dichtbij
CBD

CBD om angst te bestrijden

Blog-Cannabis

CBD is een antipsychoticum en een natuurlijk antidepressivum, het verlicht sociale angst en vermindert het leren van angst

Cannabidiol (CBD) is een niet-bedwelmende cannabissamenstelling die geen psychoactieve "high" veroorzaakt. In plaats daarvan verlicht dit vriendelijke molecuul angst, stress, angst, depressie en pijn zonder ongewenste bijwerkingen. Deze verbinding vermindert niet alleen enkele van de bedwelmende eigenschappen van THC, maar bevordert ook een diep gevoel van kalmte voor veel mensen. Inderdaad, CBD is een antipsychoticum en een natuurlijk antidepressivum.

CBD kalmeert sociale angst

Onderzoek suggereert dat CBD gunstig kan zijn voor mensen met sociale angst. Een studie gepubliceerd in 2011 in het tijdschrift testte Neurobiology de effecten van CBD op sociale angst veroorzaakt door een openbare spreekbeurt.

Deelnemers werden behandeld 600 milligrammen CBD en was eerder gediagnosticeerd met sociale fobie. 12-deelnemers ontvingen in totaal de CBD. En 12 ontving een placebo ... Misschien niet verrassend, deelnemers die CBD kregen, vertoonden minder fysiologische symptomen van angst. Ze meldden ook een stemmingsverbetering en minder angst tijdens het evenement in vergelijking met de placebogroep.

Bewezen antipsychotische eigenschappen

Psychose en angst zijn twee verschillende soorten psychische problemen. Veel mensen met psychotische stoornissen ervaren echter ook extreme angst. Reeds is CBD toegediend aan patiënten met therapieresistente schizofrenie in een klinische setting.

2-fasetests onder leiding van het Britse bedrijf GW Pharmaceuticals hebben aangetoond dat CBD de positieve en negatieve symptomen van schizofrenie verbetert. Positieve symptomen zijn onder meer snelle gedachten, Van hallucinaties en wanen. Negatieve symptomen omvatten apathie, depressie et gebrek aan emotionele expressie. De verbetering suggereert dat CBD een nuttige stabilisator kan zijn bij mensen met ernstige angst. Bovendien kan hij zelfs last hebben van moeilijke psychotische stoornissen ...

Hoe CBD werkt tegen angst

Eerste onderzoek bevestigt CBD's potentieel voor een verscheidenheid aan aandoeningen gerelateerd aan angst:

  • Paniekstoornis
  • Obsessieve-compulsieve stoornis (OCD)
  • Sociale fobie
  • Posttraumatische stressstoornis (PTSS)
  • Gegeneraliseerde angststoornis (GAS)
  • Milde tot matige depressie

Vermindert het leren van angst

Angst kan een ernstig en pijnlijk symptoom zijn van verschillende fysieke en mentale gezondheidsproblemen. Maar angst is ook een geleerd antwoord op bepaalde milieu- en interne stimuli. Verrassend genoeg heeft onderzoek naar knaagdieren aangetoond dat CBD angst kan verlichten door geleerde angst te overwinnen.

Hoewel de CBD zelf niet weg kan doen met traumatische herinneringen, onderzoek bij muizen suggereert dat de verbinding verandering gedrag kan helpen voor het beter. Dit komt deels doordat de CBD begaan delen van de hersenen die verantwoordelijk zijn voor het geheugen, leren en emotie. in een recensie van 2016 gepubliceerd in Frontiers of Pharmacology, suggereren de auteurs van de studie dat CBD angst kan helpen door:

  • De uitdrukking van angst verminderen
  • De consolidatie van enge herinneringen verstoren
  • Helpen om enge herinneringen te doven
als gelezen
THC maakt de rat niet stom

In eenvoudige termen lijkt CBD het gevoel van angst te helpen voorkomen. Het voorkomt dat moeilijke herinneringen zich consolideren in meer permanente herinneringen. En kan op de lange termijn helpen om angstaanjagende herinneringen te wissen. Al deze factoren suggereren dat CBD tegen angst een waardevol hulpmiddel is om te overwegen.

Therapeutische hulp

CBD is van nature rustgevend voor veel mensen. Hoewel de cannabissamenstelling zorgt voor een alerte en stimulerende concentratie, bevorderen de anxiolytische eigenschappen ontspanning en gemak. Deze eigenschappen maken de compound tot een nuttig therapeutisch hulpmiddel, wanneer een persoon het moeilijk kan hebben om te tolereren dat emotioneel moeilijke kwesties worden besproken.

Dit kan nuttig zijn voor zowel de therapeut als de consument, omdat de therapietijd efficiënter en productiever kan worden gebruikt.

