dichtbij
Medische kledij

PPP001 de eerste farmaceutische pillen die zijn goedgekeurd door Health Canada

Blog-Cannabis

Health Canada is bezig met het registreren van de eerste (gedroogde) cannabispil. PPP001 wordt in Moncton vervaardigd door een apotheker, in samenwerking met Tétra Bio-Pharma

Een eerste cannabispil goedgekeurd door Health Canada zal binnenkort op de markt zijn. Dit nieuwe medicijn komt uit de samenwerking van een apotheker en Tétra Bio-Pharma wordt momenteel goedgekeurd. Deze pil is een primeur in de farmaceutische markt, hij zal heel anders zijn dan op dit moment en zal gemakkelijker voorschrijfbaar zijn.

De cannabispil (gedroogd)

Momenteel is Sativex het enige farmaceutische geneesmiddel (niet-synthetische op cannabis gebaseerde) dat wordt gedistribueerd (zelfs in Frankrijk). Andere drugs van synthetische THC zijn naar voren gekomen, maar de PPP001-pil zal de verdienste hebben natuurlijk te zijn en gebaseerd op gedroogde cannabis. Deze prestatie is een eerbetoon aan apotheker Peter Ford van Moncton, die samenwerkte met het beursgenoteerde farmaceutische bedrijf Tétra Bio-Pharma.

Peter Ford in zijn apotheek op St. George Street. Foto: Radio-Canada / Nicolas Steinbach

Sinds zijn 35-jaren heeft apotheker Peter Ford drugs gemaakt in zijn kleine laboratorium aan de St. George Street in Moncton. En anderhalf jaar lang is hij begonnen aan een gloednieuw avontuur, namelijk het maken van de eerste pil volledig gemaakt van gedroogde cannabis.

als gelezen My Hyperemesis Gravidarum

Ik deed mijn proefschrift over cannabis en realiseerde me dat het een opmerkelijk product wasverklaart de apotheker.

PPP001 verlicht chronische pijn

Het medicijn PPP001 zal voornamelijk dienen om chronische pijn en terminaal zieke kankerpatiënten te verlichten. De specificiteit is te vinden in de zuiverheid van de gebruikte cannabis. Wat betekent dat het is gemaakt zonder additieven. Als we van dichterbij kijken, bevat de pil 9,5% tetrahydrocannabinol (THC) et 2,5% cannabidiol (CBD)

Ik heb 80 jaar oude patiënten die nu praten over CBD, THC en het is echt iets dat ik nog nooit in mijn leven als apotheker heb gezien.

Bovendien kan de PPP001-pil de opioïdenbehandeling vervangen, zoals fentanyl. Hij zal alles vermijden de nadelen opiaatbehandeling, zoals ademhalingsdepressie en overdoses ... Patiënten zullen een betere kwaliteit van leven hebben, volgens Guy Chamberland, de directeur en hoofdwetenschapper van
Guy Chamberland, Chief Scientific Officer van Tetra Bio-Pharma. Foto: Radio-Canada

Een medicijn gedistribueerd in Europa?

Maar Health Canada beschouwt cannabis niet als medicijn voor medische doeleinden ... Tetra Bio-Pharma wil echter dat de pil de laatste stap is waardoor het door artsen kan worden voorgeschreven.

We willen een Drug Identification Number van Health Canada. Met dit aantal kunnen patiënten worden vergoed door een verzekering, omdat recreatieve cannabis dat niet isvoegt Ford toe. Bovendien kan iedereen dit medicijn krijgen, zoals het zal worden voorgeschreven. Bovendien wordt het niet alleen gereserveerd voor volwassenen.

Als het proces goed verloopt, zou de PPP001 tegen het einde van het jaar op de markt kunnen worden gebracht. De pil ondergaat momenteel de laatste fase van klinische proeven en wacht op goedkeuring door Health Canada. Indien volledig goedgekeurd, zal het worden vervaardigd in het laboratorium van Peter Ford (in de kelder van zijn apotheek). Apotheker Peter Ford en Tetra Bio-Pharma hopen het medicijn te verkopen in Canada, maar ook in de Verenigde Staten en Europa.
De cannabis die voor het medicijn wordt gebruikt, is afkomstig van onder andere de in Ontario gevestigde producent Aphria. Foto: Radio-Canada / Nicolas Pham

Tags: CanadaApotheekbehandeling