dichtbij
CBD

CBD-bestand: sommige verwarringen beter begrijpen

Hoe de tweede bekende component van cannabis, de CBD, is een symbool van gezondheid geworden

In een context van onderzoek en legaliteit in veel landen neemt het percentage van het gebruik door inhalatie, olie, cosmetica en voedingssupplementen met de dag toe. Aan de andere kant zijn er degenen die er al aan werken om het onder de term 'drug' te definiëren, wat de huidige vrije handel volledig zou kunnen stoppen?

Om ons te lokaliseren

Le THC, geïdentificeerd in 1964 door de leraar Rafael Meshoulam, is veel bekender en bekender dan zijn niet-psychoactieve broer de cannabidiole aka de CBD. De laatste werd iets eerder in de 1940-jaren door de dokter geïdentificeerd Roger Adams evenals zijn cannabinoïde "kleine broertje" de CBN .

Onder 133 cannabinoïden tot nu toe geïdentificeerd heeft het CBD de bijzonderheid dat het wordt gebruikt om verbinding mee te maken speciale ontvangers : het endocannabinoïde systeem (CB1 en CB2). Het hecht zich aan de belangrijkste organen van het menselijk lichaam zoals de hersenen, het ruggenmerg, het spijsverteringsstelsel en in een veelheid van andere organen. Het werkt op de werking van de zogenaamde organen, maar ook op de menselijke gezondheid, zodat de wetenschap het nog steeds niet volledig kan begrijpen.

2 Typen hennep

Industriële hennep en medische hennep zegt cannabis elk produceert CBD maar niet in dezelfde hoeveelheid. Recente studies over de voordelen van dit onderdeel hebben geleid tot de ontwikkeling van CBD-rijke cannabissoorten. Deze planten kunnen een niveau van 15% bereiken in vergelijking met hennepplanten die meestal tussen 2% en 4% liggen

Deze twee categorieën worden gebruikt om te produceren olieverf, crèmes, capsules, mineraalwater en zelfs kristallen extracten ophouden 99% van CBD.

Het meest voor de hand liggende voordeel van CBD is dat het niet psychoactief is, althans voor diegenen die niet geïnteresseerd zijn in de "high" van een gewricht. Het is veel gebruiksvriendelijker en past gemakkelijk in een normatieve levensstijl.

Dit is een dubbel voordeel, omdat de aard ervan direct en duidelijk de diffusie beïnvloedt, dit onschuldige molecuul wordt als beschouwd parfaitement wettelijk.

Landen hebben het gebruik toegestaan ​​door het gebruik van de Chanvre: de industriële cannabissoort die maar een paar procent THC bevat en dus wordt gebruikt om te produceren levensmiddelen en producten industrieel.

de nouvelles Révélations op zijn therapeutische vaardigheden heeft cannabidiol meer populair gemaakt. Tegenwoordig doen veel ondernemers en consumenten mee aan wat een echte revolutie blijkt te zijn in het gebruik van cannabiscomponenten die geen "high" veroorzaken.

In de niet al te verre toekomst zal het CBD een essentiële bron worden die de samenstelling van voedingsproducten , in voedingssupplementen en ook in de samenstellingen van farmaceutische specialiteiten.

Echter, volgens de voorgaande studies en volgens experts in dit gebied heeft CBD alleen niet hetzelfde avantages pour la santé tegen alle cannabis met al zijn componenten (THC + CBD). Het fenomeen genaamd entourage effect, heeft bewezen het belangrijkste te zijn voor de complete en succesvolle behandeling van cannabis, hoewel CBD zijn specifieke voordelen heeft bij eenvoudig gebruik.

Je volgende medicijn?

Cannabidiol onthult in de loop der jaren onder meer de meest uiteenlopende eigenschappen, zoals de reductie van epileptische aanvallen, ernstige analgesie, behandeling van suikerziekte, behandeling van schizofrenie, stopt de ontwikkeling van kankerachtige tumoren, behandelt deanxiété, verlicht misselijkheid en overgeven, behandelt migraine, heeft eigenschappen anti-inflammatoire en zelfs nog meer, zelfs het potentieel van vernieuw de cellen in de hersenen in een proces genaamd neurogenese.

Nieuw gepubliceerd onderzoek heeft nog een ander voordeel gevonden: CBD heeft een belangrijk vermogen om balans de psychoactieve effecten THC en om fenomenen zoals te voorkomen paranoia enongerustheid vanwege overmed medicalisatie.

