dichtbij
Medische kledij

Concentraties van cannabinoïden in moedermelk

Blog-Cannabis

Nieuwe studie over borstvoeding en cannabinoïde niveaus in moedermelk

In de Verenigde Staten neemt het gebruik van cannabis toe bij zwangere vrouwen, en het kruid wordt vaak gebruikt tijdens de borstvoeding. In een nieuwe studie leren we dat THC zes dagen na consumptie in de moedermelk blijft ... Cannamommy, een groep die voor moeders die cannabis gebruiken, voorstander is, reageert op het nieuws.

Borstvoeding en cannabis

Met de legalisatie van cannabis in verschillende staten in de VS is informatie nodig over de mogelijke blootstelling van de baby aan THC. Het doel van deze studie is dus om de cannabinoïden in menselijke melk na gebruik van cannabis te kwantificeren.

De studie werd maandag 27 augustus 2018 in de beoordeling gepubliceerd Kindergeneeskunde. 50-vrouwen die aangaven cannabis te gebruiken, verstrekten er moedermelkmonsters aan Mama's Milk, een onderzoekslaboratorium voor moedermelk aan de Universiteit van Californië in San Diego. Vervolgens vulden de vrouwen een vragenlijst in met informatie over hun conso tijdens de 14-dagen voorafgaand aan de distributie van de monsters.

als gelezen De "High Tea", de mode van cannabisthee

De analyse van de monsters toonde de aanwezigheid van THC in 34 of 63% van 54-voorbeelden. Bovendien zijn vijf van de monsters, 9%, had detecteerbare niveaus van CBD. Daarentegen werd THC in de monsters gedetecteerd tot zes dagen na consumptie gerapporteerde cannabis.

"Het is op dit moment onduidelijk of dit betekent dat een bepaald niveau - of een bepaald niveau - van deze metabolieten de ontwikkeling van het kind negatief kan beïnvloeden." Christina Chambers, hoofdauteur van de studie aan de Universiteit van Californië in San Diego - en een onderzoeker voor de afdeling pediatrie bij UCSD en Rady Children's Hospital, zei Christina Chambers.

Chambers pleit voor meer onderzoek naar het effect dat cannabinoïden kunnen hebben op een zich ontwikkelende foetus. Zijn team is van plan meer werk te doen om de THC-blootstelling bij baby's te bestuderen.

Cannamommy

CannaMommy pakt het taboe op cannabisgebruik tijdens de zwangerschap aan

Kelley Bruce is de oprichter van Cannamommydie pleit voor moeders die kiezen voor natuurlijke medicijnen, zoals cannabis ... Zij zegt:

"Ik vind het belangrijk dat dit soort onderzoeken voorkomt. Maar het is ook belangrijk om te onthouden dat wij begrijp nog steeds niet wat een "schadelijk" THC-niveau is. Deze studie, hoewel zeer interessant, laat veel vragen op tafel liggen. We moeten dit probleem echt aanpakken en financiering voor onderzoek op dit gebied toestaan. Ik hoop meer studies te zien met grotere voorbeelden. "

Bij het ontbreken van definitieve gegevens over het risico of de veiligheid van blootstelling aan zuigelingenvoeding, adviseren de American Academy of Pediatrics en het Amerikaanse Congres van Verloskundigen en Gynaecologen het gebruik van marihuana tijdens het geven van borstvoeding te ontmoedigen.

als gelezen Top Cannabis-banen gezocht in de Verenigde Staten

Vind de nieuwste studies over medicinale cannabis

Tags: EtudeGeneeskundeTHC