dichtbij
Medische kledij

Hybride stammen komen het meest voor bij patiënten met chronische pijn

Blog-Cannabis

Enquête vindt Hybride stam het meest gebruikt bij patiënten met chronische pijn, migraine en hoofdpijn

Een nieuwe enquête onderzoekt het gebruik van medicinale cannabis bij patiënten met chronische pijn. Vooral in gevallen van hoofdpijn, migraine en hoofdpijn. De resultaten verschaffen ons nieuwe informatie over de soorten stammen die worden gebruikt, evenals hun terpenenprofiel. Het geeft ook in detail de "biochemische profielen" van de planten die door dezelfde patiënten worden gebruikt.

Medicinale cannabis effectief tegen chronische pijn

Patiënten met chronische pijn maken in toenemende mate gebruik van medicinale cannabis in plaats van conventionele pijnstillers. Een nieuwe studie gepubliceerd in de Journal of Headache and Pain bevestigt deze stand van zaken. Chronische pijn was de meest voorkomende reden voor cannabisgebruik, wat consistent is met de meeste gegevens.

"Er is een veelvoud aan onderzoeken die de voordelen van cannabis in vele vormen van chronische pijn aantonen."

Volgens een 2016-analyse van de Marijuana Business Daily, 64% van de patiënten lijden aan ernstige of chronische pijn gemeld met medicinale cannabis. Sommige studies, zoals die gepubliceerd door onderzoekers van de Universiteit van Colorado in 2016, hebben aangetoond dat de frequentie van migraine bij patiënten kan worden verminderd met medicinale cannabis.

als gelezen 300 000-patiënten in Frankrijk zouden baat kunnen hebben bij medicinale cannabis

Hoofdpijn is het belangrijkste symptoom dat met cannabis wordt behandeld

Uit deze nieuwe enquête bleek dat bijna een kwart van de 2032-respondenten medicinale cannabis vroeg om hoofdpijn te behandelen. Onder de patiënten die last hebben van hoofdpijn, 88% "We behandelden waarschijnlijke migraine met cannabis".

Maar zoals uit het onderzoek blijkt, hebben weinig studies de neiging om de soorten stammen te onderscheiden, evenals de bijbehorende samenstellingen van cannabinoïden en terpenen die het meest effectief zijn in dit type symptoom.

Het effectieve "biochemische profiel"

Het gebruik van cannabis voor migraine bij patiënten met hoofdpijn werd beoordeeld via de elektronische vragenlijst, Migraine ID ™. Het is ook een geldige test om de waarschijnlijkheid van migraine te voorspellen. Als een resultaat van deze vragenlijst hebben sommige hybride cannabissoorten een biochemisch profiel van de meest effectieve. Bovendien heeft de studie ook bewezen dat hybride stammen, kruisende Sativa en Indica, het meest populair zijn.

Volgens de enquête de spanningOG Shark"Komt vaak in de voorkeuren van patiënten. De stam heeft een hoog gehalte aan THC (Δ9-tetrahydrocannabinol) en THCA (tetrahydrocannabinolzuur). Het is echter arm aan CBD (cannabidiol) en CBDA (cannabidiolzuur).

als gelezen Welk scenario voor Frankrijk?
De meest populaire stam bij migrainepatiënten is OG Shark

OG Shark bevat de overheersende terpenen ß-caryophyllene en ß-myrceen. Terpenen worden ook aanbevolen voor hoofdpijn en migraine. Dit kan een weerspiegeling zijn van de pijnstillende, ontstekingsremmende en krachtige anti-emetica THC. Het combineert met de ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen van β-caryofylleen en β-myrceen.

Opiaten / opioïden werden meestal vervangen door cannabis. Prospectieve studies zijn nodig, maar de resultaten kan inzichtelijk optimaliseren hybride cannabissoorten synergistisch biochemische profielen, dosering en wijzen van gebruik bij de behandeling van hoofdpijn, migraine en syndromen chronische pijn.

Onderzoek naar therapeutische cannabis tegen chronische pijn

Tags: pijnbestrijdingcannabinoïdendouleur chroniqueEtudehybridemigrainespanningterpeenTHC