dichtbij
Medische kledij

Veelbelovend onderzoek in Canada

Blog-Cannabis

Legalisatie in Canada betekent een piek in onderzoeks- en wetenschapsprojecten rond cannabis

Al decennia lang is cannabis in Canada een gecontroleerde substantie in de ogen van de overheid. De plant is net zo moeilijk te verkrijgen voor wetenschappers als illegale drugs. Dit zal de 17 oktober veranderen wanneer cannabis legaal wordt. De Ferrari van de plantenwereld zal beter toegankelijk zijn voor onderzoek en de impact ervan op de samenleving.

Wijzigingen in het cannabislandschap in Canada

Zowel recreatieve als medische vormen van cannabis zijn tot nu toe niet serieus genomen. Wetenschappers en onderzoekers moeten een speciale vrijstelling krijgen van Health Canada om cannabis te gebruiken. Vooral voor analytische en genetische tests in gecontroleerde omgevingen.

De intrede van cannabis op de legale markt zal klinisch onderzoek vergemakkelijken.

Hoewel cannabis sinds 23 in april 1923 in Canada is verboden, wordt verwacht dat de toetreding tot de legale markt in de buurt komt van 6,5 miljard per jaar in de detailhandel door 2020. Dit cijfer zou de 5,1-markt voor miljarden sterke dranken overschrijden en dichter bij 7 miljard dollar komen voor wijn.

Volgens Jonathan Page, CEO en mede-oprichter van Anandia Labs, zal legalisatie de directheid en het belang van cannabisonderzoek vergroten. Onderzoek vooral naar de biologische, sensorische, klinische en maatschappelijke effecten.

"Wetenschappers weten veel over cannabis, maar er zijn nog veel gebieden nog niet getest", aldus Page.

Dr. Jonathan Page is de mede-oprichter van Anandia Labs, een op UBC gebaseerd onderzoeksbureau voor cannabis. Het bedrijf is onlangs gekocht door Aurora Cannabis Inc. voor een waarde van ongeveer 115 miljoen dollar ...

De Ferrari van de plantenwereld

De pagina zegt dat de basiswetenschap onwetend blijft over de cannabisplant. Deze actieve chemische ingrediënten worden overvloedig geproduceerd in de trichomen van de plant - de fijne gezwellen of appendages van de plant die de honderden bekende cannabinoïden, terpenen en flavonoïden produceren die cannabissoorten krachtig, uniek en effectief maken.

"Cannabis is als de Ferrari van de plantenwereld," zei Page. "Geen enkele andere plant kan cannabinoïden produceren in zulke grote hoeveelheden."

Trichomen fungeren vaak als afweermechanisme door het afgeven van stroperige en stinkende resten die voorkomen dat insecten de plant en zijn zaden eten. De vrouwelijke bloemen zijn meestal bedekt met trichomen om hun vet- en olie-rijke zaden te beschermen.

als gelezen CBD-potentieel voor baarmoederkanker
"We begrijpen de kracht van trichomen en de biochemische routes die leiden tot THC en CBD. Maar we weten niet waarom cannabistrichomen zulke hoge percentages produceren, "zei dhr. Page.

Volgens Page, een algemene theorie is dat cannabis THC produceert als een verdedigingsfunctie om roofdieren af ​​te schrikken. Maar de insecten hebben geen cannabinoïde-receptoren ... Bovendien produceert de cannabisplant THCA, die geen psychoactieve eigenschappen heeft ... Het THCA, eenmaal verwarmd, geeft de THC, de psychoactieve vorm.

"Dit onderzoek zal ons helpen ons chemische begrip van sommige stammen te verbeteren. En produceer cannabissoorten die effectiever kunnen voldoen aan de behoeften van consumenten voor recreatie en medische zorg. "

Groeperingen en genetische analyses

Dr. Page geeft aan dat het verschil tussen Indica en Sativa-soorten ook meer onderzoek vereist. Cannabisclinics en retailers classificeren cannabis als een indica, sativa of hybride variëteit. Net als bij een menukaart in een restaurant, worden alle beschikbare producten gesorteerd op basis van deze twee classificaties.