Het bedrijf dat op dit moment het meest geavanceerde klinische onderzoek in CBD uitvoert, is het Britse farmaceutische bedrijf GW Pharmaceuticals, de bekende cannabisverstuiversfabrikant Sativex, die momenteel bezig is met de laatste ontwikkelingsstadia van zijn nieuwe topproduct, Epidiolex, dat werkt als Sativex maar bevat geen THC maar alleen 98% CBD en 2% andere cannabinoïden.

GW heeft onlangs het succes van de Epidiolex Phase 3-studie aangekondigd als een behandeling voor mensen met epilepsie en LGS (Lennox-Gastaut-syndroom): een bijzonder acute vorm van epilepsie. Uit de studie bleek dat de CDB-olie van het bedrijf met 42% de hoeveelheid en intensiteit van tremoren en spasmen verminderde die mensen die aan de ziekte leden, hadden.

Na het succes van de CBD-studie over epilepsie heeft GW onlangs een formeel verzoek bij de FDA ingediend ter goedkeuring van haar nieuwe medicijn. Als Epidiolex is goedgekeurd als medicijn, wordt GW verwacht miljarden dollars te verdienen aan zijn wereldwijde verkoop.

Bovendien werd in Israël CBD-olie toegediend aan kinderen met epilepsie enautisme hebben in 75% van de gevallen succes geboekt, bijna twee keer zoveel als de cijfers gepresenteerd door GW. "Tegenwoordig hebben we duizenden patiënten wier CBD een revolutie teweeg heeft gebracht in hun leven, waaronder honderden epileptische kinderen, kinderen met autisme, waarvan 75% een aanzienlijke verbetering meldt," zei Aaron Lutzky van Tikkun Olam. leider in wereldwijde cannabis.

Een medicijn of een voedingssupplement?

De richting die het CBD op de wereld van de farma kiest, creëert ook juridische problemen in zijn relatief gratis marketing onder de definitie van "voedingssupplement". De autoriteiten hebben onlangs vastgesteld US en Groot-Brittannië CBD heeft medische waarde en kan worden verboden voor verkoop door bedrijven die geen farmaceutische bedrijven met vergunning zijn.

Dientengevolge zijn velen in de industrie nu bang dat dit zal leiden tot de annulering van de licentie om CBD te gebruiken als een "voedingsadditief" dat vrije handel toestaat en de verkoop en marketing ervan volledig zal verbieden.

Als onderdeel van deze activiteit stuurt de FDA regelmatig waarschuwingsbrieven naar sites die CBD te koop aanbieden. De brieven worden verstuurd naar bedrijven die adverteren op hun websites of brochures over hun CBD-producten, omdat het een product met medische waarde is dat verschillende ziekten kan genezen en bijvoorbeeld tumoren kan verminderen.

Zoals de FDA, haar tegenhanger in het Verenigd Koninkrijk, de Health and Drug Administration Agency (MHRA) annonce dat het de kwestie van de definitie van CBD als geneesmiddel onderzocht: een maatregel die de verkoop ervan als voedingssupplement volledig zou verbieden. "De verandering kwam toen we de positie uitdrukten dat CBD eigenlijk een drug is" zei (op Sky News) Gerald Huddle, De directeur van supervisie en controle van het Britse agentschap.

Tot op de dag van vandaag, zolang de verkoper niet verklaart dat het een therapeutisch of medicinaal product is met therapeutische eigenschappen, mag cannabidiol nog steeds worden verkocht volgens de definitie van "voedingssupplement". Tegelijkertijd is er een strijd gaande achter de schermen voor deze wettelijke definitie, onder andere door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Als uiteindelijk wordt besloten dat het CBD uit de wereldwijde drugswetgeving moet worden verwijderd of anderszins als een medische substantie moet worden gedefinieerd, wordt een echte revolutie in het veld verwacht. Indien goedgekeurd als voedingssupplement, zal cannabidiol een onderdeel worden dat dagelijks wordt geconsumeerd miljoenen mensen over de hele wereld. Een dergelijke verandering heeft ook grote industriële implicaties voor de opening van nieuwe fabrieken en creatie jobs.

Aan de andere kant, als wordt besloten dat het CBD volledig medisch is, zal het gebruik ervan ten strengste verboden zijn door iedereen die geen erkend farmaceutisch bedrijf is met een specifieke licentie om de stof te gebruiken, op de markt te brengen en te verkopen na bewezen in klinische onderzoeken en regelgevingsdossiers.

