dichtbij
Medische kledij

Medicinale cannabis is toegestaan ​​in het VK

Blog-Cannabis

UK staat medicinale cannabis toe, artsen kunnen dit najaar voorschriften voorschrijven

Artsen in Groot-Brittannië kunnen medische cannabis voorschrijven in de herfst. Verklaart officieel het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken deze 26 juli 2018. Het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken dat verantwoordelijk is voor binnenlandse zaken in Engeland is betrokken geweest bij Billy Caldwell, een epileptisch kind van de 12-jaren..

Betrokkenheid van het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken

Selon le Brits thuiskantoorervaren clinici kunnen medicinale cannabis voorschrijven aan patiënten met een uitzonderlijke klinische behoefte. De Britse minister van Binnenlandse Zaken Sajid Javid zei: Recente gevallen waarin zieke kinderen betrokken zijn, hebben me duidelijk gemaakt dat ons standpunt ten aanzien van cannabisgerelateerde drugs onbevredigend is.

"Na het advies van twee groepen onafhankelijke adviseurs, besloot ik om van cannabis afgeleide geneesmiddelen uit te stellen. Dat betekent dat ze op recept verkrijgbaar zijn. Dit zal patiënten met een uitzonderlijke klinische behoefte helpen. "

Javid zei dat het niet "op geen enkele manier een eerste stap naar legalisatie van cannabis voor recreatief gebruik".

als gelezen Jeff Session of het aangekondigde einde van medische beschermingen
Sajid Javid, minister van Binnenlandse Zaken van het Verenigd Koninkrijk, Verenigd Koninkrijk

Het ministerie van Volksgezondheid en Sociale Zorg (DHSC) en het Reguleringsbureau voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (MHRA) ontwikkelen een duidelijke definitie van wat een cannabisdrug is. Alleen producten die aan deze definitie voldoen, worden gepland. Bovendien zullen andere vormen van cannabis die strikt worden gecontroleerd, niet op recept verkrijgbaar zijn.

Het geval van Billy Caldwell

Deze verandering komt nadat Billy Caldwell, een jongen van 12 die jaren oud is met een zeldzame vorm van epilepsie, een noodvergunning krijgt van het Noord-Ierse Ministerie van Volksgezondheid. Billy had al een kortetermijnlicentie gekregen van het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken, waardoor zijn moeder Charlotte cannabis kon gebruiken om haar stuiptrekkingen te beheersen.

Billy Caldwell en zijn moeder

Zijn toestemming voor legaal toegang tot cannabisolie werd begin juni geannuleerd 2018. Charlotte ging naar Toronto om toegang te krijgen tot het medicijn van haar zoon. Helaas werd ze gearresteerd bij haar terugkeer op Heathrow Airport en Billy's drugs werden in beslag genomen. Het was toen dat minister van Binnenlandse Zaken Javid persoonlijk betrokken raakte.

als gelezen Cannabis olie, het succes van "Saving Sophie"
Lady Sally Davies

Javid zei dat hij besloot om medische marihuana te stellen op advies van de chief medisch adviseur van de regering, Professor Dame Sally Davies, en de officiële Advisory Council on Drug Abuse (ACMD), meldde The Independent.

Dus, al in de herfst, zal medicinale cannabis onder nauwlettend toezicht staan ​​en geherprogrammeerd worden voor recept.

De evolutie van medicinale cannabis in Europa

Tags: LoiGeneeskundePolitiquebehandelingUK