dichtbij
legalisatie

San Francisco zal duizenden criminele records wissen voor cannabisgebruikers

Voor de eerste keer in de Verenigde Staten heeft het parket van San Francisco amnestie aangekondigd voor sommige 3 000-strafregisters. Ze hebben betrekking op de inwoners van de stad sinds 1975 voor kleine marihuana-overtredingen.

San Francisco zal het nieuwe activeren Californische wetgeving met terugwerkende kracht, wat leidde tot de onderdrukking van duizenden strafrechtelijke procedures die zich in de afgelopen 40-jaren hadden verzameld voor het bezit of gebruik van cannabis.

Districtsadvocaat George Gascon heeft aangekondigd op maandag dat de amnestie tientallen jaren zou beslaan.

Deze beslissing zal leiden tot de vrijlating van duizenden ingezetenen die in het verleden een aanklacht hebben ingediend en niet langer het vooruitzicht schaden om een ​​baan te vinden en in aanmerking te komen voor overheidsuitkeringen.

"Een strafrechtelijke veroordeling kan een belemmering vormen voor werkgelegenheid, huisvesting en andere subsidies", stelt hij.

In plaats van dit proces aan de rechtbank over te laten, kondigde Gascon aan dat het San Francisco District Attorney's Office het voor zijn inwoners zou doen. Dit bespaart tijd en geld.

Elimineer minder belangrijke gevolgtrekkingen

Volgens Gascon zal de Claims Department meer dan 3 000-cannabiskosten van 1975 verwijderen. Officieren van justitie zullen zaken beoordelen en, indien nodig, 4 940-kluisjes worden opnieuw geëvalueerd.

"In plaats van te wachten tot mensen een petitie ondertekenen voor de gemeenschap om te eisen, hebben we besloten om het zelf te doen," zei hij. "We geloven dat dit het juiste is om te doen, dus we doen het."

Degenen die een criminele geschiedenis hebben, ongeacht cannabis, hebben echter geen recht op een dergelijke remedie. De afschaffing van lichte vergrijpen zal de prioriteit zijn.

"We hebben nog veel werk te doen en we zullen de situatie vanaf het begin van het werk beter kunnen beoordelen en ik hoop dat de gekozen vertegenwoordigers hetzelfde pad zullen volgen," zei Mr. Gascon.

Inwoners van Californië hebben de volledige legalisatie van cannabis bevestigd in een 2016-referendum. Dit betreft ook de opening van de winkels. Sinds het begin van het jaar zijn er tientallen winkels geopend en is ook de juridische handel in San Francisco begonnen.

Tags: gerechtigheidUS