dichtbij

Wat is de juridische status van CBD-olie in Europa in 2018?

We krijgen vaak vragen met de vraag: "Is de CBD legaal voor Europa in 2018?", En ons korte antwoord is OUI ! CBD is legaal voor Europa in 2018 - met zeldzame uitzonderingen. Om dit te beantwoorden, hebben we besloten om een ​​snelle lijst samen te stellen om u per land meer te leren over de wet- en regelgeving.

Het CBD in Duitsland

Is het CBD legaal in Europa? Het antwoord, land per land.

Volgens de Duitse narcoticawet is CBD (Cannabidiol) als stof niet onderworpen aan strikte controle en regulering. In 2004, a update is vrijgegeven en de uitzonderingen specificeren een wijziging die het gebruik van hennep (cannabis) alleen toestaat als het THC-gehalte niet hoger is dan 0,2%. EU (Europese Unie) wetgeving en Duitse verdovende wetten harmoniseren en erkennen dat CBD-olie legaal is in Duitsland.

Het CBD in Frankrijk

Is het CBD legaal in Europa? Het antwoord, land per land.

Hennepteelt in Frankrijk heeft een lange geschiedenis en de wetten laten zien dat hennepteelt en CBD legaal zijn in Frankrijk. Maar de overheid verbiedt het geringste spoor van THC aanwezig in deze producten. CBD-olie is legaal onder deze beperkingen.

Het CBD in Nederland (Amsterdam)

Is het CBD legaal in Europa? Het antwoord, land per land.

Amsterdam staat bekend om tolerantiebeleid en het gebruik van cannabis. Terwijl cannabis (met THC) "echt" illegaal is. Maar de officier van justitie achtervolgt deze overtreding niet in coffeeshops. Je kunt niet meer dan 5 gram cannabis per keer hebben. Aangezien hennepzaden en CBD niet expliciet worden gedekt door de Nederlandse verdovende wetgevings, CBD-hennepzaadolie is legaal in Nederland.

Het CBD in het VK

Is het CBD legaal in Europa? Het antwoord, land per land.

Momenteel zijn CBD-producten van hennep legaal in het Verenigd Koninkrijk. Alleen als ze als voedingssupplement worden verkocht en geen medicinale beweringen doen. de MHRA (Regulatory Agency voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten)) verklaringen afgelegd over producten die cannabidiol (CBD) bevatten.

"Als uw producten het onderwerp zijn van medische claims, moeten deze producten vergezeld gaan van een handelsvergunning voordat ze CBD mogen verkopen. "

Aangezien de MHRA niet expliciet heeft verklaard dat het CBD dat wordt gebruikt als een "voedingssupplement" een handelsvergunning vereist, is de aankoop van CBD in orde.

CBD in Spanje

Is het CBD legaal in Europa? Het antwoord, land per land.


Spanje en Europa hebben enige regelgeving krachtens EU-wetgeving die een beperking oplegt aan de manier waarop boeren hennep moeten telen. Bovendien zijn beperkingen voor het telen van industriële hennep beperkt tot 0,2% THC als ze droog zijn. Omdat CBD geen psychoactieve drug is, valt het niet onder de 1971 VN-Verdrag inzake psychotrope stoffen. Als gevolg hiervan is CBD legaal en is THC illegaal.

Het CBD in Italië

In de 1940-jaren was Italië de op één na grootste producent van industriële hennep - net achter de Sovjet-Unie. Van 2017, het Italiaanse wetnummer 242 startte de "bepalingen ter bevordering van de teelt van industriële hennep". Industriële hennep mag worden geteeld als het THC-gehalte 0,6% of minder is.
Deze wet werd gelanceerd met de bedoeling een historische comeback te maken voor de industriële teelt van hennep- en CBD-producten die minder dan 0,6% THC bevatten.

CBD in Zwitserland

In 1951 is de federale wet inzake verdovende middelen en psychotrope stoffen (cc 812.121) samengesteld en van 2018, de wet blijft van kracht. Deze wet bepaalt dat elke hennepplant met een totaal gemiddeld THC-gehalte van 1,0% of minder toegelaten en legaal wordt. Als je hennep meer dan 1,0% van de gemiddelde totale THC bevat, is het illegaal.

