dichtbij
Medische kledij

Epidiolex, voor de behandeling van epilepsie, het eerste door de FDA goedgekeurde cannabisgeneesmiddel

CBD Epidiolex
Blog-Cannabis

Voor de eerste keer heeft de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) een medicijn goedgekeurd dat is gemaakt van cannabis.

Epidiolex behandelt ernstige vormen van epilepsie bij kinderen met CBD. Nu de FDA het heeft gevalideerd, moet de DEA (Drug Enforcement Administration) deze vorm van cannabis opnieuw kwalificeren voordat het medicijn op de markt beschikbaar is.

Epidiolex: een herclassificatie die de DEA nodig heeft

Inderdaad, bijna een halve eeuw heeft de DEA cannabis ingedeeld in de lijst van geneesmiddelen uit Schedule I. Het wordt op dezelfde manier beschouwd als heroïne en LSD. Ter vergelijking: cocaïne en methamfetamine zijn Schedule II-geneesmiddelen. Bijlage I-geneesmiddelen "worden niet geacht een medisch gebruik te hebben dat momenteel wordt geaccepteerd en hebben een groot potentieel voor misbruik."

Als gevolg hiervan is het voor wetenschappers uiterst moeilijk om de stof te onderzoeken en mogen farmaceutische bedrijven deze niet gebruiken.

Maar nu, de FDA heeft Epidiolex goedgekeurd als een medicijn. Epidiolex bevat cannabidiol of CBD, dat als een olie wordt toegediend.

als gelezen Medische legalisatie in West Virginia

Volgens DEA-woordvoerder Melvin Patterson had de regering overwogen de CBD opnieuw te classificeren en "de bevindingen van de FDA over Epidiolex zullen zwaar wegen op het besluitvormingsproces."

Er is echter geen update over de vraag of de goedkeuring het schema voor de voorgestelde herindeling zal wijzigen. De DEA kan het CBD eenvoudigweg herclassificeren, maar de cannabis zelf in bijlage I laten.

Om dit probleem beter te begrijpen, is het een federale beslissing die van toepassing is op het hele grondgebied. Het legalisatieproces dat we in de VS waarnemen, is niet federaal, maar afhankelijk van elke staat. Elke beslissing op federaal niveau is daarom fundamenteel.

Epidiolex behandelt twee vormen van epilepsie, het syndroom van Dravet en het syndroom van Lennox-Gastaut, die zelden reageren op een conventionele behandeling.

GW Pharmaceuticals produceert dit geneesmiddel. Klinische onderzoeken hebben aangetoond dat kinderen die Epidiolex innamen ongeveer 40% minder aanvallen per maand hadden.

Een terugkeer van onderzoek naar cannabis

Deze beslissing betreft echter "een enkelvoudige verbinding die afkomstig is van de plant en goedkeuring heeft gekregen voor twee zeer specifieke vormen van epilepsie", aldus Friedman. Deze universitair hoofddocent neurologie bij het uitgebreide epilepsiecentrum van NYU Langone is co-auteur van een onderzoek naar Epidiolex om het syndroom van Dravet te behandelen.

als gelezen Schotland stemt ja tegen medicinale cannabis

Maar artsen kunnen ongepast gebruik voorschrijven voor andere vormen van epilepsie. De FDA-goedkeuring zou dus een domino-effect kunnen hebben dat leidt tot de herclassificatie van de DEA. Het eerste gevolg: een opleving van cannabisonderzoek in de VS.

Ontdek de nieuwe op cannabis gebaseerde medicijnen

Tags: EpilepsieLoizoeken