dichtbij
legalisatie

De politie van Zürich biedt een snelle test voor cannabis

Blog-Cannabis

In Zürich maakt een nieuwe snelle test van THC het mogelijk om te bepalen of cannabis legaal is of niet

De politie van Zürich probeerde gedurende enkele maanden een test om illegale cannabis snel te onderscheiden van legale hennep CBD. De kantonale politie trekt een positieve balans van deze tests. Stève Léger, de woordvoerder van de kantonale politie van Wallis, neemt deel aan de videodemonstratie.

De snelle THC-test

volgens de Tribune de Genève, de politie van Zürich heeft enkele honderden tests uitgevoerd om de validiteit van deze nieuwe THC-test op cannabis te bepalen. Net zo goed met marihuana, hasj en gewrichten als hoofden. Maar ook met eenvoudige bladeren en stekken van hennep ... Dit chemische proces maakt het mogelijk om de twee soorten cannabis te onderscheiden en is ontwikkeld door het Forensic Science Institute in Zürich (FOR).

De gebruikte snelle test was "veilig in gebruik, gemakkelijk en betrouwbaar", zei de kantonale politie van Zürich.

Dit systeem maakt het mogelijk om snel en eenvoudig cannabis te onderscheiden die meer dan 1% THC bevat, wat illegaal is, van hennep tot CBD (legaal) met minder dan 1% THC.

als gelezen
Legalisatie in Californië volgens consumenten
De test wordt blauw met illegale cannabis en rood met hennep-CBD.

Maar wanneer het resultaat van de test wordt betwist, is een laboratoriumanalyse vereist, zegt de kantonale politie. Bovendien zijn de kosten van de test ongeveer 3 Zwitserse frank, dwz 2,59 Euro. In Zwitserland is de maximaal toegestane THC-snelheid daarom 1% ten opzichte van 0,2% in Frankrijk. Een vraag rijst: hoe onderscheidt de Franse politie legale cannabis van illegale cannabis?

Tags: legaltestTHCZurich