tegen obsessief syndroom
In de studie werden verschillende 4-stammen gebruikt: Bedrocan, Bediol, Bedica en Bedrolite, die het spectrum van sativa en indica-stammen bedekken, en THC en CBD die cannabis bevatten.

We weten echter dat veel terpenen aanwezig in cannabis worden vernietigd door processen op hoge temperatuur. De gamma-bestraling zal bijna dezelfde effecten hebben ... Maar de schade blijft minimaal en wordt geassocieerd met enkele terpenen die aanwezig zijn op cannabis.

De belangrijkste terpenen die worden beïnvloed door gammabestraling

De studie vindt een afname in sommige terpenen. Bovendien is het algemene profiel nog steeds duidelijk herkenbaar tussen de verschillende geteste rassen. Om dit te doen, vergelijken de onderzoekers de stammen vóór en onmiddellijk na de standaardbehandeling door gamma-bestraling.

Het totale THC- en CBD-gehalte wordt bepaald door UPLC-analyse. Evenals het watergehalte door de LOD (Loss on Drying) -methode. Het onderzoek analyseert de rassen vóór (grijze balken) en na (zwarte balken) de bestraling.

Na analyse waren de belangrijkste getroffen terpenen Myrcene monoterpenen, Ocimene en Terpineol en sesquiterpenen zoals de selineen-reeks. De studie gaat ervan uit dat meer vluchtige terpenen eerder zullen verdampen wanneer hun moleculen worden "versneld" door gammabestraling. Het is interessant op te merken dat de afbraak voor elke stam niet hetzelfde was. Er is een merkbare reductie van myrceen in twee varianten, maar niet in de derde.

De auteur, Arno Hazekamp, ​​speculeert dat dit "een beschermend effect aangeeft dat de componenten van cannabis op elkaar kunnen hebben wanneer ze in specifieke verhoudingen aanwezig zijn".

Bestraling doodt de cannabisplant niet

Sommige terpenen zijn inderdaad verminderd, maar er worden geen nieuwe verbindingen gevormd. Dit betekent dat terpenen tot op zekere hoogte zijn verdampt, maar niet zijn afgebroken tot nieuwe verbindingen. Gamma-bestraling versnelt de verdamping enigszins, maar doodt of vernietigt de cannabisplant niet. De hoeveelheid terpeen die verloren gaat, blijft vergelijkbaar als we een knop een week laten wachten ...

"Sommige terpenen hebben een enigszins verlaagd gehalte, omdat ze op een of andere manier verdampen tijdens de bestralingsprocedure. Er zijn echter geen nieuwe verbindingen of afbraakproducten waargenomen. Dit betekent dat de exacte verhouding van terpenen enigszins is aangepast, maar het algemene profiel is nog steeds zeer herkenbaar tussen de verschillende geteste rassen. "Arno Hazekamp

Maar ...

Terpenen zijn belangrijke componenten van vluchtige oliën die voorkomen in planten, van pijnbomen tot sinaasappelbomen, tot citroenen, lavendel en meer ... We herkennen de terpenen voor hun therapeutische en aromatische effecten. Sommige werken als ontstekingsremmers, antibiotica en antimutagenen, enz.

als gelezen Chef-kok in kruiden en terpenen

Terpenen werken met cannabinoïden om zoiets te creëren "entourage effect".

Tientallen landen staan ​​toe dat dit proces op voedsel wordt toegepast om door voedsel overgedragen ziekten te voorkomen en voedsel te conserveren. Maar veel groepen activisten en patiënten bleven sceptisch ...

Het bestralingsproces wordt gebruikt onder de Cannabis voor medische voorschriften van Health Canada. Dit garandeert strikte normen voor biologische onzuiverheden in cannabis voor medisch gebruik. Helaas is er geen betrouwbare sterilisatietechniek bekend die cannabis steriliseert terwijl actieve bestanddelen intact blijven. De methode met UV-licht, stoom of agressieve chemicaliën beschadigt de cannabisplant ...

"We moeten allemaal hopen op de ontwikkeling van nieuwe sterilisatietechnieken voor cannabis in de nabije toekomst.", Zegt Hazekamp

Conclusies

Het onderzoek concludeerde dat cannabis van medische kwaliteit moet voldoen aan strenge farmaceutische normen, zoals het geval is in Canada en Nederland. Gamma-bestraling blijft de veiligste en meest effectieve methode om productveiligheid te waarborgen, vooral voor immuungecompromitteerde personen.

Bedrocan Canada, een partnerbedrijf van Bedrocan BV, bestralt ook cannabis die het op de Canadese markt verkoopt.

Het bedrijf dat de cannabis voor het onderzoek heeft geleverd, Bedrocan BV, gevestigd in Nederland, moet zijn cannabis bestralen volgens het Nederlandse Ministerie van Gezondheid. Bovendien was de auteur van het onderzoekspapier, Arno Hazekamp, ​​een voltijdse werknemer van Bedrocan BV, het bedrijf dat ten tijde van de studie cannabis van medische kwaliteit leverde die werd gebruikt voor onderzoek. Onlangs werd hij een onafhankelijke consultant voor cannabisonderzoek.

5.0
04
Blog-Cannabis
Tags: cannabinoïdenZoekenterpeen