Cannabis Light

In afwachting van een nieuwe aankondiging, blijft het CBD worden beschouwd als een voedingssupplement zolang de bedrijven die het verkopen, het geen medisch product noemen. Hierdoor kan de handel in CBD-oliën en -producten over de hele wereld blijven groeien en zich verspreiden, vooral in Europa.

In de afgelopen twee jaar heeft de CBD bloeide en parallel aan de ontwikkeling van technologieën voor het scheiden van het molecuul in het laboratorium fabriek medische marihuana bedrijven over de hele wereld zijn begonnen met de markt cannabis stammen.

De reacties op de grond waren positief en al snel werd de bloem als "groene olie", die nu dagelijks wordt geconsumeerd door miljoenen mensen over de hele wereld, als onderdeel van een dagelijks dieet.

De landen die het meest verantwoordelijk zijn voor de uitbreiding van cannabidiol in Europa in de afgelopen twee jaar zijn de Tsjechische Republiek en Zwitserland. Deze twee landen hebben al lang ingestemd met volledige niet-criminalisering van cannabisgebruik, waaronder THC, en vormen de basis van de hennep- en CBD-industrie in Europa.

In 2015 heeft de Tsjechische overheid officieel cannabisextracten gedefinieerd die THC niet als een "voedingssupplement" bevatten, wat heeft geleid tot de explosie van de lokale CBD-markt. Een sprekend voorbeeld is de grootste cannabistentoonstelling ter wereld, de Cannafest, die elk jaar in Praag wordt gehouden.

Tot 2015 werden alleen thee en koekjes met CBD op de festivalstanden vertoond. Vandaag zullen de bezoekers van het evenement worden blootgesteld aan tientallen kraampjes met CBD-producten en -extracten, oliën, cosmetica, verschillende voedingsproducten en meer.

Maar de koningin van de CBD die opstijgt, is mooi en goed Zwitserland. In de winkels voor een tijdje kon kopen CBD-rijke cannabis-pakketten verkocht als "tabakssurrogaat". Een nieuw bedrijf is onlangs nog verder gegaan en biedt te koop aan Sigaretten-CBD in dozen die eruit zien als sigarettenpakjes.

Niet alleen roken ...

Cannabis Zalf

Roken of olie innemen voor de gezondheidszorg is niet de enige manier om CBD te absorberen. Zalven voor toepassing zijn een hit bij mensen die lijden aan psoriasis, herpes ou eczeem omdat de toepassing van CBD op de huid het gevoel van jeuk en pijn vermindert. Hennepzaadolie is een steroïde-vrije versie van cannabinoïden die ook kan helpen de huid te herstellen.

CBD-medicinaal water

CBD water is ook een van de vele innovaties van de cannabisindustrie die zich tegenwoordig ontwikkelen. Maar de 'eenvoud' zou het een van de nuttigste kunnen maken om patiënten een eenvoudige manier te bieden om medisch te worden.

Het CBD in Frankrijk

Het lawaai op het CBD, de gezondheidsvoordelen en de beschikbaarheid op de wereldmarkt is natuurlijk niet aan Frankrijk ontsnapt. Duizenden Fransen bestellen regelmatig CBD-oliën uit het buitenland, voornamelijk in Europa.

Er zijn advocaten die de drugsverordening interpreteren in zijn duidelijke betekenis en bepalen dat cannabidiol volledig legaal is, omdat het niet wordt genoemd in de bepalingen van de wet en de regelgeving in zijn duidelijke en expliciete naam als voor het geval van THC.

Veel van degenen die CBD-olie in het buitenland bestellen zijn ouders van kinderen autisme en / of epilepsie die hebben gehoord van de ongelooflijke effectiviteit van dit ingrediënt bij het verlichten van de aanvallen van hun kinderen.

Verwarring op het pad van regulering

De snelle expansie van de CBD markt, met name in de laatste twee jaar, alsmede onzekerheid over de wettigheid van cannabis componenten in de wereld, soms leiden tot verwarring en soms zelfs bewuste misleiding. Naast de zeldzame gevallen van bedrijven die oliën simuleren en verkopen die geen CBD bevatten, hebben recente onderzoeksresultaten aangetoond dat maar liefst 70% van CBD-producten die op het netwerk worden verkocht, verkeerd zijn gemerkt.

Dit betekent dat de gegevens en de hoeveelheden werkzame stoffen erin sterk verschillen van wat op delabel.

