dichtbij
Medische kledij

Nieuwe studie verklaart hunkeren

Blog-Cannabis

Veranderingen in de hersenen verantwoordelijk voor de munchies geïdentificeerd in een nieuwe studie

Met behulp van een dierstudie hebben onderzoekers van de Washington State University vastgesteld hoe cannabis een hormoon triggert (ghrelin) wat honger veroorzaakt. Ze bepaalden hoe het hormoon tussenbeide komt in het brein tijdens hunkeren (munchies).

Veranderingen in de hersenen verantwoordelijk voor munchies (hunkeren naar)

een nouvelle étude getiteld "Onderzoek naar neuro-endocriene controles van cannabisgeïnduceerd eetgedrag, "Onlangs gepresenteerd in het Food Behavior Center in Bonita Springs, Florida.

Laboratoriumratten kregen doses cannabis dampen. De onderzoekers noemden een specifiek hormoon, ghreline, dat vrijkomt wanneer de maag leeg is. Toen laboratoriumratten werden blootgesteld aan afgemeten hoeveelheden cannabis, veroorzaakten ze eenstuwkracht van ghrelin.

Ze merkten ook op dat cannabis veranderingen veroorzaakt in het kleine gebied van de hypothalamus dat verantwoordelijk is voor de detectie van ghreline. Toen kregen de ratten een medicijn om de opkomst van ghreline te voorkomen, de honger stopte.

als gelezen Wanneer de neurowetenschappen geïnteresseerd zijn in cannabis
Ghrelin (Ghrelin) is een spijsverteringshormoon dat de eetlust stimuleert. Bovendien stijgt de snelheid voor de maaltijd en neemt deze af naarmate de maag vult.

Voorspelbaar, de tetrahydrocannabinol (THC) blijft de meest actieve molecuul die eetlust induceert. (sommige studies beweren dat high-rate stammen cannabidiol (CBD) verhoging van de eetlust.)

Het team hoopt de werking van "cravings" te verduidelijken. "We weten allemaal dat cannabisgebruik de eetlust beïnvloedt. Maar tot voor kort hebben we weinig begrip voor hoe en waarom, "zegt Jon Davis, Ph.D. - onderzoeker bij de afdeling Integratieve Fysiologie en Neurowetenschappen van de staat Washington.

"Door de blootstelling aan cannabisplanten, de meest geconsumeerde vorm, te bestuderen, vinden we genetische en fysiologische gebeurtenissen in het lichaam waardoor cannabis het eetgedrag kan veranderen."

Cannabis behandelt veel voorkomende eetstoornissen

Tientallen jaren lang hebben mensen cannabis gebruikt om door ziekte veroorzaakte anorexia te bestrijden, of het veel voorkomende verspillende syndroom bij mensen die leven met HIV / AIDS of kanker. Bovendien leert ons onderzoek hoe cannabis kan worden gebruikt om veel voorkomende eetstoornissen zoals boulimia of anorexia te behandelen. Daarom hopen de onderzoekers dat deze resultaten de weg openen naar cannabisbehandelingen. Vooral voor een therapie tegen verlies van fysieke en psychologische eetlust.

als gelezen De pizza met zeer fijne kruiden

De resultaten helpen dus verduidelijken wat cannabis doet voor het metabolisme van het lichaam:

"We ontdekten dat blootstelling aan cannabis vaker kleinere maaltijden veroorzaakt", aldus Davis. "Maar er is een vertraging voordat het effect heeft."

Studies over medicinale cannabis in de neurowetenschappen

Tags: EtudeNeuroscienceTHC