Natuurlijk antidepressivum

Onderzoek naar knaagdieren heeft aangetoond dat CBD een snelwerkend antidepressivum is. Depressie en angst gaan vaak hand in hand, wat zou kunnen verklaren waarom soortgelijke medicijnen worden voorgeschreven om deze twee ziekten te behandelen.

een studie gepubliceerd in 2016 in Neuropharmacology evaluatie is gebleken dat de behandeling met CBD veroorzaakte een piek van de neurotransmitter serotonine in knaagdieren tekenen van depressie veroorzaakt door stress. Serotonine is een molecuul van communicatie die helpt zenuwcellen signalen van elkaar te verzenden en te ontvangen. Het speelt een cruciale rol in het omgaan met gemoedstoestand en stress.

CBD werkt met de serotoninereceptor 5HT1A en werkt om de beschikbaarheid van serotonine in de hersenen te vergroten, wat de angst kan verminderen en uw humeur kan stimuleren. In een dierstudie uitgevoerd in 2016, ontdekten Spaanse onderzoekers dat CBD sneller serotonine-niveaus in de hersenen kan beïnvloeden dan SSRI's.

Dankzij de stemmingsstimulerende eigenschappen van dit molecuul is serotonine het doelwit van veel antidepressiva. Echter, antidepressiva kunnen twee weken of langer duren om volledig effectief te zijn.

Snelle inhalatieresultaten

Aan de andere kant heeft CBD snelle resultaten opgeleverd in deze dierstudie. Hoewel knaagdieren geen individuen zijn, leveren de resultaten van deze preklinische studie sterke aanwijzingen dat CBD verder moet worden onderzocht in depressie en gerelateerde psychische problemen. Als je midden in een angstaanval zit, is de snelste manier om CBD te verlichten door inademing.

Spuiten is de veiligste manier om de CBD te inhaleren, in de vorm van een gedroogde bloem of concentraat. Eenmaal geïnhaleerd, worden de kalmerende effecten van CBD binnen enkele minuten opgemerkt. Voor langdurige verlichting van angst wordt echter aanbevolen om te kiezen voor orale toediening van CBD. CBD-oliën, -capsules en -tincturen zullen waarschijnlijk langer aan het werk gaan dan ingeademde methoden.

als gelezen
Een meisje gered door THC

Actietijd

Toch is het voordeel van orale inname een langdurige opluchting. De acute effecten van geïnhaleerd CBD verdwijnen binnen een paar uur. Bij orale CBD kan het uiterlijk van effecten duren 30- en 90 minuten.

De algehele ervaring met eetbare CBD zal duren tussen vier en zes uur. Manieren om de anxiolytische effecten van CBD te verbeteren, zijn op zichzelf al een krachtig middel tegen angst.

Hoe de anti-angst-effecten van CBD te verbeteren

Maar hoewel velen CBD nuttig vinden, werkt het het best wanneer het in combinatie met therapie wordt gebruikt. Maar ook effectief met voedingsondersteuning en aangepaste medische hulpmiddelen. Als je hoopt het meeste uit CBD te halen voor angst, zijn hier enkele manieren om de effecten van het supplement te verbeteren:

De lavendel CBD

Cannabidiol kan uniek zijn in zijn vermogen om geheugen en gedrag te modereren. Mengen met andere anxiolytische plantenextracten kan de reliëfvaardigheden verbeteren. Onderzoek suggereert dat Linalool, een aromamolecule die het meest wordt aangetroffen in lavendel, sterke anxiolytische effecten heeft.

De essentiële samenstelling van lavendel (de terpeen genaamd linalool) komt ook voor in sommige soorten cannabis. Sommige cannabisexperts hebben gesuggereerd dat de combinatie van CBD en linalool een heilzame en synergetische op angst. CBD en lavendelolie zijn beschikbaar in tinctuur, olie en capsules.

Ademhalingstechnieken

In het midden van een paniekaanval, het lichaam begint te grote hoeveelheden adrenaline produceren. Dit priemgetallen het lichaam voor acute survival reactie ... Wanneer angst overneemt, kalmerende uw fysiologie is een grote nood copingmechanisme.

Buikademhaling tegen angstaanvallen en stress

Een van de snelste manieren om je fysiologie te kalmeren is diep ademen. Als je even de tijd neemt om je ademhalingspatronen bewust te veranderen, moet je je richten op iets anders dan je eigen gedachten. Maar ook om je lichaam in een rustiger fysieke staat te brengen.

therapieën

Het lijdt geen twijfel dat veel mensen denken dat CBD echte verlichting van angst veroorzaakt. CBD is echter slechts een nuttig hulpmiddel om angst te overwinnen, geen genezing op zichzelf. Patiënten hebben nu toegang tot verschillende soorten therapie die erop gericht zijn langdurige verlichting te creëren door mensen te helpen hun patronen van angst en gedrag te veranderen.

La cognitieve gedragstherapie en belichtingstherapie zijn twee populaire vormen van psychotherapie. Beide typen zijn bedoeld om patiënten te helpen hun denken te veranderen om hun kwaliteit van leven op de lange termijn te verbeteren.

Tags: hennepZoekenterpeenbehandelingverdamping