dichtbij
Medische kledij

Mogelijke remedie voor de afwijzing van een orgaantransplantatie

Blog-Cannabis

Cannabis THC blijkt een mogelijke remedie voor afwijzing van een orgaantransplantatie

In de afgelopen weken hebben wetenschappers die de therapeutische effecten van cannabis hebben bestudeerd een aantal opmerkelijke ontdekkingen gedaan. Inclusief een mogelijke oplossing voor afstoting van getransplanteerde organen. Aldus zou deze ontdekking een revolutie teweeg kunnen brengen in de chirurgie tijdens een orgaantransplantatie.

THC helpt afwijzing van incompatibele organen te voorkomen

Onderzoekers van de Faculteit Geneeskunde van de Universiteit van South Carolina ontdekken dat, wanneer muizen THC krijgen - het actieve ingrediënt in cannabis - de cannabinoïde de afstoting van incompatibele organen lijkt te helpen voorkomen. Het is een enorme stap voorwaarts! Omdat volgens deStanford University School of Medicine, een kwart van de ontvangers van niertransplantaten en ongeveer 40% van harttransplantatiepatiënten orgaanafwijzing in het eerste jaar ... Dit, in combinatie met de moeilijkheid om levensvatbare organen te vinden voor transplantatie, betekent dat alles dat de afkeuringsratio verlaagt, onmiddellijk een felbegeerde medische ontdekking zou worden.

"We zijn verheugd om voor de eerste keer aan te tonen dat cannabinoïde-receptoren een belangrijke rol spelen. In het bijzonder, in de uitbreiding van de afwijzing van een buitenlandse transplantatie. Dit door het onderdrukken van de immuunrespons van de ontvanger. "Mitzi Nagarkatti, Ph.D, is verantwoordelijk voor de studie. "Dit opent een nieuw onderzoeksgebied dat zou leiden tot betere benaderingen om afstoting van transplantaties te voorkomen. Evenals om andere ontstekingsziekten te behandelen. "

Wetenschappers van de University of South Carolina hebben hun bevindingen in een standaardtaal beschreven: dat er meer onderzoek nodig is om hun resultaten te verifiëren. Niettemin geven hun eerste resultaten op zijn minst enig bewijs dat THC nuttig kan zijn bij anti-afstotingstherapie. En vooral in gevallen waar organen en ontvangers niet perfect compatibel zijn.

als gelezen Een kind in Californië ondergaat een behandeling in de kleuterklas

Details van de studie

Om hun studie uit te voeren, gebruikten Nagarkatti en zijn collega's twee groepen muizen. Deze waren genetisch anders. Zo is de huid getransplanteerd van de ene groep naar de andere. En alle muizen waren onverenigbaar huidtransplantaties ... Echter, kreeg de ene groep een placebo, terwijl de andere ontvangen THC. De onderzoekers vonden vervolgens dat huidtransplantaat afstoting bij muizen die THC ontvingen was vertraagd vergeleken met de controlegroep die een placebo ontving.

"Meer en meer onderzoek is het identificeren van de potentiële gunstige effecten van stoffen in marihuana. Maar een grote uitdaging was het identificeren van de betrokken moleculaire pathways. "Let op John Wherry, Ph.D., associate editor van het Journal of Leukocyte Biology.

Veel studies lijken te wijzen op belangrijkere rollen voor cannabinoïde-receptoren in het lichaam. Zo kunnen ze de manier waarop de medische wetenschap de therapeutische toepassingen van stoffen in cannabis bekijkt, verder aanpassen.

Medische vooruitgang in therapeutische cannabis

Tags: GeneeskundezoekenTHC