dichtbij
Sante

Het substitutie-effect: Cannabis vermindert het gebruik van geneesmiddelen op doktersvoorschrift tot 17

Meer cannabis = minder medicijnen. Volgens een nieuwe studie vermindert cannabis het gebruik van opioïde medicatie tot 17-tijden.

Elk jaar verbinden nieuwe studies het gebruik van cannabis en een vermindering van het gebruik van opioïde drugs. Deze statistiek, die wordt herhaald in alle onderzoeken die deze onderzoeken, lijkt de belangrijkste reden te zijn voor de bezorgdheid van farmaceutische bedrijven over de verspreiding van het gebruik van plantcomponenten.

Een nieuwe studie uitgevoerd door de Universiteit van New Mexico, in de Verenigde Staten en op 66-patiënten (mannen en vrouwen van 54 jaar met chronische pijn, die regelmatig opioïden gebruikten om deze pijn te behandelen) onthult dat zevenendertig van de patiënten begon cannabis te ontvangen tussen 2010 en 2015, terwijl de resterende 29-patiënten van 60 nog steeds medicijnen slikten. Onder degenen die niet werden behandeld met cannabis, steeg het percentage drugsgebruik met 10%. De resultaten tonen aan dat cannabis een mogelijke oplossing is voor medische ontwenning.

Het substitutie-effect

Welk resultaat na de 21-maand van de behandeling? Patiënten die cannabis gebruikten, hadden 17 keer eerder geneigd te stoppen met het gebruik van opioïden. Ze hadden ook vijf keer meer kans om de dosis opioïden die ze gebruikten te verminderen.

Gemiddeld namen diegenen die met cannabistherapie begonnen hun dosis met de helft terug. Bij patiënten die geen medicinale cannabis hebben gekregen, is het gebruik van opioïde drugs met meer dan 10% toegenomen.

Het gebruik van cannabis heeft ook een positief effect gehad op het leven van patiënten. De meeste meldden verbeterde niveaus van activiteit, sociaal leven en concentratie. Geen van de patiënten behandeld met cannabis meldde een negatief effect.

Na anderhalf jaar cannabisbehandeling stopte 40,5% van de patiënten met de behandeling met opioïden.

"Als cannabis kan worden gebruikt als een substituut voor opioïde geneesmiddelen die op zijn minst op recept verkrijgbaar zijn voor sommige patiënten, dan moeten wetgevers en het medische systeem overwegen cannabis te gebruiken als een middel om de opioïde epidemie aan te pakken," schrijven de onderzoekers.

Intrekking van drugs met cannabis

Dit gemeenschappelijke verschijnsel van verminderd gebruik van opiaat drugs als gevolg van het gebruik van cannabis wordt genoemd in het professionele "substitutie-effect".
Dit "substitutie-effect" is, naar de mening van de onderzoekers, een echt potentieel hulpmiddel voor de ontgifting van opioïde geneesmiddelen.
In een nieuw artikel van een onderzoeker van het Addictions Study Centre van British Columbia in Canada, een paar weken geleden gepubliceerd in het Harm Reduction Journal, probeerde de auteur de mogelijkheid te onderzoeken cannabis te gebruiken als een behandeling voor opioïde afhankelijkheid.

De onderzoeker, Philippe Lucas stelt drie belangrijke operaties voor om cannabis voor therapeutische doeleinden te gebruiken om het gebruik van opioïden te verminderen en de cyclus van achteruitgang in ernstige afhankelijkheid van opioïden te stoppen:

1: voordat u begint met een opioïdenbehandeling voor de behandeling van chronische pijn.
2.Als een strategie om het gebruik van opioïden te verminderen bij patiënten die al opioïden gebruiken.
3.Als adjuvante therapie voor methadon- of suboxontherapie

Noord-Amerika ervaart een opioïde overdosiscrisis. Deze resultaten suggereren dus de mogelijke rol van cannabis bij de vermindering van opioïden. Interventies die het risicoverminderende potentieel van het cannabis substitutie-effect testen, bleven tot nu toe echter ontbreken.

Conclusie

Bureaucratische, wettelijke en ideologische obstakels voor deze interventies bestaan ​​ongetwijfeld in sommige rechtsgebieden. Het is echter bemoedigend om erkenningen te zien van de mogelijke effecten van medicinale cannabis op het gebruik van opioïden van traditioneel conservatieve organisaties zoals het National Institute on Drug Abuse (NIDA), die onlangs erkende groeiende wetenschappelijke steun voor het substitutie-effect op zijn website.

"Onderzoek naar de effecten van cannabis op het gebruik van opioïden bij patiënten met pijn is beperkt ... de gegevens suggereren dat medicamenteuze behandeling de opioïde dosis die nodig is om pijn te verlichten, kan verminderen."

De introductie van steeds krachtigere opioïden zoals fentanyl en carfentanil op de markt ongeoorloofde drugs en de dagelijkse toename van opioïde overdoses benadrukt de onmiddellijke behoefte aan innovatieve korte en lange termijn programma's onderhoud van heroïne, sites met toezichthoudende consumptie, decriminalisering verslaving, voorlichting naar een groter bewustzijn van de potentiële schade die aan het recept is verbonden en misbruik van opioïden.

Het groeiende aantal onderzoeken ter ondersteuning van het medisch gebruik van cannabis als toevoeging of substituut voor opioïden creëert een op feiten gebaseerde reden voor overheden en zorgaanbieders.

Tags: AddictiondrugbijwerkingenopioïdenVervanging