"Ik ben geïnteresseerd in cannabisclassificatiemethoden die mensen helpen begrijpen hoe ze deze het meest effectief kunnen gebruiken." Mr Page toevoegen. "Ons huidige inzicht is gebaseerd op anekdotes van consumenten en patiënten." - "Ik denk dat we een poging zullen zien om de zintuiglijke aantrekkingskracht te begrijpen van waarom mensen roken en andere anderen roken. Sommige stammen voorkomen dat je de hele nacht slaapt, anderen laten je in slaap vallen. Wetenschappers hebben geen idee hoe het werkt. "

Volgens pagina "Een breder genetisch en chemisch onderzoek naar de psychoactiviteit en sensorische eigenschappen van cannabis zal plaatsvinden na legalisatie"

Hij is van mening dat de toekomst van dit onderzoek zal worden bepaald door de vrijetijdsmarkt. Volgens Page zijn consumenten gewend geraakt aan deze groepen, maar chemische en genetische analyses zijn beperkt om de classificatie nauwkeurig te ondersteunen.

De kracht van cannabinoïden begrijpen

Philippe Lucas, vicepresident van patiënten toegang en onderzoek in Tilray, een Nanaimo-onderzoeks- en productiebedrijf voor medicinale cannabis, zegt dat de legalisering van marihuana in Canada geen invloed zal hebben op de aard van marihuana medisch onderzoek.

als gelezen Cannabislegalisatie zal 25% -criminaliteit verminderen
Philippe Lucas Vice President van Tilray

Lucas is van mening dat de industrie aanzienlijke vooruitgang heeft geboekt bij het begrijpen van de relatieve veiligheid van cannabis. In het bijzonder in vergelijking met andere vaak voorgeschreven geneesmiddelen ... De volgende stap zal zijn om de effectiviteit van verschillende cannabinoïden bij verschillende symptomen beter te begrijpen.

in een recente klinische proef, de resultaten toonden aan dat cannabisolie een effectieve behandeling was voor pediatrische epilepsiepatiënten met het syndroom van Dravet. De onderzoekers vonden een vermindering van de aanvallen en een algehele verbetering van de kwaliteit van leven van hun patiënten. Lucas zegt dat het meeste klinische onderzoek zich in een tussenstadium bevindt. Er is meer werk nodig om de marktgoedkeuring voor cannabisgeneesmiddelen te verkrijgen.

Lucas voegt hieraan toe: "Er moet meer onderzoek worden gedaan naar specifieke doseringen en toedieningsmethoden voor de behandeling van pijn, geestelijke gezondheid en andere chronische ziekten. En legalisatie kan klinisch en observationeel onderzoek mogelijk maken. "

Sociale impact

Canada begint aan een wereldwijde ervaring als het eerste G7-land om marihuana te legaliseren. Volgens Dr. Samuel Weiss, wetenschappelijk directeur van de neurowetenschap in Canada, zijn er echter nog steeds veel onzekerheden over de gezondheids-, sociale en economische implicaties van legalisatie en regulering van cannabis.

Dr. Samuel Weiss, wetenschappelijk directeur van Canadian Institutes of Health Research.

Meer recent heeft de federale overheid 1,4 miljoen dollar geïnvesteerd in 14 kortlopende onderzoeksprojecten in heel Canada als een snel reagerende aanpak om capaciteit op te bouwen voor cannabisonderzoek. Andere onderzoeksthema's ondersteund door investeringen zijn: geestelijke gezondheid en verslavingen; geweld, verwondingen en verkeersveiligheid; zwangerschap en gezondheid van het kind; therapeutisch voordeel en interventie-onderzoek bij middelenmisbruik.

Wetenschappelijke projecten rond medicinale cannabis

Tags: LoiGeneeskundekanzoeken