dichtbij
Wetenschap

De minst bekende terpenen van cannabis

Een snel overzicht van de vrij onbekende terpenen in de cannabisplant: guaiol & valencene

Iedereen heeft het over sterkere, belangrijkere terpenen: beta-caryophylleen, myrceen, pineen en limoneen. Toch hebben onderzoekers al meer dan honderd verschillende terpenen in cannabis ontdekt. Ondanks het bemoedigende onderzoek naar de mogelijkheden van de hierboven genoemde terpenen, zegt wijsheid ons om de momenteel onbekende of onbegrepen terpenen niet te verwaarlozen. Dit is het geval van twee rijzende sterren in de cannabisindustrie en terpenen: guaiol en valenceen.

Rijzende sterren in de wereld van terpenen

Op dezelfde manier, terpenen onbekenden hebben misschien niet de opzichtige aantrekkingskracht van de bekendste. Maar, gegeven wat we weten van deentourage effectze zijn niet minder belangrijk. Laten we de aard van deze twee terpenen, die in de cannabisplant vrij onbekend zijn, toelichten.

De guaiol

Wanneer een beginnende cannabisgebruiker een pot opent en naar dennen ruikt, wordt de geur waarschijnlijk gelijkgesteld aan pineen. Het is de meest bekende dennengeur terpene. De terpenoïde guaiol zit vol overeenkomsten met pineen. Het is kenmerkend voor populaire culturen zoals de Harlekijn en witte weduwe.

Guaiacum officinale met guaiol groeit in het tropische Amerika, vooral in het Caribisch gebied en Venezuela.

Voor slimme cannabisliefhebbers wordt guaiol erkend vanwege zijn antimicrobiële en ontstekingsremmende effecten. Een nadere beschouwing van de geneeskrachtige eigenschappen onthult dat guaiol een sleutelrol speelt in de verspreiding van de antikankercomponenten van cannabis.

In feite, een recente studie in Oncotarget beschrijft hoe guaiol "remt significant de celgroei van niet-kleincellige longkankercellen, zowel in vitro als in vivo"Door celapoptose te stimuleren en de chemosensitiviteit bij patiënten te verhogen.

valenceen

De zoete, citroenachtige geur van veel cannabissoorten wordt vaak toegeschreven aan limoneen. Je zou geneigd kunnen zijn te denken dat een vers geopende sinaasappel ook valenceen vrijmaakt. In beide gevallen is de kans groter dat u valenceen voelt. En, de Agent Orange en Tangie zijn twee soorten cannabis die deze kostbare terpeen bevatten.

De chanvrine kelp (Eupatorium cannabinum) bevat een hoog percentage valenceen

De geneeskrachtige eigenschappen zijn belangrijker dan de geur en smaak. In 2016, een studie gepubliceerd in april et een andere gepubliceerd in augustus beiden onthulden dat valenceen beschermende eigenschappen had voor de huid.

Deze terpeen vecht tegen bepaalde typen huidlaesies en tegen het melanoom geïnduceerd door UV. Valencene is een veelbelovend terpenoïde in de wereld van terpenen.

Conclusie

Deze twee terpenen zijn nog niet goed bekend, maar ze zijn belangrijk voor de menselijke gezondheid. Naarmate het onderzoek vordert, wees niet verrast om over hen en andere onbekende terpenen te horen ...

Tags: spanningterpeentherapeutische