dichtbij
Medische kledij

Cannabisgebruikers hebben een "luidruchtig brein"

Blog-Cannabis

Cannabisgebruikers hebben een verhoogde corticale activering in rust (of slaap) vergeleken met niet-gebruikers

Cannabisgebruikers hebben een "luidruchtig brein" (verhoogde corticale activering), volgens nieuw onderzoek. Een luidruchtig brein is wanneer je de stroom van gedachten niet kunt onderdrukken. Wat verhindert de hersenen om te rusten tijdens de slaap ... Stoort cannabis de cognitieve processen van onze geest?

Verhoogde corticale activering tijdens de rusttoestand

Dit is de vraag die momenteel wordt gesteld door onderzoekers van het Centre for BrainHealth aan de Universiteit van Texas in Dallas. deetude laat zien dat cannabisgebruikers een verhoogde corticale activering ervaren tijdens de rusttoestand van de hersenen in vergelijking met niet-gebruikers. Dit resulteert in een "luidruchtig brein", of de verstoring van cognitieve processen, volgens de onderzoekers.

Dr. Shikha Prashad, hoofdauteur van de studie- en onderzoekwetenschapper bij het Centre for BrainHealth, zegt dat de studie de eerste is die globale corticale activering en inter- en intrahemisferische functionele connectiviteit tijdens de rusttoestand van de consument karakteriseert. van cannabis. Onderzoekers verzamelden elektro-encefalogram (EEG) -gegevens van 38-deelnemers verdeeld in twee groepen: 17-cannabisgebruikers en 21-niet-gebruikers.

als gelezen Medicinale cannabis voor onze dieren
Wetenschappers hebben hersengolfsynchronisatie gemeten om de sterkte van hersensignalen in verschillende corticale regio's te evalueren.

De resultaten toonden aan dat cannabisgebruikers een verhoogde activering van de meeste vertoonden verschillende soorten hersengolvenvergeleken met niet-consumenten. Vergelijkbare resultaten zijn verkregen in andere onderzoeken naar heroïneverslaafden, alcoholisten en cocaïneverslaafden.

Veranderingen in de communicatie tussen corticale gebieden van de hersenen kunnen ook verband houden met cognitieve stoornissen gerelateerd aan cannabisgebruik. Volgens Prashad zou dit kunnen betekenen dat deelnemers moeite hadden remming van neuronale activiteit. Dit zou hen dwingen meer moeite te doen als ze proberen de stroom van gedachten te stoppen tijdens de rustfase ...

Cannabis en slaap

De vraag of cannabis wel of niet slaap bevordert, vereist onderzoek op grotere schaal. Maar de huidige studies over cannabis en slaap zijn vaak tegenstrijdig ...

Een studie in 2016 wees uit dat dagelijks cannabisgebruik een negatieve invloed had op de slaapkwaliteit. Met name onder jonge volwassenen die geen slaapstoornissen hadden gemeld ... Ondertussen onthulde een andere studie met knaagdieren dat CBD een diepere slaaptoestand kon veroorzaken.

als gelezen Beide ware full-spectrum extracties

Maar een eerdere studie bij mensen toonde aan dat CBD een meer uitgesproken staat van alertheid produceerde; terwijl THC als een kalmerend middel fungeerde. Veel van het huidige onderzoek dat cannabis als slaaphulpmiddel ondersteunt, is anekdotisch. Inclusief high-level spanningen van CBN die kunnen helpen voor een zachtere slaap. Bovendien is medicinale cannabis bruikbaar voor alle drie soortenslaapapneu - die veroorzaakt door obstructie, veroorzaakt door de hersenfunctie en die veroorzaakt door beide.

Kortom, de resultaten van deze nieuwe studie zouden kunnen bijdragen aan het begrip van cognitieve stoornissen. BrainHealth concludeert echter ten slotte dat er meer studies nodig zijn ...

Medische cannabis in de neurowetenschappen

Tags: cannabinoïdenNeurosciencezoeken