Net als bij deze verordening is er geen expliciete wet die stelt dat CBD (cannabidiol) niet is toegestaan. Daarom is het toegestaan, als er geen wetgeving is die een specifieke stof verbiedt, Zwitserland is lid van de Europese Vrijhandelsassociatie (EVA) en heeft deelgenomen aan de onderhandelingen over de overeenkomst. over de Europese Economische Ruimte (EER) met de Europese Unie.

Het CBD in Oostenrijk

De Oostenrijkse wet voorziet alleen in een beperking van "psychotrope" cannabis. Geciteerd in de Oostenrijkse wet inzake verdovende middelener is geen beperking op CBD in Oostenrijk. Aangezien CBD niet psychoactief is, is CBD legaal in Oostenrijk.

Het CBD in België

volgens de Federal Drug Note of Belgium, cannabisbeperkingen op de consumptie beperken je tot 3 gram cannabis of minder. De productie, distributie en verkoop van therapeutische cannabis is echter nog steeds verboden. Na vele discussies die momenteel in het land plaatsvinden, lijken het CBD en zijn olie illegaal ....

CBD in Bulgarije

Bulgaarse wet inzake de controle op verdovende middelen en precursoren geeft aan dat bepaalde beperkingen van toepassing zijn op verschillende cannabistoepassingen. De hennep met een THC-snelheid van min 0,2% THC is altijd legaal geweest - op een bepaald niveau. Aangezien er geen beperkingen zijn voor hennepproducten, is CBD legaal.

Het CBD in Kroatië

Is het CBD legaal in Europa? Het antwoord, land per land.

Kroatië verbouwt industriële hennep op grote percelen. CBD-hennep is legaal om te importeren en te kopen in Kroatië. Je kunt ook hennep laten groeien in Kroatië.

Het CBD in de Republiek Cyprus

Volgens de wetten van de Republiek Cyprusals THC-concentraties 0,2% niet overschrijden, is productie toegestaan.
CBD is legaal als het afkomstig is van industriële hennep en de limieten van THC respecteert.

Het CBD in de Tsjechische Republiek

Zijn er beperkingen of is CBD-olie legaal in Tsjechië? Volgens de Tsjechische wetTHC in cannabis heeft een wettelijke limiet van 0,3%. Dus ja, CBD-olie is legaal.

Het CBD in Denemarken

Volgens de Deense wetcannabisgebruik is beperkt tot medische en wetenschappelijke doeleinden. Een recent rapport is gepubliceerd en legalisatie voor meer medische toegang kan veranderen. Volgens de huidige wetgeving moet je een doktersrecept hebben om cannabis in welke vorm dan ook te gebruiken. Daarom is CBD in Denemarken momenteel alleen beschikbaar als u een arts heeft die u toestemming geeft.

Het CBD in Estland

Volgens de Estse wet, psychofarmaca zijn illegaal. Omdat CBD niet psychoactief is, is het juridisch bruikbaar.

Het CBD in Finland

Is het CBD legaal in Europa? Het antwoord, land per land.

Finse wetgeving, op psychoactieve stoffen is beperkt. Maar het CBD is legaal omdat het niet psychoactief is. Het staat niet op een lijst als een verboden stof, noch de olie ervan.

Het CBD in Griekenland

Is het CBD legaal in Europa in 2018?

Volgens de Griekse wettenCBD van hennep is uitgesloten van drugsbestrijding. CBD is legaal als er minder dan 0,2% THC is.

Het CBD in Hongarije

Is het CBD legaal in Europa? Het antwoord, land per land.

Volgens de Hongaarse wetcannabis met minder dan 0,2% THC wordt als hennep beschouwd. Wetten beperken CBD niet expliciet; Daarom is CBD legaal in Hongarije.

Het CBD in Ierland

Is het CBD legaal in Europa? Het antwoord, land per land.

Volgens Ierse wettencannabisvariëteiten met 0,2% THC of minder zijn toegestaan. Als uw CBD-olie minder dan 0,2% THC bevat, is deze volgens de EU-wetgeving legaal.

Het CBD in Letland

Is het CBD legaal in Europa? Het antwoord, land per land.

Volgens de Letse wetten, Indiase cannabis is niet toegestaan ​​voor teelt of groei. Hier wordt echter hennep gekweekt voor de productie van vezels en zaden. Out, het CBD is niet expliciet verboden, dus de olie is legaal "e.

