dichtbij
Wetenschap

Vind de juiste soort voor uw DNA

Chemicushanden die DNA-reageerbuizen, DNA-helix modelachtergrond houden
Blog-Cannabis

Iedereen reageert op verschillende manieren op cannabis. Maar nog interessanter: iedereen kan meer of minder sterke gevoelens hebben, afhankelijk van de soort.

De plant en de consument zijn twee puzzelstukken: je moet de juiste match vinden. Strain Genie zegt te zoeken naar de cannabis die bij je past. Hun slogan is simpel: "Cannabis is complex. Jij ook. "Maar wat is het echt?


De manier om iemands cannabis te kiezen is lang geleden een weerspiegeling geweest van een restaurantmenu geschreven in een onbekende taal.

U kiest uiteindelijk een gerecht zonder te weten of het kruidig ​​was of niet, of het producten bevatte die u goed verteren, of het vrij was van allergenen waarvoor u gevoelig zou zijn, enz.

Te vaak kan één soort geschikt zijn voor één persoon, omdat hij totaal niet geschikt is voor een ander. Kortom, het was een echt Russisch roulette spel.

Natuurlijk spelen sommige aspecten van je levensstijl, zoals de hoeveelheid beweging die je doet, je slaappatroon en je dieet, allemaal een rol in hoe je op een bepaalde dag op een cannabisproduct zult reageren. De meest kritieke factor is echter de samenstelling van uw endocannabinoïdesysteem: de chemicaliën en neuronen in uw hersenen en lichaam die reageren op cannabinoïden.

Het DNA bevat specifieke instructies over hoe uw endocannabinoïde systeem "bekabeld" is in vergelijking met andere mensen.

Een snelle introductie tot DNA

DNA (deoxyribonucleïnezuur) is een lange molecule die instructies bevat voor het bouwen van elk deel van een organisme. DNA is samengesteld uit vier verbindingen die paren: (A) Adenine, (T) Thymine, (C) Cytosine en (G) Guanine. 99,5% van de combinaties van basenparen waaruit mensen bestaan, zijn identiek van persoon tot persoon. Het verschil van 0,5% maakt jou uniek. Varianten zijn de genetische verschillen waaruit dit 0,5% bestaat.

Veel lezers kunnen bekend zijn met de term 'gen', dat is gewoon een deel van het DNA dat de code van vervaardiging en organisatie van specifieke moleculen bevat die kunnen dienen als bouwstenen voor verschillende delen en functies van een bepaald gen. lichaam. Varianten in specifieke genen zijn geïdentificeerd als de determinanten van duizenden verschillende kenmerken, variërend van het al dan niet aanwezig zijn van blauwe of groene ogen tot de aanwezigheid of afwezigheid van spierdystrofie. Naarmate er nieuw onderzoek wordt uitgevoerd naar cannabis en het lichaam, beginnen steeds meer genetische verbanden te ontstaan ​​die uw reactie op cannabis kunnen voorspellen.

Cannabis en je DNA

Met genen die instructies bevatten voor het maken van enzymen en eiwitten waaruit alle bestanddelen van je hersenen en lichaam bestaan, kun je gemakkelijk zien hoe dit je endocannabinoïdesysteem en, later, je ervaring met cannabis kan beïnvloeden. . Een extreem voorbeeld is Clinical Endocannabinoid Deficiency (CECD) - een genetische ziekte waarbij het lichaam van de drager veel minder cannabinoïden en endogene receptoren produceert dan een gezond persoon. CECD heeft een duidelijk verband tussen DNA en cannabisgebruik: als u een CECD-gen hebt, heeft u veel meer cannabis nodig om dezelfde effecten te bereiken als een persoon zonder dit gen. Andere genetische verbanden die uw reactie op cannabis voorspellen, zijn mogelijk iets meer verraderlijk.

als gelezen
Gourmet Cannabis: de geheimen van groen koken

Neem de genen CYP2C9 en CYP2C19 bijvoorbeeld; ze coderen voor een enzym dat afbreekt THC en CBD respectievelijk. Varianten van deze genen kunnen de enzymen die ze aanmaken tot 30% minder effectief maken. Dit betekent dat consumenten met deze varianten minder effectief zijn in het afbreken van THC en CBD. Dit afbraakproces is een kritieke variabele waarmee rekening moet worden gehouden bij het innemen van chemicaliën. Sommige geneesmiddelen richten zich specifiek op dit systeem van decompositie door geneesmiddelen te maken die de afbraak van endogene chemicaliën remmen, zodat ze langer effectief kunnen blijven en "meer" van het beoogde resultaat produceren.

Bijvoorbeeld, SSRI (selectieve serotonine heropname remmers, de belangrijkste farmaceutische antidepressiva) vertragen de afbraak van serotonine (een neurotransmitter positieve stemmingsstabilisator) in de synaps (de kleine opening die de overdracht van neurotransmitters maakt door neuronen), die serotonine (die meestal minder aanwezig in depressieve populaties) kunnen blijven handelen en geeft een persoon "gelukkiger". Evenzo zal de langzame afbraak van THC betekenen dat de gebruiker zal voelen "hogere" langer. Helaas, dit kan ook slaperigheid veroorzaken bij gebruikers van de variant tot drie dagen na de eerste consumptie.