Er zijn bijvoorbeeld kankerpatiënten die hebben gehoord van de eigenschappen van cannabisolie-geconcentreerde olie en die cannabisolie online willen kopen. Bij google zoeken zijn ze gericht op bedrijven die "legale cannabisolie" verkopen, die daarom CBD bevat maar geen THC bevat, een onlosmakelijke stap in de behandeling van kanker en daarom onmogelijk volgens de protocollen van de beroemde Canadese boer Rick Simpson het zou moeilijk zijn om alleen met de CBD te genezen.

Er is ook de exploitatie van olie voor de cosmetische industrie. Bedrijven en zelfs particulieren hebben een productielijn en distributie van geurende crèmes opgezet om op de huid aan te brengen, waaraan een beetje zaadolie wordt toegevoegd (slechts een klein beetje).

De merkverpakking met cannabisbloem doet geen afbreuk aan het tempo van de verkoop van dit product. Er zijn mensen die zullen zeggen dat het een vermeende fraude is, maar in feite is het slechts een andere exploitatie die wordt verwacht dat er een raakvlak is tussen het legale en het illegale. Hoewel het helemaal geen cannabinoïden bevat, zijn groene bladeren altijd als een a beschouwd Mark, en vandaag meer dan ooit.

Wanneer is het legaal?

De sportieve wiet

De intrede van cannabidiol in de wereld van de legale handel heeft dit jaar (oktober 2017) een belangrijke stap gezet met het Wereldantidopingagentschap in de sport (WADA AMA) die de lijst met 2018 hebben aangekondigd waarin het CBD zal worden verwijderd uit de lijst met verboden geneesmiddelen in de sport. De niet-hepatische cannabiscomponent, die een uitstekende ontstekingsremmende en pijnstiller, kan nu een integraal onderdeel zijn van het trainingsmenu van Atleten.

CBD is veel geld en geld waard

Verwacht wordt dat CBD-verkopen tegen het einde van 500 2017 miljoen waard zullen zijn, 200 alleen van 2015. The Hemp Business Journal schat dat tot 2021 de Amerikaanse CBD-markt zal nu 2.1 miljard bereiken, zoals een tijd geleden in Forbes.

Variabele tarieven

De prijzen van onbewerkt CBD, in kilogrammen, variëren uiteraard afhankelijk van de kwaliteit van het eindproduct. Sommige laboratoria produceren CBD met een zuiverheidsniveau onder 90% en andere bereiken het 99% -niveau. De prijskloof tussen deze twee producten is enorm.

In aanvulling op de enorme hoeveelheden geld en de enorme waarde van het molecuul, het ontbreken van psychoactieve de macht en de voordelen voor de gezondheid in elke power mode zorgt voor een nieuwe industrie rond cannabidiol en zal de oprichting van nieuwe fabrieken, winkels mogelijk te maken en duizenden banen. Dit kan gebeuren vanuit 2018 en beter vestigen in Frankrijk vanuit 2019.

Een van de angsten om cannabidiol te herdefiniëren als geneesmiddel betreft de overdracht van rechten aan farmaceutische bedrijven. Toch kunnen we niet langer teruggaan. Maar het publiek wil het CBD en het is al verkrijgbaar bij sommige dealers ...

De medicinale voordelen van CBD

CBD kan worden gebruikt om een ​​groot aantal medische problemen te behandelen. Hier zijn enkele dingen die het CBD kan doen:

 • Pijn verlichten
 • Angst verminderen
 • Verminder ontstekingen
 • Psychose verlichten
 • Stimuleer de eetlust
 • Vermijd misselijkheid
 • Verminder convulsies
 • Voorkom degeneratie van het zenuwstelsel
 • Spierspasmen verwijderen
 • Beheer de bloedsuikerspiegel
 • Behandel psoriasis
 • Rem de groei van kankercellen
 • Verminder het risico op obstructie van de bloedvaten
 • Verhoog de botgroei
 • Dood of vertraag de bacteriegroei

Specifieke aandoeningen die het CBD kan behandelen zijn:

 • schizofrenie
 • epilepsie
 • angst
 • Depression
 • Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD)
 • Kanker
 • osteoporose
 • Lupus
 • Diabete
 • Obsessieve-compulsieve stoornis (OCD)
 • Ziekte van Parkinson
 • Chronische pijn
 • Neuropathische pijn

meest

Zoals u kunt zien, kan CBD zeer nuttig zijn bij het aanpakken van veel chronische en slopende ziekten, maar de medische gemeenschap blijft zijn weg banen. Totdat ze hun eigen doseringsaanbevelingen produceren ... Door te wachten kun je jouw ideale dosering met een beetje experimenteren en enkele eenvoudige berekeningen. Waar wacht je nog op?