Het CBD in Litouwen

Is het CBD legaal in Europa? Het antwoord, land per land.

Volgens de Litouwse wetgeving kan hennepteelt worden gedaan vanuit 2014. Aangezien de industriële cultuur van hennep legaal is, is het CBD ook legaal omdat het niet expliciet verboden is.

Het CBD in Luxemburg

Is het CBD legaal in Europa? Het antwoord, land per land.

Volgens de Luxemburgse wet, cannabis is legaal als het lager is dan 0,3% THC. Het CBD in Luxemburg is legaal.

Het CBD op Malta

Is het CBD legaal in Europa? Het antwoord, land per land.

De Maltese wetten hebben in 2015 een aantal beperkingen opgelegd aan cannabis en CBD. Volgens de Maltese wet, elke cannabinoïde geëxtraheerd uit elke vorm van cannabis (marihuana of hennep) Update van de Drug Dependence Law van 2018. Deze wet legaliseert medicinale cannabis alleen voor gebruik op recept. Als u een recept van een arts heeft, kunt u legaal CBD gebruiken op Malta.

Het CBD in Polen

Is het CBD legaal in Europa? Het antwoord, land per land.

Volgens de wetten in Polen, er zijn geen beperkingen in de wetgeving die het gebruik van CBD verhinderen. Hennepstammen met minder dan 0,2% THC werden in Polen geteeld. En voor honderden jaren. Geen enkel beleid verbiedt het gebruik van hennep in Polen. CBD-olie is daarom legaal.

Het CBD in Portugal

Is het CBD legaal in Europa? Het antwoord, land per land.

In de Portugese wet is er geen expliciet verbod op het CBD. Aangezien er geen expliciete beperking is, is CBD-olie legaal in Portugal.

Het CBD in Roemenië

Is het CBD legaal in Europa? Het antwoord, land per land.

In verslagen over de Roemeense wetgeving, geen expliciet verbod op CBD-hennep. Aangezien er geen expliciet verbod op CBD-olie bestaat, is het legaal in Roemenië.

De CBD in Slowakije

Is het CBD legaal in Europa? Het antwoord, land per land.

Volgens de Slowaakse wetgeving staat het CBD op de lijst van psychoactieve verdovende middelen van "2 Group". Vanaf nu is de Slowaakse wet duidelijk en verklaart hij dat het CBD en zijn olie illegaal zijn.

Het CBD in Slovenië

Is het CBD legaal in Europa? Het antwoord, land per land.

De Sloveense wetgeving onthult dat industriële cannabis vrijgesteld is van de wet. De teeltwetgeving vereist een lage THC van minder dan 0,2%. CBD-olie is legaal in Slovenië voor consumptie.

Het CBD in Zweden

Is het CBD legaal in Europa? Het antwoord, land per land.

Volgens de Zweedse wethennep is geen cannabis of THC. Omdat CBD niet voorkomt op de lijst van verboden stoffen, is CBD legaal in Zweden.

Is CBD-olie legaal in de rest van Europa?

Is de cannabinoïde CBD legaal in Europa in 2018? Volgens de EU-wetgeving (Europese Unie) is hennep die is geteeld voor "vezels" legaal als het THC-gehalte (tetrahydrocannabinol) niet hoger is dan 0,2% of minder. Deze verordening werd gespecificeerd in Verordening (EG) nr. 1672 / 2000 van het bestuur van 27 juli 2000.

CBD is legaal grotendeels te danken aan de teelt van Europese hennepvezels, boven het microscopische deel van een hennepvezel

Hennepvezel wordt gebruikt om garen, filament, textiel te maken. Het wordt ook vervaardigd als voedingsstoffen, waaronder cellulose, lignine en pectine. Hennepvezel bevat CBD (cannabidiol) en moet voldoen aan de wet die THC-limieten regelt. Daarom, als uw hennep CBD voldoet aan de Europese wetgeving, is het legaal.

Tags: DuitslandOostenrijkBelgiëBulgarijehennepChypreCroatieDanemarkSpanjeEstlandEuropaFinlandFrankrijkGrèceHongrieIrlandeItaliëLetlandLitouwenLuxemburgMaltaPays-BasPolognePortugalTsjechische RepubliekRoemeniëSlowakijeSlovénieSuedeZwitserlandUK