dichtbij
Cultuur en groei

Tips voor een efficiënte bewatering van uw planten

Blog-Cannabis

Planten hebben water, zonlicht, voedingsstoffen en lucht nodig om te groeien. Het is waarschijnlijk het moeilijkst om de cannabisplant goed te bewateren.

Er is geen exacte wetenschap over het bewateren van een marihuana-plant, en omdat de meeste groeimedia je ervan weerhouden de wortels te observeren, kun je niet direct weten wat er aan de hand is. onder de grond. Als het spoelen (spoelen) wordt populair, het is noodzakelijk om het water geven stroomopwaarts te regelen. Er zijn er echter een aantal producten en strategieën dat kan u helpen uw tuin gezond en goed gehydrateerd te houden.

Enkele elementen om water geven te optimaliseren

1. perliet

Perliet komt van obsidiaan dat een vulkanisch glas is. Het wordt geproduceerd wanneer de obsidiaan wordt verwarmd tot een hoge temperatuur en vervolgens uitzet. Het is licht, poreus en organisch. Dit maakt het een uitstekende aanvulling op uw bodem omdat het voorkomt dat de grond samenklontert en een goede zuurstofstroom bevordert.

2. "Smart Pots"

"Smart Pots" zijn potten gemaakt met canvas. Weefselcontainers helpen de wortels ademen, laten warmte ontsnappen en water stromen. Al deze kenmerken houden rechtstreeks verband met het verbeteren van de kwaliteit van de wortels en hoe ze worden geïrrigeerd.

3. Druppellijn

Met de druiplijnen kunt u de planten consistent water geven en het water gelijkmatig door de pot verdelen. Ze voorkomen ook dat je op het water terechtkomt als je water geeft. Als je je pot met water overstroomt, zal het perliet naar de oppervlakte stijgen waar het nutteloos is. Druppelsystemen helpen ook verdamping te voorkomen bij tuinieren in een warm klimaat.

4. timer

Het is van cruciaal belang om te meten hoeveel water u aan uw planten geeft. Als je de stroom van je irrigatiesysteem bepaalt, kun je een timer instellen om te weten wanneer het tijd is om naar de volgende pot te gaan, waarbij je ervoor zorgt dat elke pot dezelfde hoeveelheid water ontvangt.

als gelezen
Australië geeft toestemming voor de teelt van medicinale marihuana

Hoe vaak moet u cannabisplanten water geven?

De hoeveelheid water die uw planten nodig hebben, varieert altijd met de grootte, temperatuur, gezondheid en groeifase.

Een ondergewaterde plant lijkt verdord en zwak. De overbelaste planten zien eruit als degenen die niet genoeg zijn, maar de uiteinden van de bladeren zullen buigen alsof ze het water uit de pot ontvluchten. Het is duidelijk dat u niet wilt dat uw planten in een van deze twee omstandigheden vallen, maar als u uw besproeiingsschema bepaalt, kunt u ze beter niet te veel water geven om ze te veel water te geven. Wortels hebben zuurstof nodig om te overleven en gelukkig te zijn.

Als je denkt dat je cannabisplant misschien dorst heeft, neem dan de tijd om te observeren:

  • Zijn de bladeren helder?
  • Zijn ze rigide en sterk?
  • Hoe is de aarde?

Als de grond droog is wanneer je je vinger in de grond van een paar knokkels duwt en de plant zwak lijkt, is het tijd om water te geven. Het gewicht van de pot kan ook een indicator van hydratatie zijn, als het licht genoeg is om te worden getild. Besteed in het ideale geval aandacht aan de timing en geef uw plant water voordat hij minder helder lijkt. Een cyclus tussen nat en droog is nodig om de wortels te laten groeien en dieper in de pot te penetreren.

Is uw afvalbak in de juiste maat?

Om cannabisplanten goed te hydrateren, moet de tank de juiste maat hebben; een plant kan geen water drinken als zijn wortels het niet bereiken. Wanneer de plant niet al het water kan drinken, rot het en verdampt het langzaam. Dit is goed voor ongedierte, schimmels en wortelrot.

als gelezen
Biochar een wonder van permacultuur voor bodemvruchtbaarheid

Planten moeten beginnen in 2,5 cm × 2,5 cm-kubussen en vervolgens overschakelen naar 10 cm × 10 potten cm, dan 2,5 liters, 11 liters, etc. Planten zijn klaar om te worden getransplanteerd als een gezonde wortelstructuur de grond omvat. Transplantatie is een goede gelegenheid om de kwaliteit van je wortels te zien. Witte en glanzende wortels, met een dikke en sterke structuur, zijn een teken van correct water geven.

Hoeveel moet u cannabisplanten spuiten?

Wacht tot de grond droog is voordat je weer water geeft. Als u niet zeker bent van uw vermogen om te vertellen wanneer het tijd is om weer water te geven, wacht dan tot u de eerste stadia van onderwatergebruik ziet en breng dan onmiddellijk water aan.

Maak aantekeningen, doe berekeningen en zet je planten op een gietschema. Het definiëren van een cyclus waarbij de plant elke twee of drie dagen moet worden bewaterd, is ideaal. Naarmate de planten groeien, zal hun behoefte aan water toenemen. Wanneer u de hoeveelheid water verhoogt die u uw planten geeft, gebeurt het vaak dat ze een aanvulling nodig hebben tussen hun wateringen; Spuit gewoon en verhoog dan de hoeveelheid water die je krijgt tijdens het water geven.

Degenen die te veel steen doen hebben de neiging om hun planten te veel water te geven. Cannabisplanten zijn net als elke andere plant: ze kunnen een overstroming aan als een watertekort, dus neem de tijd om het ideale besproeiingsschema te bepalen. Hoe eerder u het perfecte moment vindt, hoe eerder u de planten ziet bloeien.

Tags: Landbouw / Grow