dichtbij
Medische kledij

Juridische maar niet-toegankelijke medische marihuana in Oklahoma

Blog-Cannabis

Medicinale cannabis is legaal in de staat Oklahoma, maar het gezondheidszorgsysteem biedt geen toegang tot behandeling ...

Potentiële medicinale cannabispatiënten in en rond Tulsa vinden geen leveranciers of artsen die bereid zijn om recepten te maken. Dit, enkele maanden nadat Oklahoma de 30e-staat van de Verenigde Staten was geworden om cannabis voor medische doeleinden te legaliseren. Ten koste van patiënten lijkt het gezondheidszorgsysteem in Oklahoma niet geschikt te zijn voor medicinale cannabis.

Een gezondheidssysteem in tegenstelling tot medicinale cannabis

In Tulsa geloven sommigen dat het gezondheidszorgsysteem hun artsen waarschuwt om weg te blijven van cannabis. En dus niet om cannabiszorg aan patiënten aan te bieden. Patiënten die een vergunning of recept zoeken, zijn via hun zorgverleners. En dat, in veel medische centra ... Maar eind augustus was hetOMMA heeft een lijst gepubliceerd van 38-artsen die zijn geregistreerd als gelieerd aan medicinale cannabis.

De zaak wordt zo complex dat sommige sites zichzelf aanbieden als een gids om toegang te krijgen tot de beroemde Marihuana-kaart.

Een woordvoerster van een van hen zei dat hun kliniek voldoet aan federale en staatswetten die de praktijk van de geneeskunde regelen.

"Te dien einde kunnen de artsen en leveranciers van Warren Clinic het gebruik van cannabis bij hun patiënten niet goedkeuren of promoten."

Een ander medisch centrum zegt dat cannabis, als Schedule I-medicijn, geen klinisch bewijs voor therapeutische doeleinden heeft ...

"Daartoe zijn artsen en zorgverleners bij het OSUMC niet in een positie om het gebruik van cannabis bij hun patiënten goed te keuren of te bevorderen", aldus een verklaring van het University of Oklahoma Medical Center. .

Andere systemen voor gezondheidszorg, gevestigd in Tulsa, als Integris en Hillcrest, hebben een min of meer open beleid ... Zo, sommige uitzonderingen toestaan ​​voor hematologen, oncologen, palliatieve zorg artsen en het beheer van artsen pijn.

als gelezen Legale cannabis in Washington DC sluit de armen uit

Oklahoma Medical Marijuana Authority (OMMA)

Geregistreerde 38-artsen zijn verbonden aan medicinale cannabis. Echter, de OMMA geeft toe dat de lijst werd gepubliceerd "als service aan potentiële kandidaten voor OMMA." Dit betrof de artsen die bereid zijn om een ​​aanbeveling voor de behandeling of de toegang tot medische marihuana kaart ondertekenen waren.

Dr. Katrina Crader, een arts van de UK Psych Psychiatric Clinic in South Tulsa, is een van de ingeschrevenen. Ze behandelt patiënten met angst, middelenmisbruik, posttraumatische stressstoornis, slapeloosheid, chronische pijn en kanker. Over cannabis zegt ze:

"Ik zag steeds meer dat patiënten die marihuana voor medische doeleinden probeerden minder medicijnen slikten. In het bijzonder om hun angst te verlichten. Ze raakten niet verslaafd aan opioïden of benzo's (zoals Valium, Xanax en Ativan). "

"Ze ontdekten dat marihuana voor medische doeleinden meer dan voldoende was om zowel hun verslaving als hun angst onder controle te houden. Dus ik dacht: "Het is iets dat ik moet doen voor mijn klanten." "We zijn hier om te leren en ervoor te zorgen dat het correct wordt gebruikt, zoals elk medicijn."

Tot op heden alleen 9-artsen uit de regio Tulsa hebben zich geregistreerd bij OMMA ...

als gelezen De combinatie van cannabinoïden en chemotherapie tegen leukemie

Informatie over medicijnen die medicinale cannabis toelaten

5.0
02
Blog-Cannabis
Tags: GeneeskundeVerbod