dichtbij
Medische kledij

Medische Zamal voor het eiland Réunion

Blog-Cannabis

Een gezondheidswerker woonachtig in Reunion Island beveelt het medische gebruik van Zamal aan

Zamal een krachtige Sativa duwen ondanks de verboden van de Franse wetgeving op het eiland Reunion. Deze productie met sterk CBD (Cannabidiol) en THC (Tetrahydrocannabinol) zou de ontwikkeling van therapeutische cannabis in Frankrijk kunnen helpen. Is medische Zamal mogelijk? Een verslaafde van La Réunion en afdelingshoofd van het Universitair Ziekenhuis Felix Guyon in Saint-Denis was hierover te horen. Bovendien, de vereniging UFCM I-Care Bij de hoorzitting is het medisch gebruik van cannabis een noodsituatie. In Frankrijk zou cannabis meer kunnen verlichten dan 276 000-patiënten .

De medische Zamal

Alles wordt gebruikt in Zamal, bladeren, bloemen en zaden. Zamal geneest de pijnlijke condities van het spijsverteringskanaal, het elimineert spierspanning en geneest glaucoom. Officieel op het eiland kan het zelfs worden gebruikt bij de behandeling van multiple sclerose, om kanker te zien ... Het CBD verlicht ook reuma, artritis en menstruatiepijn. Bovendien kalmeert de THC ook de cerebrale hyperactiviteit, migraine, neuralgie, urineweginfecties en psychische stoornissen. Aan de andere kant zijn de zaden erg voedzaam en laxerend.

Maar de Franse wet verbiedt het gebruik van de plant, althans officieel, zelfs in Réunion ... Het goede nieuws is dat het medicinale gebruik van cannabis afgelopen april in de Nationale Assemblee op 12 is besproken ... Volgens het initiatief van de Adjunct-neuroloog en arts Olivier Veran, een auditiesessie, toegestaan ​​om medicinale cannabisprofs te horen, waaronder addictoloog Reunion David Mété.

"Dit is een interessante opening omdat er tot nu toe in Frankrijk een weigering was om de therapeutische vooruitzichten van cannabis te overwegen en onderzoek over dit onderwerp was bijna onmogelijk vanwege de illegale aard ervan," zei onmiddellijk opgemerkt de verslaafde David Mété

Heeft medische zamal een mooie toekomst?

Voor econoom Jean-Yves Rochoux veroorzaakt dit extra kosten ... Maar cannabis geneest al veel mensen in verschillende landen, ook onofficieel op het eiland Reunion. Wanneer David Mété het over cannabis heeft, denkt hij aan zijn lokaal kruid.

"De meest interessante en wetenschappelijk bewezen indicaties zijn: chronische pijn, misselijkheid veroorzaakt door chemotherapie en stijfheid (spasticiteit) bij multiple sclerose. Er zijn veel alkaloïden in cannabis die, afgezien van THC (tetrahydrocannabinol), interessante eigenschappen hebben, zoals cannabidiol (CBD) bij epilepsie, "voegt de verslavingsarts van Reunion eraan toe. "Voor andere indicaties worden de wetenschappelijke gegevens als niet-doorslaggevend of onvoldoende beschouwd; vandaar de interesse om onderzoek te bevorderen ".

Sinds Agnès Buzyn vraagt ​​de minister van Volksgezondheid de verschillende instellingen om hem de stand van kennis over dit onderwerp te geven. De Commissie Ethiek en Kanker zou deze kwestie binnenkort ook moeten onderzoeken.

als gelezen De vreemde Black Beauty

Zamal zal daarom waarschijnlijk als basis dienen voor Frans onderzoek. En aangezien de ontwikkeling ervan op het eiland Reunion productief en veel gebruikt wordt, is er een groot medisch panel dat al overwonnen is.

Frans nieuws over therapeutische cannabis

Tags: reünieGeneeskundeTHCtherapeutischezamal