dichtbij
Medische kledij

De effecten van blootstelling aan cannabinoïden tijdens de zwangerschap

Blog-Cannabis

Volgens Frans onderzoek heeft blootstelling aan cannabis tijdens de zwangerschap invloed op de sociabiliteit van mannelijke nakomelingen

Het conceptieziekenhuis in Marseille laat zien dat meer dan 10% van de ondervraagde 500-patiënten cannabis tijdens hun zwangerschap laat roken. De vraag of het verstandig is om cannabis tijdens de zwangerschap te blijven gebruiken. Inserm heeft de vraag besloten. Deze nieuwe Franse studie onthult dat de effecten van cannabis tijdens de zwangerschap worden overgedragen en een impact hebben op de sociabiliteit van mannelijke ratten.

Consumeer cannabis tijdens de zwangerschap

Onderzoekers van Inserm en de universiteit van Aix-Marseille laten in een onderzoek bij ratten zien dat prenatale blootstelling aan cannabinoïden specifieke effecten heeft op volwassen nakomelingen. Volgens deze studie gepubliceerd in eLife, en uitgevoerd binnen deInstituut voor Neurobiologie van de Middellandse Zee, suggereert dat cannabisgebruik tijdens de zwangerschap kan resulteren in mannelijke afstammelingen een afname van de sociabiliteit en een toename van de neuronale prikkelbaarheid. Olivier Manzoni, onderzoeksdirecteur van Inserm in Marseille.

"Wanneer ratten worden blootgesteld aan cannabis, passeert het de placenta. Gedragsveranderingen bij pups van deze dieren zijn waargenomen op volwassen leeftijd. Een afname van sociale interacties is waargenomen, resulterend in verminderd speelgedrag en interacties tussen broers en zussen in het nest. Bij mensen komt dit type afname van sociale activiteit overeen met een afstand nemen van het sociale leven. "

Hun resultaten toonden aan dat mannelijke ratten in utero blootgesteld aan cannabinoïden minder sociaal waren dan normale dieren. Ze besteden minder tijd aan interactie met hun leeftijdsgenoten. Bovendien lijken hun sociale gedragingen te zijn gewijzigd, terwijl het aantal aanvallen tussen mannen onveranderd blijft ...

als gelezen THC maakt de rat niet stom

Geen effecten waargenomen bij vrouwen

De onderzoekers ontdekten dat blootgestelde mannetjes verhoogde exciteerbaarheid van piramidale neuronen in de prefrontale cortex vertoonden. Dus, een verdwijning van synaptische plasticiteit die normaal wordt overgedragen door het endocannabinoïdesysteem. Bovendien werd geen van deze effecten waargenomen bij vrouwelijke ratten ... De co-eerste auteur en promovendus Anissa Bara vertelt ons:

« De schadelijke effecten van prenatale blootstelling aan cannabinoïden op sociaal gedrag waren alleen specifiek voor mannelijke nakomelingen. '

« Echter, als de sociale interactie met name bij mannen werd aangetast, locomotorische functies, angst en cognitie bleef gelijk bij mannelijke en vrouwelijke ratten. Dit suggereert gedragsconsequenties die specifiek zijn voor seks. "

Normaal gedragsafwijkingen normaliseren

De resultaten onthulden ook dat de uitdrukking van mGlu5-gen - een effector van het endocannabinoïdesysteem in de prefrontale cortex - was verminderd bij mannen die in utero waren blootgesteld aan cannabinoïden. Daarnaast ontdekte het team dat amplificatie van signalering via mGlu5 zou kunnen helpen deze toestand te normaliseren. En, eenvoudigweg door activering van cannabinoïde 1-receptoren (cb1). Op dezelfde manier maakten vervolgtesten het ook mogelijk om te laten zien dat de toename van de snelheid vananandamide bij mannen kan normaal sociaal gedrag herstellen via de cb1-receptor.

als gelezen WAT KAN ENDOGENOUS CANNABINOID SYSTEEM
"Over het algemeen bewijzen deze resultaten ondubbelzinnig de genderspecifieke effecten van prenatale blootstelling aan cannabinoïden."

Vrouwen worden echter niet echt gespaard van blootstelling aan cannabis door de baarmoeder. Dus observeerden onderzoekers significante veranderingen in genexpressie van synaptische eiwitten bij blootgestelde vrouwen. Maar de functionele en gedragsmatige consequenties van deze modificaties missen identificatie ... De co-eerste auteur Antonia Manduca, ook een postdoctoraal onderzoeker bij Inserm aan het Instituut voor Neurobiologie van de Middellandse Zee, concludeert:

"Het feit dat de versterking van de mGlu5 signalering en verhoogde anandamide niveaus kunnen keren, bij ratten, de negatieve effecten van vroege blootstelling suggereren ook de mogelijkheid van een nieuwe farmacologische strategie die zou kunnen een dag om te worden getest bij mensen. "

Al het wetenschappelijk onderzoek naar medicinale cannabis

Tags: anandamidezoekenEndocannabinoid-systeem