Natuurlijk, een overzicht van de varianten en CYPC9 CYP2C19 bezit een persoon kan helpen gids doseren patronen en categorieën van producten om te kiezen (bijvoorbeeld kiezen voor een spray in plaats van eetbaar product de aantasting sub- optimaal, aangezien de meeste van de schade als gevolg van de lever). De informatie op het metabolisme aangewakkerd de ontluikende terrein van de farmacogenetica, waar artsen kiezen voor een persoonlijke benadering van farmaceutische geneesmiddelen op basis van DNA van de patiënt.

DNA-analyse voor gepersonaliseerde consumptie

Gezien de werkzaamheid van cannabis als een therapeutische optie voor een breed scala aan aandoeningen en ziekten, en de betrouwbaarheid van DNA om de waarschijnlijkheid te bepalen dat een individu een bepaalde ziekte zal ontwikkelen, is het vanzelfsprekend dat rekening wordt gehouden met predisposities gebruikers kunnen hun keuze voor cannabisproducten optimaliseren. Met tienduizenden producten en cannabissoorten op de legale markt worden consumenten geconfronteerd met de complexiteit van opties met verschillende verhoudingen van cannabinoïden en terpenen - de meest kritische variabelen voor het bepalen van de verschillende effecten en voordelen medische cannabis.

Zo'n productassortiment, gecombineerd met het begrip van zijn DNA, maakt een gepersonaliseerde selectie van producten mogelijk door de punten te verbinden tussen de verschillende zoekresultaten. Een groot aantal genen kan bijvoorbeeld een persoon vatbaar maken voor de ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer en dementie. Aan de andere kant van de vergelijking hebben studies aangetoond dat pineen (een terpeen dat voorkomt in cannabis en andere planten zoals pijnbomen) een neuroprotectief effect heeft dat specifiek het geheugen verbetert. Cannabisgebruikers met dergelijke aanleg zouden geadviseerd worden preventieve gezondheidsmaatregelen te nemen door systematisch producten te kiezen met een hoog pineengehalte. Er zijn vergelijkbare associaties bij gebruikers die schizofrenie ontwikkelen of die psychotische episodes hebben, terwijl producten met een laag THC-gehalte en een hoog MCI-gehalte antipsychotische effecten kunnen hebben. Een soortgelijke redenering geldt voor mensen met een hoog risico op kanker die in staat zijn te profiteren van producten met een hoog THC-gehalte aan kanker.

als gelezen
Het eerste veganistische en vegetarische restaurant op basis van CBD wordt geopend in het Verenigd Koninkrijk

Terwijl de verordening gaat om wetenschappers toegang tot cannabis voor onderzoeksdoeleinden, andere kennis die kan helpen om de effectiviteit van cannabisgebruik vast te stellen op het individuele niveau zijn zeker aan de horizon. Andere wegen moeten ook een overzicht van andere aspecten van het gebruik van cannabis. Bijvoorbeeld, heeft een nieuw onderzoek zelfs onthuld 2018 35 genen die je 11% meer kans op een consument van cannabis en onthulde een interessante overlap in het gebruik van cannabis met een gen (CADM2) die altijd in verband gebracht met het nemen van risico. Dergelijke informatie, in combinatie met genen die individuen misbruik predisponeren, kunnen worden gebruikt om de geprogrammeerde tolerantie onderbrekingen leiden.

Wat de toepassing ook is, aanvullend onderzoek naar DNA, cannabinoïden en terpenen belooft de gepersonaliseerde cannabisaanpak te verfijnen waar alle consumenten rekening mee moeten houden.

Weten hoe je de juiste stam in je DNA kunt vinden

Het menselijk lichaam heeft miljoenen cellen die reageren op cannabis. Het endocannabinoïde-systeem werkt op heel verschillende manieren, afhankelijk van de persoon.

Weten hoe het eigen systeem interageert met cannabismoleculen is essentieel. We hadden al aangegeven hoe het bestaat 3 types genetische profielen die THC anders transformeren.

Dit is om nog een stap verder te gaan.

Het doel is niet om eenvoudig te bepalen hoe zijn lichaam cannabismoleculen metaboliseert. Stam Genie analyseert het DNA en selecteert de op cannabis gebaseerde producten die perfect bij elk genoom passen.

Realiseer je dat iedereen anders is

Degenen met een bepaald type gen (of "allelvariant") reageren bijvoorbeeld niet goed op eetbare cannabis ("eetwaren").

"Individuen met deze allele variant hebben hepatische enzymatische metabolisme aangetoond die het vermogen van THC om goed te ontleden in voedsel aantast." precies gaat men bij Strain Genie.

Daarom, als u dit type genen heeft, wordt het aanbevolen om "eetwaren" te vermijden.

En als Strain Genie ontdekt dat u een verhoogd risico hebt op het ontwikkelen van ziekten zoals de ziekte van Alzheimer, zult u worden geassocieerd met cannabissoorten die het geheugen verbeteren.

Het begint allemaal met een DNA-test

Om de mate van compatibiliteit met deze of gene stam te bepalen, moet een DNA-test worden uitgevoerd. Veel bedrijven, zoals 23andme of Ancestry.com, bieden dit type service.

Zodra de resultaten zijn ontvangen, hoeft u ze alleen maar over te zetten naar Stam Genie voor een analyse. Het examen is echter niet gratis en kost 30-dollars.

Nog subtieler, deze service is eigenlijk gekoppeld aan WhoahStork, dat in Californië, maar ook in Colorado, Nevada en Oregon als online marktplaats en partner in de kliniek opereert. Het doel is om, na het bepalen van het genetische profiel, de cannabis direct thuis te verkopen en af ​​te leveren.

Tags: DNAVoedings-Génétique