dichtbij
Medische kledij

Tilray zal cannabis exporteren voor onderzoek in de Verenigde Staten

Blog-Cannabis

Als onderdeel van toekomstig onderzoek in de Verenigde Staten krijgt het Canadese bedrijf Tilray toestemming van DEA voor de export van zijn cannabis

Dit is een primeur op Amerikaans grondgebied. Tot op heden mocht slechts één bedrijf cannabis kweken voor onderzoeksdoeleinden in de Verenigde Staten. En dit al decennia lang ... Maar op verzoek van wetenschappers staat de DEA Tilray toe, de export van zijn cannabis uit Canada.

Tilray ontvangt groen licht van DEA

Tilray werd het eerste Canadese cannabisbedrijf dat het groene licht kreeg van de Drug Enforcement Administration (DEA) om medische cannabis naar de Verenigde Staten te exporteren. Bovendien zal deze cannabis worden gebruikt voor onderzoeksdoeleinden in een klinische proef.

Tilray-medewerkers snijden cannabis. (Foto met dank aan Tilray)

Deze beslissing markeert een mijlpaal voor cannabisonderzoek in de Verenigde Staten. Momenteel wordt de enige cannabis voor onderzoek gekweekt op een boerderij aan de Universiteit van Mississippi, beheerd door het National Institute on Drug Abuse (NIDA) ...

als gelezen Eerste klinische proeven met CBD in Nieuw-Zeeland

Een beter aanbod dan NIDA

NIDA's monopolie op onderzoek (over cannabis) heeft meer dan vier decennia geduurd. Bovendien wordt de NIDA door onderzoekers kritisch bekritiseerd vanwege de slechte kwaliteit van de productie. Inderdaad, deze cultuur heeft een laag THC-gehalte en is slecht gebalanceerd in CBD ... wat een inbreuk kan zijn op medisch onderzoek. In 2016 kondigde de DEA meer cannabistelers aan voor Amerikaans onderzoek, maar het toelatingsproces was tot vandaag vastgelopen.

Een medewerker van Tilray onderzoekt cannabis onder de microscoop. (Foto door HA Photography)

In oktober, 17, zal Canada zijn nieuwe wet op legale cannabis lanceren om het tweede land ter wereld te worden dat recreatieve cannabis voor volwassenen aanbiedt. Als gevolg hiervan zullen geautoriseerde producenten (PPL's) voor mogelijke export cannabis produceren die voldoet aan de Health Canada-normen. Dat maakt het geschikt voor laboratoriumtests of voor klinische proeven. Bovendien kunnen wetenschappers ervoor zorgen dat de door deze bedrijven geproduceerde cannabis vrij is van verontreinigingen. En patiënten kunnen zeker zijn van de inhoud ervan (dat wil zeggen, percentages van THC en CBD).

als gelezen Medische legalisatie voor de staat Missouri en Utah

Essentieel tremoronderzoek

Tilray exporteert capsules met CBD en THC naar de Verenigde Staten. Zo zullen ze worden gebruikt in een onderzoek naar de werkzaamheid van cannabis bij de behandeling van volwassenen met neurologische aandoeningen die onvrijwillige schokken veroorzaken in bepaalde delen van het lichaam (essentiële tremor).

Essentiële tremor stoornis verschilt van de ziekte van Parkinson.

Dit klinische onderzoek zal worden geleid door Dr. Catherine Jacobson, onderzoeksdirecteur bij Tilray, en wordt uitgevoerd in de staat Californië. Tilray en de International Essential Tremor Foundation helpen deze studie financieren, die zal worden uitgevoerd bij 16-patiënten met essentiële tremor. Het onderzoek zou in 2019 moeten beginnen en ongeveer een jaar duren.

Vind alle lopende onderzoeken in Canada op medicinale cannabis

Tags: CanadazoekenUS